Copy

Ne vidite ispravno sadržaj newslettera? Pogledajte ga u Vašem pregledniku.

mojarijeka


Više od 10.500 maškara u velikoj povorci Riječkog karnevala
Video reportaža

Prošao je vrhunac karnevalske sezone u uzbuđenju i šarenilu; više od 10 500 maškaranih sudionika i sudionica Međunarodne karnevalske povorke je uz 67 kola od riječkog Korza napravilo prostor zabave, kreativnosti i dobrog humora.

Dječja karnevalska povorka s 5.000 mališana ponovno prošla Korzom
Video reportaža

Male maškare vrtićke i osnovnoškolske dobi krenule su od Gata Karoline Riječke te su obojile cijelo Korzo u šarenilo svojih kreativnih kostima, sve do Ex Port Delte gdje su se mogle odmoriti.

VIDEO: Odvoženo 28. maškarano auto-moto ludilo od Pariza do Bakra

Tradicionalna sportska manifestacija Riječkog karnevala, Maškarani auto rally Pariz – Bakar, u subotu, 23. velječe, odvozila je svoju 28. tradicionalnu rutu Pariz (Krimeja) – Korzo – Kostrena – Bakar.
VIDEO: Svečano otvorene Stube Malika Tintilinića na Pećinama

Osnovna škola Pećine, zahvaljujući inicijativi svojih učenika i programskom pravcu Dječja kuća Rijeke 2020 – Europske prijestolnice kulture, dobila je bajkovito oslikane Stube Malika Tintilinića.
VIDEO: Oklupimo Škurinje: Susjedi i kulturnjaci zajedno u osvajanju kvarta

Na zajedničkom platou ispod Mjesnog odbora Škurinje održana je radionica naziva Oklupimo Škurinje kojom se ponovno naglašava važnost osvježavanja i održavanja riječkih kvartova.


     


Riječki liječnici prvi u Hrvatskoj ugradili najmanji pacemaker na svijetu

U petak, 22. veljače na Zavodu za kardiologiju Klinike za internu medicinu KBC-a Rijeka, prvi put u Hrvatskoj učinjen je novi zahvat na srcu - ugrađen je najmanji elektrostimulator srca na svijetu.
U Rijeci zasvijetlio prvi 'ženski' semafor!

Na semaforu kod Palače Modello zasvijetlila je prva ženska silueta! Klasični muški lik pješaka zamijenjen je ženskim, a do Međunarodnog dana žena, siluete u haljinicama pješacima će svijetliti na ukupno pet semafora na prijelazima u Adamićevoj ulici.
In memoriam: Ivica Vrkić

Ljudi koji nisu navikli na muzičarski nered teško podnose boravak s njima/nama u zajedničkoj prostoriji. Iznimke su rijetkost. Ivica Vrkić je znao zapanjujućom brzinom baratati situacijom, kao da gledate neutralno nekakav televizijski program, jednostavno bi započinjao pričom, uz nezanemarivu razliku što se već poznajete dugi niz godina.


     


Delete Ri Lit: U Filodrammatici održana sedma Noć velikog čitanja

Filodrammatica ponovno je doživjela navalu posjetitelja u sklopu sedme po redu Noći velikog čitanja neformalne književne skupine Ri Lit, ove godine noseći naslov "Delete Ri Lit".
VIDEO: "Posljednji Srbin u Hrvatskoj": Mnogobrojna publika na premijeri zombi-trilera Predraga Ličine

U punom Art-kinu Croatia održana je premijera dugo iščekivanog novog filma redatelja Predraga Ličine „Posljednji Srbin u Hrvatskoj“. Iako se to možda ne može pretpostaviti iz naslova, film je žanrovski zombi-triler s elementima znanstvene fantastike.
VIDEO: Međunarodnom izložbom o svijetu rada u digitalnom dobu započeo festival "Moje, tvoje, naše"

U četvrtak, 14. veljače 2019. godine u Filodrammatici je započelo 14. izdanje međunarodnog tematskog festivala "Moje, tvoje, naše" u organizaciji udruge Drugo more.


     


VIDEO: Više od 700 građana uključeno u edukativne programe Rijeke 2020 – Europske prijestolnice kulture

Više od 700 građana Rijeke i ostalih gradova do sada je prošlo kroz edukativne programe koje je u proteklom razdoblju organizirala tvrtka Rijeka 2020 zadužena za provedbu programa Europske prijestolnice kulture 2020.
Devet projekata Riječkog programa lokalnog partnerstva u 2019. godini

Suradnjom građana i Grada Rijeke kroz Riječki program lokalnog partnerstva u 2019. godini provest će se devet projekata.
Počelo odbrojavanje! Još 365 dana do otvorenja projekta Europske prijestolnice kulture

Otkrivanjem interaktivne skulpture-brojača na Jadranskom trgu u Rijeci i kratkim prigodnim programom, počelo je odbrojavanje 365 dana do trenutka kada će Rijeka ponijeti prestižnu titulu Europske prijestolnice kulture.


     


Copyright © 2019 Grad Rijeka All rights reserved.

Email Marketing Powered by Mailchimp
 
 
 
  Odjava sa liste
  Ažurirajte svoje podatke