MPuls organisatieontwikkeling

MPuls komt met nieuw product: Groupenergy, high impact events
 
Steeds vaker krijgen we verzoeken van organisaties om 'stand alone' sessies en workshops voor hen te organiseren. Werk dat we goed kunnen, maar wel anders dan de kernactiviteit van MPuls: duurzame veranderprogramma's begeleiden. Daarom hebben we een nieuw product ontwikkeld: 
Groupenergy, high impact events.

Groupenergy events worden op maat ontwikkeld. Daarbij kan het gaan om een korte brainstormsessie met als resultaat een aantal ideeën en een eerste selectie daaruit, om een meerdaagse workshop met als resultaat een uitgewerkte strategie of ontwerp inclusief implementatieplan, en alles wat daar tussenin zit. Soms betreft het de voorbereiding en begeleiding van een intensieve heidag voor een kleine groep, soms een serie workshops voor een grote groep mensen met alles erop en eraan. 

Binnenkort meer over Groupenergy.
 

FrieslandCampina Benelux wordt een Winning Company!
 
Sinds eind 2009 begeleiden we FrieslandCampina Benelux met het ‘Winning Company’ programma. Een participatief strategietraject waarin bijna alle medewerkers een actieve bijdrage leveren aan het formuleren en realiseren van de ambitie om ‘Het Beste Merkenhuis van de Benelux’ te worden. Gebaseerd op co-creatie en de persoonlijke drive van medewerkers. Het hele traject bestaat uit workshops met het MT, werkconferenties met het leadershipteam, een grootschalige bijeenkomst met alle medewerkers (>250 deelnemers) en zo'n 20 initiatiefteams die de ambities tot realiteit maken. Een inspirerende ervaring om te zien hoe een beweging op gang komt in een organisatie waarbij creativiteit en marktgerichtheid de boventoon voeren.

Meer weten?
‣‣‣ Bekijk de impressie-video en lees de casebeschrijving op onze website.


Nieuw boek over Whole Scale Change
 
Voorbij Verandermanagement
De Whole Scale Change-gedachte is altijd de basis onder het werk van MPuls geweest. Van oorsprong komt WSC uit de Verenigde Staten en er is dan ook veel engelstalige literatuur beschikbaar. Sinds een paar jaar is er ook een nederlandstalig boek getiteld ''Voorbij Verandermanagement: Whole Scale Change, de wind onder de vleugels'', geschreven door Rob de Wilde en Antonie van Nistelrooij.  

‣‣‣ Bestellen bij Managementboek.nl

Praktijkboek in de maak
Inmiddels zijn er van het boek enkele duizenden exemplaren verkocht en dat bracht de schrijvers en de uitgever tot het idee om ook een praktijkboek over het onderwerp te gaan schrijven, samen met een handvol ervaren praktijkmensen. MPuls schrijft een hoofdstuk over het boeiende en zeer succesvolle 'Closer to you' programma bij FrieslandCampina Domo.  

Het praktijkboek verschijnt in de zomer van 2011.


MEE Brabant Noord beste werkgever Noord-Brabant

Op Business Meeting Brabant 2010 zijn tijdens een zinderende finale op 18 november 2010 de winnaars van de Beste Brabantse Werkgever awards bekendgemaakt. Juryvoorzitter Prof. Dr. Christel Rutte (hoogleraar arbeids- en organisatiepsychologie aan de Universiteit van Tilburg) overhandigde de prijs aan MEE Brabant Noord uit Waalwijk/Oosterhout in de categorie non-profit. MEE Brabant Noord mag zich een jaar lang Beste Brabantse Werkgever noemen in de non-profit sector en krijgt ook een mediacampagne ter waarde van € 10.000,-. 

MEE Brabant Noord is er voor alle mensen met een beperking, ontwikkelingsachterstand of chronische aandoening en voor hun omgeving. Iedereen kan er terecht voor informatie, advies, bemiddeling en ondersteuning. Dit kan gaan over alle terreinen van het dagelijks leven, van arbeid tot vakantie, van geldzaken tot onderwijs.

