Copy

Ne vidite ispravno sadržaj newslettera? Pogledajte ga u Vašem pregledniku.

mojarijeka


Riječki karneval od 17. siječnja do 14. veljače
Počinju maškarane ludosti

Ovogodišnji Riječki karneval bit će kraći, trajat će manje od mjesec dana, od 17. siječnja do 14. veljače, ali će, kao i svake godine, obilovati maškaranim događanjima

VIDEO: Riječani Novu godinu na Korzu dočekali uz Borisa Štoka, Jinxe i Crvenu jabuku
Više tisuća Riječana i njihovih gostiju Novu godinu na riječkom Korzu dočekalo je uz nastup Borisa Štoka, Jinxa i Crvene jabuke. Točno u ponoć na pozornicu je izašao riječki gradonačelnik Vojko Obersnel i svima čestitao 2018. godinu, a uslijedili su zvuci valcera i tradicionalni vatromet.

Na sklapanju životnog partnerstva čestitke i od gradonačelnika

Osim u Guvernerovoj palači, pred matičara se u Rijeci može stati i u Gradskoj vijećnici u kojoj se tijekom tjedna organiziraju građanska vjenčanja.
VIDEO: Beskućnici se odrekli zarade od "Uličnih svjetiljki" kako bi pomogli obitelji preminulog prijatelja

U sklopu promocije božićnog broja prvog hrvatskog časopisa o beskućništvu i srodnim društvenim temama “Ulične svjetiljke”, prodavači beskućnici i ljudi s margina društva odlučili su se dio zarađenog prihoda darovati obitelji jednog pokojnog prodavača.
VIDEO: Damir Kedžo božićnim koncertom oduševio prepuni HKD

Nakon tri godine Damir Kedžo vratio se u HKD i oduševio svojim božićnim koncertom. Uz mnoštvo svojih autorskih pjesama Kedžo je u subotu, 23. prosinca, izveo i mnogobrojne svjetske uspješnice kako bi na što ljepši i ugodniji način završili 2017. koja je za njega bila izrazito uspješna na poslovnom planu.


     


VIDEO: Rade Šerbedžija u prepunom Ex librisu predstavio svoju knjigu "Poslije kiše"

U Antikvarijatu Ex libris u srijedu 20. prosinca 2017. održalo se riječko predstavljanje knjige „Poslije kiše“ autora Rade Šerbedžije. Riječani su pokazali veliki interes pa se prostor Ex librisa brzo popunio do posljednjeg mjesta.
Ugovore potpisalo 36 novih stipendista Grada Rijeke

U riječkoj Gradskoj vijećnici 36 novih stipendista Grada Rijeke potpisalo je ugovore o stipendiranju za školsku/akademsku 2017./2018. godinu, a ujedno je održan i prijem za dosadašnje stipendiste koji su diplomirali tijekom ove godine
Agencija "Beautiful Destinations" u Rijeci snimala adventske atrakcije

U Rijeci su u proteklim danima u suorganizaciji Hrvatske turističke zajednice, Turističke zajednice Primorsko-goranske županije i Turističke zajednice grada Rijeke boravili predstavnici jedne od najboljih i najinovativnijih kreativnih agencija u 2017. godini, Beautiful Destinations.


     


VIDEO: Predstavljena knjiga o riječkim radničkim naseljima

U petak, 8. prosinca 2017., u Vijećnici Grada Rijeke održala se promocija knjige „Riječka radnička naselja“. Riječ je o prvoj knjizi posvećenoj specifičnom i važnom dijelu riječkoga graditeljstva, a objavljena je u izdanju udruge „Pro torpedo“.
Investicija od 30 milijuna eura: Luka Rijeka otvorila nova skladišta na Terminalu Škrljevo

Luka Rijeka d.d. otvorila je krajem prosinca nova skladišta na Terminalu Škrljevo, na adresi Kukuljanovo 460. Riječ je o 26.000 m² zatvorenih skladišta i 36.000 m² novoizgrađene nadstrešnice, čime se ukupna površina terminala povećala na više od 400.000 m². Ukupna vrijednost ove značajne investicije u ovoj fazi iznosi 30 milijuna eura.
VIDEO: Svoje poslovne ideje predstavila i 8. generacija korisnika Startup inkubatora Rijeka

U Hrvatskom kulturnom domu na Sušaku u srijedu, 13. prosinca, održan je Demo dan 8. generacije korisnika Startup inkubatora Rijeka, u sklopu kojeg su timovi predstavili svoje poslovne ideje koje su razvijali šest mjeseci u riječkom inkubatoru za mlade uz pomoć mentora i partnera na projektu.


     


Izložba i e-Muzej povodom 120 godina hobističke fotografije u Rijeci

U Galeriji Principij u četvrtak, 28. prosinca, otvorena je izložba "120 godina hobističke fotografije u Rijeci, 1897. - 2017.", autora Borislava Božića, profesora likovne umjetnosti i predsjednika Fotokluba Rijeka.
Pobjedom death metal benda Omnivore završen 39. Ri Rock

Pobjednik 39. Ri Rocka riječki je death metal bend Omnivore. Bend je nastao krajem 2016. godine, a žiri mu je ovoga puta odlučio dodijeliti prvu nagradu. Drugu nagradu odnio je peteročlani riječki death metal bend Zenoth, dok je kao trećeplasirani završio alternativni rock bend Negdje Između iz Pule.
Iznimno vrijedne gotičke zidne slike otkrivene u Dominikanskom samostanu

Tijekom istražnih radova Konzervatorskog odjela u Rijeci na svodu kapele Sv. Trojstva u sklopu nekadašnjeg augustinskog, a danas dominikanskog samostana Sv. Jeronima u Rijeci pronađene su iznimno vrijedne gotičke zidne slike, za koje se procjenjuje da su nastale u vrijeme građenja kapele, polovicom 15. stoljeća.


     


Copyright © 2018 Grad Rijeka All rights reserved.

Email Marketing Powered by Mailchimp
 
 
 
  Odjava sa liste
  Ažurirajte svoje podatke