Copy
PsyBlogNL - Nieuwsbrief #22 - 30/11/2016
View this email in your browser

Angst als anker
Nieuwsbrief #22 -30/11/2016

Beste <<Voornaam>>,

We hebben allemaal wel eens te maken met angst of spanning. Angst heeft onder andere als doel ervoor te zorgen dat we voorzichtiger zijn. Maar angst kan ons ook tegenhouden en laten stilstaan; als een anker. Dichter Aleidis Dierick zei: 'Angst werpt het anker in mij'. Als je de angst echter laat varen en het anker loslaat, merk je vaak dat er juist hele mooie dingen uit komen. 

Zo hebben we er deze maand een aantal nieuwe auteurs bij gekregen. Mensen die het spannend vonden om iets op te sturen, of twijfelden of ze vaardig genoeg waren om een artikel over psychologie te schrijven. Maar ze hebben het toch gedaan! En als je naar onze top 3 artikelen kijkt van deze maand, zie je dat twee van de artikelen door de nieuwe auteurs zijn geschreven!

Voor mensen met een stoornis is het loslaten van angst natuurlijk makkelijker gezegd dan gedaan. Zo zijn er mensen die iedere dag in angst leven dat ze een ernstige ziekte hebben. Dit noem je ook wel Ilness Anxiety Disorder. Zij slepen dag in dag uit het anker met zich mee. 

Ook mensen met een verslaving dragen vaak angsten met zich mee. Bijvoorbeeld de angst om afgewezen te worden, of de angst dat ze anderen alleen tot last zijn. Terwijl juist het maken van verbindingen erg belangrijk is bij het behandelen van verslavingen

Heb jij een anker wat je mee draagt? Probeer het deze maand los te laten en dan zijn wij benieuwd wat dit jou brengt!
     

Groetjes,

Marleen Hoek, Redacteur 
Jerre Maas, Eindredacteur 

Schrijven voor PsyBlog? 
We zijn bij PsyBlog altijd op zoek naar schrijftalent. Vind jij het leuk om te schrijven over psychologische onderwerpen? Stuur dan snel een mailtje naar redactie@psyblog.nl! 
 

De Top 3 - November

NUMMER 1 
Sportverslaving: Als passie een obsessie wordt
Wanneer gaat een passie voor sport te ver en welke consequenties heeft dit?
NUMMER 2
Dagelijks een portie placebo: Goed voor de gezondheid?
Wat voor invloed hebben positieve en negatieve verwachtingen op je leven?
NUMMER 3
Boekrecensie: Geluk is D.O.M
Voor veel mensen is gelukkig zijn een doel. Schrijver Patrick van Hees legt uit welke bouwstenen nodig zijn voor geluk.
PsyBlogNL
PsyBlogNL
@PsyBlogNL
@PsyBlogNL
psyblog.nl
psyblog.nl
Copyright © 2016 PsyBlogNL, All rights reserved.