MEE Brabant Noord is 5 jaar geleden begonnen met sociale innovatie door de invoering van principes en werkwijzen uit de Whole Scale Change methodologie. Dit gebeurde onder begeleiding van MPuls organisatieontwikkeling. ''We werken daar nog dagelijks MEE'' zegt regioleidster Ans de Haas. ''We bevorderen hier op verschillende manieren participatie en interactie van de werknemers bij het beleid van MEE en daardoor is een hoge mate van betrokkenheid ontstaan onder onze medewerkers. Whole Scale Change heeft zeker een grote bijdrage aan onze verkiezing geleverd'', aldus Ans. 


Update: BrandOutLoud helpt in Cambodja

Wat is BrandOutLoud?
BrandOutLoud is een van oorsprong Nederlandse stichting die zich inzet voor lokale hulporganisaties wereldwijd. Vele lokale hulporganisaties hebben niet de expertise en de financiële middelen om zich effectief en professioneel te promoten omdat alle energie en geld nodig zijn voor de dagelijkse werkzaamheden. BrandOutLoud ondersteunt deze hulporganisaties ter plaatse door het participatief ontwikkelen en produceren van een op maat gesneden communicatiestrategie en het ontwikkelen van onder andere websites, folders en ander wervingsmateriaal.

Hulp bij hulp voor gehandicapten
Op dit moment is het team van BrandOutLoud actief in Cambodja en wordt de laatste hand gelegd aan een fraaie campagne voor de Cambodian Development Mission for Disability (CDMD), een organisatie die zich inzet voor gehandicapten in Phnom Penh, de hoofdstad van Cambodja. 

Wij geloven in het doel van BrandOutLoud en door de stichting actief te steunen dragen we bij aan het verwezenlijken van hun doelstelling. Door het werk van BrandOutLoud kunnen veel kleine lokale hulporganisaties geholpen worden, zodat zij zich professioneler en effectiever kunnen promoten.

Wilt u BrandOutLoud ook steunen of wilt u meer informatie?
‣‣‣ Ga dan naar www.brandoutloud.org
 

Inspiratie-plek: Youmeet.
 
Ken je dat? Van die werkplekken waar je je meteen lekker voelt als je er binnenstapt? Gewoon omdat alles klopt: veel licht, grote whiteboards, fijne meubels, goeie koffie, een MVO bewuste cateraar, een lekker muziekje op de achtergrond, state-of-the-art AV apparatuur, en bovenal een hartelijke ontvangst. Het overkwam ons toen we binnenliepen bij Youmeet, gevestigd in Creative Valley op industrieterrein Papendorp in Utrecht. Het is een initiatief dat is ontstaan vanuit adviesbureau YNNO. Je bent er meteen van overtuigd, dat wanneer hier mensen samenkomen er mooie dingen kunnen ontstaan.


‘Een nieuw totaalconcept voor resultaatgericht vergaderen in inspirerende ruimten, met een creatieve aanpak door deskundige begeleiders.’ Zo luidt de pay-off… Dat spreekt ons wel aan, dus vandaar dat we in gesprek zijn gegaan met Theda en Joyce van Youmeet. Twee enthousiaste dames die precies weten wat ze willen, namelijk een fijne plek bieden waar mensen samen kunnen komen om effectieve meetings met elkaar te hebben. Al pratend merkten we dat onze expertises goed op elkaar aansluiten. We zijn daarom nu aan het bekijken hoe onze ervaring met het ontwerpen en begeleiden van effectieve meetings past in het ruimtelijke concept van Youmeet. Binnenkort hoor je er meer over!
Copyright (C) 2011 MPuls organisatieontwikkeling. Alle rechten voorbehouden.

Ons email adres is info@mpuls.nl.

Dit bericht is verzonden naar het adres <<E-mail adres>>.
Je kunt dit bericht ook doorsturen naar iemand anders of je profiel aanpassen
Bij MPuls houden we niet van spam maar we willen je wel graag blijven informeren. Als je deze berichten toch liever niet meer ontvangt klik dan hier.

Email Marketing Powered by Mailchimp