Copy

Ne vidite ispravno sadržaj newslettera? Pogledajte ga u Vašem pregledniku.

mojarijeka


Volonterskim radom Pehlin dobio fitnes park, djeca vrtove ispred škola i vrtića
FOTOGALERIJA

Od postavljanja filmskog platna i meteo stanice u Zavičajnom muzeju Drenova preko uređenja okoliša dječjih vrtića i osnovnih škola do stvaranja senzoričkog vrta za osobe s invaliditetom i fitnes parka na Pehlinu – najkraći je opis projekata realiziranih u sklopu prošlogodišnjeg Riječkog programa lokalnog partnerstva (RPLP).

Prijavite projekt! Rijeka 2020 daje potpore za građanske inicijative i ozelenjivanje grada
Stvarajte Luku različitosti!

Titulu Europske prijestolnice kulture možemo shvatiti kao životnu priliku za promjenu i boljitak naše županije, grada, naselja, kvartova, parkova, ulica i balkona.

Riječani će Novu godinu na Korzu dočekati uz Nord, Fit, Whiteheads i Vojka V!

Središnje ime riječkog novogodišnjeg dočeka bit će splitski reper Vojko V, koji je u nepunih godinu dana solo karijere stekao značajnu medijsku pažnju i brojne obožavatelje.
FOTO: Vino koje dozrijeva na Srdočima

Rijetko tko bi mogao reći da na rubu grada, na granici s onim Kastvom s početka priče, djeluje Udruga vinara, vinogradara i voćara iz Srdoča. Početkom godine obilježila je petu godinu rada, a okuplja 70-ak članova s područja Srdoča, Rijeke i okolice.
VIDEO: Nekadašnjom Rijekom kroz izložbu starih razglednica

U okviru Dana talijanske kulture, u četvrtak, 18. listopada, u Muzeju grada Rijeke otvorena je izložba starih razglednica "Pozdrav iz Rijeke/Un saluto da Fiume".


     


VIDEO: Zoran Žmirić u prepunom Ex librisu predstavio svoj novi roman "Pacijent iz sobe 19"

U prepunom antikvarijatu "Ex libris" u četvrtak 25. listopada je predstavljena nova knjiga riječkog autora i glazbenika Zorana Žmirića „Pacijent iz sobe 19“. Riječ je o njegovoj osmoj knjizi, drugoj u izdanju Hena coma.
FOTO: Knjige dostupne svima! Klub mladih po Rijeci postavlja besplatne knjižnice - kućice

Klub mladih Rijeka krenuo je s projektom „Knjiga za knjigu“ koji je male besplatne knjižnice-kućice postavio na četiri mjesta na javnim lokacijama, s ciljem poticanja građana Rijeke na češće čitanje i razmjenu knjiga.
VINIL JE FINIL: Đoni je bio kul

Dan kad je Azra došla u Rijeku bio je uobičajen, kraj osamdesetih, nešto se šuškalo i šaputalo da bi im to moglo biti zadnje ukazanje kod nas jer da će Đoni ići u solo vode...


     


Ravnateljica Art-kina proglašena kreativnom ambasadoricom programa Kreativna Europa

Hrvatski Desk Kreativne Europe – uredi MEDIA i Kultura u okviru svoje suradnje svakog mjeseca zajednički imenuju kreativne ambasadore. Ovog puta, u mjesecu listopadu, titulu kreativne ambasadorice Potprograma MEDIA nosi Slobodanka Mišković – ravnateljica Javne ustanove Art-kino.
VIDEO: Premijerno izvedena najpoznatija Zajčeva opera "Nikola Šubić Zrinjski"

U HNK Ivana pl. Zajca u srijedu, 17. listopada 2018. godine, održala se premijera najpoznatije Zajčeve opere „Nikola Šubić Zrinjski”.
Najveća europska kruna krasit će Trsatsku gradinu u vrijeme Adventa

Za vrijeme trajanja ovogodišnjeg Adventa na Gradini, Trsat će biti ukrašen stiliziranom replikom votivne krune, dvjesto godina starog ornamenta izrađenog povodom oslobođenja Rijeke od francuske okupacije.


     


White on White na Impulse festivalu: Marko Rogić predstavio svoj album prvijenac

U sklopu Impulse festivala na botelu Marina 19. listopada 2018. održao se koncert riječkog kantautora Marka Rogića, koji djeluje pod umjetničkim imenom White on White.
VIDEO: 200 godina OŠ Trsat obilježeno petim EU songom u HKD-u

Osnovna škola Trsat obilježila je Dan škole petim po redu EU songom, manifestacijom kojom se učenici angažiraju da njeguju i unaprijede svoj glazbeni i scenski talent. Škola ovim putem slavi jubilarnu dvjestotu godinu postojanja.
UEFA nagradila Rijeku s više od sedam milijuna eura

Nogometaši Rijeke prošle su sezone bili jedini hrvatski klub koji je nastupao u grupnoj fazi nekog europskog natjecanja i zato je klub nagrađen s više od sedam milijuna eura.


     


Copyright © 2018 Grad Rijeka All rights reserved.

Email Marketing Powered by Mailchimp
 
 
 
  Odjava sa liste
  Ažurirajte svoje podatke