Copy

Ne vidite ispravno sadržaj newslettera? Pogledajte ga u Vašem pregledniku.

mojarijeka


Riječko mjesto pod suncem za siromašne mališane
Video reportaža

Već petu godinu zaredom u sklopu programa „Moje mjesto pod suncem“, volonteri Centra za kulturu dijaloga i Udruge Šarolija pomažu riječkoj djeci i njihovim roditeljima lošijeg ekonomskog i socijalnog statusa na poboljšanju kvalitete života.

Napreduje izgradnja dječjeg carstva u "Benčiću"
VIDEO

Rijeka će, kao prvi grad u Hrvatskoj, iduće godine dobiti Dječju kuću, što je istovremeno i naziv kulturnog programa namijenjenog djeci koji se u Rijeci održava 2020. godine kada ovaj grad nosi titulu Europske prijestolnice kulture.

FOTO: Uređen i opremljen Orijentov stadion

Na stadionu Krimeja Nogometnog kluba Orijent tijekom ljeta izvedeni su radovi na tribinama, svlačionicama, prilazu stadionu te sustavu polijevanja i drenaže vrijedni 1.375.000,00 kuna, čime je podignut standard objekta.
VIDEO: Riječani prvi u Hrvatskoj dobili gradsku radionicu Riperaj za sitne popravke

U Ulici Ivana Zajca 20/b otvoren je novouređeni prostor gradske radionice Riperaj. Riječ je o novom projektu KD-a Čistoća, vrijednom 280 tisuća kuna, kojim su Riječani dobili mjesto na kojem će moći besplatno popravljati neispravne sitne kućanske uređaje, razbijeni i oštećeni namještaj, odjeću, igračke i slično.
VIDEO: Reciklirani proizvodi RiUse centra u novom izložbenom prostoru u RiHubu

Jednodnevnom izložbom „Greška - Izložba eksperimentalnih radova“ u prizemlju RiHuba otvoren je tzv. show room riječkog RiUse centra.


     


Od 1. rujna Autotrolejevim kartama može se putovati i vlakovima HŽ-a

U sklopu projekta integriranog putničkog prijevoza u autobusima KD-a Autotrolej i vlakovima HŽ Putničkog prijevoza, od 1. rujna uvodi se mogućnost korištenja jedinstvene putne karte na području Matulja, Rijeke i Bakra.
"Žene šute i skrivaju svoje lice": Na Korzu postavljena izložba o žrtvama nasilja

Izložba je postavljena u suradnji udruga SOS Rijeka i Pariter, a sastoji se od fotografskih djela Roberta Gojevića koje prikazuju žrtve nasilja, kratkih informativnih tekstova te izjava žrtava nasilja s kojima se ove udruge svakodnevno suočavaju pri radu s ženama.
FOTO: Autotrolej predstavio prvih devet od 22 nova autobusa

Na riječkom Korzu predstavljeno je prvih 9 od 22 nova autobusa Autotroleja, vrijednih ukupno 48,5 milijuna kuna te sufinanciranih sredstvima europskih fondova i Ministarstva mora, prometa i infrastrukture.     


"Oh Fiume, dovest ćemo ti topove na vrata…"

Odavno već znam za izraz narodna mudrost. Zanimljivo, nikad nisam čuo za izraz narodna glupost, mada ne morate biti Einstein da biste spoznali kako postoji i ona.
VIDEO: Izložbom u Narodnoj čitaonici obilježeno 180. godina fotografije

U Narodnoj čitaonici obilježen je Svjetski dan fotografije i njen 180. rođendan. U organizaciji ateljea Yellow Time koji vodi Borislav Božić izložene su fotografije nastale u sklopu natječaja proslave dana fotografije.
VIDEO: Umjetnost u video igrama tema trodnevnog festivala u RiHubu

Izložbom u RiHubu otvoren je festival Art in Games Rijeka. Riječ je o trodnevnom festivalu namijenjenom svim profilima publike, te svima koji se bave ili su zainteresirani za buduću karijeru u izradi umjetničkih dijelova tijekom izrade igara.


     


VIDEO: Najljepše i najrjeđe mačke Europe u Rijeci

Dvije međunarodne izložbe mačaka u organizaciji Saveza felinoloških društava Hrvatske održale su se krajem rujna u Centru Zamet. Na izložbu je prijavljeno 180 pasminskih mačaka od kojih su mnoge nositelji titule međunarodnih šampiona.
U Art kinu premijerno prikazan turistički spot Rijeke

Film je snimljen na brojnim atraktivnim lokacijama u Rijeci, kojim se Rijeka predstavlja kao cjelogodišnja turistička i city break destinacija.
Početkom 2020. godine Rijeka uvodi javne e-bicikle

Početkom 2020. godine Rijeka će uz financijsku podršku Ministarstva turizma na četiri lokacije postaviti terminale s električnim biciklima.


     


Copyright © 2019 Grad Rijeka All rights reserved.

Email Marketing Powered by Mailchimp
 
 
 
  Odjava sa liste
  Ažurirajte svoje podatke