Copy
PsyBlog.nl Nieuwsbrief #5 | Het is lente!

HET IS LENTE!

Beste <<Voornaam>>,

 

Yes! De sneeuw is weg, de temperaturen stijgen ver boven nul uit en de zomervakantie is geboekt. Voor mij zorgt dat toch voor een blijer gevoel; het gevoel dat ik opeens weer alles aan kan, alleen maar door het betere weer. Dat winterdipje ligt achter me, de wereld gaat weer voor mij open. Ik doe mijn werk sneller, ik kom makkelijker mijn bed uit (toegegeven – hij ligt wel erg zacht af en toe) en ik spring nog meer op en neer dan normaal. 

Toch zorgt het ook voor wat onzekerheid: na de zomer staat mij een heel ander leven te wachten. Niet alleen ga ik aan mijn master beginnen, maar ik zal daarin ook stage lopen en onderzoek doen. Iets heel anders dan een jaar werken voor de studievereniging en stiekem is dat vooruitzicht een beetje eng. Zal ik wel een goede psycholoog zijn? Heb ik wel genoeg kennis? Heb ik wel genoeg ervaring? Ja, een (aanstaande) psycholoog heeft ook zo zijn of haar onzekerheden.

 

Verandering zorgt voor een nieuwe uitdaging, daar kan ik enorm naar uitkijken. Iets nieuws om te leren, iets nieuws om onder de knie te krijgen. Uitdagingen, daar ben ik voor gemaakt! De onzekerheden verdwijnen eigenlijk net zo snel als de sneeuw.. voor de zon. Volgend schooljaar, dat wordt mijn jaar. Ik heb er zin in!

 

 Ik heb een boekje opengedaan over mijn gevoelens, zekerheden en onzekerheden. Dit zal binnenkort meer gebeuren op PsyBlog – binnenkort start een transgender met een dagboek. Daarnaast zal het team zich uiteraard blijven inzetten voor artikelen. 

 

We kijken uit naar de lente, nieuwe artikelen en nieuwe vragen!

ARTIKEL-TIPS


Sinds januari zijn er weer veel nieuwe artikelen verschenen op PsyBlog.nl. Hieronder vind je een top vijf van de leuke, grappigste en meest interessante artikelen;
  1. Emoties
  2. Wie is de mol? Prisoner's Dilemma
  3. ADHD; Multitasking talent of valkuil?
  4. Waarom muziek ons zo goed kan laten voelen
  5. Nader verklaard... Singlisme

AANKONDIGINGEN


De komende tijd kun je veel nieuwe content verwachten op PsyBlog.nl! Zo zullen er meer recensies en reviews van gave psychologische boeken en films geplaatst worden en beginnen we in april met 'het dagboek van een transgender' waarin een transgender ons meeneemt in de ontdekking van haar eigen seksualiteit. Blijft het blog dus volgen!
En... zoals in deze nieuwsbrief al is beschreven, mocht je zelf een goed idee of onderwerp voor een artikel hebben laat het ons dan weten via 'de vraagbaak'!
NIEUW: de vraagbaak

Vanaf februari 2012 is er een nieuw onderdeel op ons weblog; de vraagbaak. In de vraagbaak kun je al je vragen over psychologie kwijt! Ons team gaat vervolgens voor je aan de slag om de vraag te beantwoorden en elke maand kiezen we een vraag uit waar we een uitgebreid artikel over schrijven.
Aarzel dus niet als je een vraag hebt - maar stuur hem op!

Jerre Maas
TomInc Creative Studio
SSPN
Copyright © 2012 PsyBlogNL, Alle rechten voorbehouden.
Email Marketing Powered by Mailchimp