Copy
PsyBlog.nl Nieuwsbrief #4 | NIVEA voor iedereen!

NIVEA VOOR IEDEREEN!

Beste <<Voornaam>>,

Op de vraag van de PsyBlog’s eindredacteur wie de schone taak op zich zou nemen voor de Nieuwsbrief-nieuwjaarscolumn, liet ik Jerre weten dat ik ergens diep van binnen voelde dat hij mij bedoelde, maar hij kaatste de bal mooi terug met de woorden: “ik bedoelde iemand die zich geroepen voelt dit te doen... en kennelijk ben jij dat dan toch :)”. Oké, punt gemaakt. 

 

Laat ik beginnen met: 

ik ben de nieuwkomer binnen het PsyBlog-team, tevens de oudste, en de enige die niet gestudeerd heeft of studerende is. Tot voor kort had ik geen GSM, inmiddels heb ik al 21 FB-vrienden en 9 LinkedIn-connecties. Wow! Ik weet  e-i-n-d-e-l-i-j-k  wat een dubbel puntje met een haakje erachter betekent en waar LOL voor staat. Als mijn mobieltje afgaat, moet ik eerst mijn leesbrilletje zoeken, dan met een veeg de boel ontgrendelen en realiseren dat ik weer te laat ben, en ga zo maar door. 

Twee jaar geleden, in mijn 50e levensjaar, kreeg ik de diagnose ADD, startte ik met Ritalin en kreeg ik schematherapie aan de hand van het boek ‘Leven in je leven’ van Young & Klosko (boekentip!). Ik ben daardoor bekend met (een deel van) de psychologie, namelijk als ontvanger van waardevolle hulp en herkenner van de valkuilen in je leven. 

 

Maar eigenlijk doet dat er allemaal niet toe, ik wilde het ‘gewoon’ even genoemd hebben. 

Ik ben dus niet meer ogenschijnlijk rustig, maar echt een stuk rustiger, en die rust gaat zich ongetwijfeld in 2012 uitbetalen. Een eerste aanzet werd gegeven door Jerre, toen hij vroeg of ik interesse had om de redactie van PsyBlog te komen versterken en ik daarop zei: “als ik niet te oud ben, dan… ja, leuk, ja, graag!”.

 

Aan PsyBlog is een woordje toegevoegd en wel het woordje TEAM. Je kunt het ook zien als: Together Everybody Achieves More. Wij: Jerre, Inge, Saskia P, Loes, Suzanne, Wendy en Saskia C, zijn van plan jullie, PsyBlog-lezers en -volgers, regelmatig te verrassen en/of te inspireren met een artikel, een wetenswaardigheid, een inzicht, een invalshoek, een boekentip, een …. Omgekeerd geldt dat ook. Als kersvers redactielid nodig ik je van harte uit tot meedoen en reageren. De gegevens waar we als team, of individueel, te bereiken zijn, staan elders in deze Nieuwsbrief. Of surf naar de website: www.psyblog.nl/team.

 

Een paar maanden geleden vertelde iemand mij over haar ‘geheime’ hulpmiddeltje. Valt het trouwens op dat ik van de hak op de tak spring? Ik merk namelijk zelf dat ik er geen rechte lijn in krijg; als ik andermans werk corrigeer gaat me dat beter af. Over dat hulpmiddeltje was ik meteen enthousiast en ik gebruik het al regelmatig. Namens de andere zes, wens ik je een goed & gezond 2012, zonder al te veel stress en met NIVEA, omdat het werkt en het handig, makkelijk en overal toepasbaar is: Niet(s) Invullen Voor Een Ander - ook niet als iemand 'in het algemeen vraagt' wie er een nieuwjaarscolumn wil schrijven...

 

Saskia Coolen

AANKONDIGINGEN

We beginnen 2012 met enkele interessante nieuwe artikelen! Jerre zal ons in de eerste maanden de zeven beïnvloedingsmechanismes van Robert Cialdini uitleggen (en illusteren) en Wendy zal ons meer vertellen over (seksuele) relaties en de verschillen die hierin te vinden zijn tussen mannen en vrouwen.
Daarnaast willen we ook alvast aankondigen dat er in 2012 een volledig nieuwe identiteit aan PsyBlog gegeven zal worden. Suzanne is hier druk mee bezig!

Houdt onze Twitter en Facebook in de gaten om als eerste de laatste nieuwtjes te ontvangen!

ARTIKEL-TIPS


Ook de afgelopen maanden waren er weer vele top-artikelen! De statistieken laten zien dat onderstaande artikelen de top vijf is van de afgelopen maanden:
  1. Nader verklaard... Het Bystander effect
  2. Sinterklaas-marketing
  3. De positieve kant van ADHD!
  4. Product Placement
  5. Sociale psychologie een fop-wetenschap?

Jerre Maas
TomInc Creative Studio
SSPN
Copyright © 2012 PsyBlogNL, Alle rechten voorbehouden.
Email Marketing Powered by Mailchimp