Copy
PsyBlogNL - Nieuwsbrief #20 - 3/10/2016
View this email in your browser

Een maand om niet te vergeten!
Nieuwsbrief #20 -3/10/2016

Beste <<Voornaam>>,

Er is gelukkig steeds meer aandacht voor verschillende psychologische problemen. Deze bekendheid kan ervoor zorgen dat het taboe op stoornissen steeds meer afneemt en we opener kunnen praten over de problemen waar mensen tegen aan lopen. Een hele mooie ontwikkeling! 

De maand september stond zo ook in het teken van allerlei bijzondere dagen. Zo was het World Suïcide Prevention DayWereld Alzheimer dag en de Week tegen Pesten. Over het laatste onderwerp schreven we een artikel: Wat kan jij doen tegen pesten? 

Op 11 september was het ook alweer 15 jaar geleden sinds de aanslag op de Twin Towers in New York. Waarschijnlijk weet jij nog precies waar je toen was, wat je voelde en wat er om je heen gebeurde. Maar klopt deze herinnering wel? Daar geven we antwoord op in het artikel 9/11 en de Flitslichthypothese.  

Wil jij ook je steentje bijdragen aan het doorbreken van taboe? Op 10 oktober is het de  Landelijke dag psychische gezondheid. Wij zijn op zoek naar ervaringsverhalen van mensen die leven met een stoornis. Sta jij hier voor open? Stuur dan een mail naar redactie@psyblog.nl!            

Groetjes,

Team PsyBlog.nl

Schrijven voor PsyBlog? 
We zijn bij PsyBlog altijd op zoek naar schrijftalent. Vind jij het leuk om te schrijven over psychologische onderwerpen? Stuur dan snel een mailtje naar redactie@psyblog.nl! 
 

De Top 3 - September

NUMMER 1 
Wat is...ADD?
Je hebt vast wel eens gehoord van ADD, maar wat is het precies? Wij leggen de kenmerken en oorzaken uit. 
NUMMER 2
Wat is...Autisme?
Er bestaat veel onduidelijkheid over de kenmerken en gradaties van autisme. Dit artikel zet alles voor je op een rij. 
NUMMER 3
Expeditie Robinson: De groep versus het individu
Expeditie Robinson is weer begonnen! Welke groepsprocessen spelen vanaf het begin een rol?
PsyBlogNL
PsyBlogNL
@PsyBlogNL
@PsyBlogNL
psyblog.nl
psyblog.nl
Copyright © 2016 PsyBlogNL, All rights reserved.