Copy
PsyBlog.nl Nieuwsbrief #2 | De beste artikelen van de afgelopen twee maanden speciaal voor jou op een rijtje!

PSYBLOG.nl NIEUWSBRIEF #2!

Beste <<Voornaam>>!

Welkom bij de tweede nieuwsbrief van PsyBlog.nl. Ook in deze nieuwsbrief hebben we weer de beste, leukste en populairste artikelen voor je verzameld. Daarnaast geeft het ons de kans om je alvast een hele fijne zomer toe te wensen - bij deze!

We zijn erg benieuwd wat je van de nieuwsbrief vindt. Laat je het ons weten via de website?

Veel plezier!

Redactie PsyBlog.nl

The Pain Game


Niet alleen hot RTL 5, maar ook op ons weblog, was het artikel van Juliette over het programma 'The Pain Game'. In haar artikel legt ze links met de onderzoeken van Milgram naar autoriteit en met het fenomeen 'peer pressure'. Een aanrader om te lezen en erop te reageren!

Lees haar artikel.

Visuele illusies


Nieuwe auteur Willem wist onze visuele illusies een nieuwe boost te geven. Door zijn heldere stijl van schrijven en het combineren van verschillende illusies weet hij op een heldere manier uit te leggen 'waar het mis gaat' in onze hersenen (of ons visuele systeem). Het is dan ook zeker een aanrader om zijn artikelen te lezen!

Bekijk zijn archief.

Bang voor clowns?


In een schitterend filmpje liet Jerre ons kennismaken met coulrofobie - ook wel de angst voor clowns genoemd. Een interessant artikel over een interessante fobie!

Lees zijn artikel.

De 7 zonden


Suzanne begon de afgelopen twee maanden aan haar reeks over de 7 zonden. Haar eerste artikel - over jaloezie - is wellicht één van de vermakelijkste en meest herkenbare artikelen op PsyBlog!

L
ees haar artikel.

Noorofiel

Door: Jerre

De tentamens zitten erop, de campus is uitgestorven. De Tour de France is weer begonnen en er staan lange files naar het Zuiden. Als echte Noorofiel (overigens is dit volgens de DSM-IV geen bestaande aandoening) vertrek ik echter naar het Noorden. Naar het land van de zalm, de elanden en de schitterende rust van de natuur.
"Loskomen en dat vasthouden" stond begin deze week op mijn kalender. En dat is precies waar volgens mij een vakantie voor bedoeld is. Een andere omgeving kan je daarbij helpen.
Ook PsyBlog.nl gaat met vakantie - mede door het grote aantal studenten dat meeschrijft zullen er de komende tijd wat minder artikelen verschijnen... maar dat gaan we uiteraard daarna niet meer vasthouden, maar juist loslaten!

Ik wens jullie een hele fijne zomer toe!

Schrijf voor ons!

Heb je iets te melden over Psychologie en schrijf je daar graag over? Meld je dan aan via de website

Op dit moment zijn we in het bijzonder op zoek naar enthousiastelingen die zich bezig houden met neuropsychologie en klinische psychologie.

Schrijf voor ons!

Jerre Maas
TomInc Creative Studio
SSPN
Copyright © 2011 PsyBlogNL, Alle rechten voorbehouden.
Email Marketing Powered by Mailchimp