Copy
PsyBlogNL - Nieuwsbrief #10 - 13/08/2015
View this email in your browser

Bzzzzzzt!

Nieuwsbrief #10 - 13/08/2015

Beste <<Voornaam>>,
Augustus, de maand van volle terrassen, warm weer en een ijsje hier en daar. Wie van de zojuist genoemde dingen al heeft mogen genieten, heeft vast ook "genoten" van een ander fenomeen dat bij deze maand hoort: wespenGeliefd zijn ze zeker niet, maar er is ook een hele andere kant: mensen met een wespenfobie, ook wel spheksophobia genoemd.


Een fobie is een ziekelijke angst, ook als er geen reëel gevaar is (lees bijvoorbeeld Jerres artikel over coulrofobie, mensen die bang zijn voor clowns). Een wespenfobie kan zeker in deze tijd heel vervelend zijn. Wat kan helpen tegen zo'n fobie is exposure-therapie. Hierdoor wordt je herhaaldelijk blootgesteld aan datgene waar je bang voor bent. Ben je "gewoon" bang voor wespen? Bekijk het van een positieve kant: wespen eten muggen, die zijn nog veel vervelender! 


Actualiteit

Heb jij 'm al gezien, de nieuwe animatiefilm Inside OutHet is een feest van herkenning voor een psycholoog; er komen namelijk een hoop psychologische theorieën in voor! Benieuwd welke dat zijn en of de film de moeite waard is? Lees dan hier Jerres recensie van deze grappige en interessante film! 
 

De Top 3 (juli)

NUMMER 1 
Een Deel van Mijn Leven
Aranka heeft vanaf haar geboorte een zeldzame lichamelijke beperking. In dit blog geeft ze een kijkje in haar leven.
NUMMER 2
Neglect: Leven in een Verkleinde Wereld
Neglect is een aandachtsstoornis, waardoor een deel van de linkerkant van het visuele veld 'genegeerd' wordt. Lisanne legt het uit. 
NUMMER 3
Recensie: Laat je Hersenen Niet Zitten

Erik Scherder schreef een boek over de combinatie van beweging en het brein. Anna recenseerde het boek.
PsyBlogNL
PsyBlogNL
@PsyBlogNL
@PsyBlogNL
psyblog.nl
psyblog.nl
Copyright © 2015 PsyBlogNL, All rights reserved.


unsubscribe from this list    update subscription preferences 

Email Marketing Powered by Mailchimp