Copy
PsyBlogNL - Nieuwsbrief #7 - 08/05/2015
View this email in your browser

Zon = Geluk?

Nieuwsbrief #8 - 11/06/2015

Beste <<Voornaam>>,
Het is alweer juni, de maand waarin de lente plaats maakt voor de zomer en de temperaturen (hopelijk) weer iets meer stijgen. De meeste mensen zijn op het eerste oog een stuk gezelliger en vrolijker dan in de deprimerende herfst en winter. Maar is het nou ook wetenschappelijk bewezen dat zon ons gelukkiger maakt?


De onderzoeken verschillen nogal qua resultaten. Zon zorgt voor een hogere productie van vitamine D, onderdrukt de aanmaak van melatonine en verhoogt het serotonine-gehalte in onze hersenen; allemaal zaken die somberheid en depressie tegengaan (lees hier meer). 

Een heel ander resultaat is dat juist in de zomer het aantal depressieve mensen in Nederland het hoogst is. Daarnaast zou de zon agressie opwekken (lees hier meer). 

Hoe dan ook, dit allemaal mag de pret niet drukken! Wij wensen jullie (alvast) een fijne zomer en veel plezier met deze zonnige nieuwsbrief!

Met vriendelijke groeten,

Team PsyBlog.nl

 

Winactie!

Vanaf 18 juni draait er een nieuwe psychologische film in de bioscopen, genaamd Infinitely Polar Bear. Het gaat over Cameron (Mark Ruffalo), een vader met een bipolaire stoornis. Hij besluit de zorg van zijn twee dochters te nemen zodat zijn vrouw Maggie (Zoe Saldana) haar studie kan afmaken in New York. Het huishouden runnen in combinatie met de zorg voor zijn dochters blijkt een hele opgave voor Cameron, maar zijn flamboyante en speelse levensstijl maakt hun gezinsleven tot een groot avontuur. Als er uit onverwachte hoek hulp komt, lijkt alles toch nog goed te komen... 

Word jij ook al helemaal enthousiast? Dat komt goed uit, wij mogen namelijk 3x2 vrijkaarten weggeven voor deze film! Bezoek snel onze Facebook om mee te doen aan de prijsvraag en wie weet zit jij binnenkort te genieten van deze film.

Bekijk hier de trailer van de film! 

 

De Top 3 (mei)

NUMMER 1 
Eten op de Slaapkamer

Barbara vertelt door middel van een persoonlijk verhaal hoe het is om te leven met borderline.
NUMMER 2
Het Gebod tot Zelfverbetering 
In dit tweede deel van de neoliberale ethiek legt Maarten uit wat de psychologische gevolgen zijn van het streven naar zelfverbetering.
NUMMER 3
Schrijven als Uitlaatklep

In dit persoonlijke blog vertelt Diana over haar boeken en hoe schrijven voor haar een uitlaatklep is geworden. 
PsyBlogNL
PsyBlogNL
@PsyBlogNL
@PsyBlogNL
psyblog.nl
psyblog.nl
Copyright © 2015 PsyBlogNL, All rights reserved.


unsubscribe from this list    update subscription preferences 

Email Marketing Powered by Mailchimp