Copy

Ne vidite ispravno sadržaj newslettera? Pogledajte ga u Vašem pregledniku.

mojarijeka


Velika završnica 23. festivala sporta i rekreacije "Homo si teć"
Video reportaža

23. po redu Festival sporta i rekreacije Homo si teć velikom je završnicom oborio rekorde broja sudionika. Više od 17 500 trkača sudjelovalo je u čak osam utrka, a rezultati maratona najimpresivniji su u povijesti festivala.

VIDEO: Priča o uzajamnom razvoju Rijeke i njezine luke
Bogatim programom od 18. do 22. ožujka obilježeno je 300 godina od proglašenja Rijeke slobodnom kraljevskom lukom, čime je započeo razvoj moderne riječke luke.

Ova obljetnica prigoda je da se podsjetimo na razvoj luke i ulogu u prosperitetu kako grada tako i sjevernog Jadrana.

VIDEO: Promidžbeni spot o Rijeci kao Europskoj prijestolnici kulture predstavljen u Art-kinu

Spot je snimljen na brojnim atraktivnim lokacijama u Rijeci i odražava simboliku Luke različitosti koju Rijeka predstavlja kao nositelj titule Europske prijestolnice kulture 2020.
VIDEO: Nagrada "Bernardo Bernardi" Ani Boljar i Idi Križaj Leko za uređenje RiHuba

U Rijeci je u prostoru IVEX-a u četvrtak, 28. ožujka, otvorena godišnja izložba ostvarenja hrvatskih arhitektica i arhitekata, dodijeljene su nagrade za najbolja arhitektonska ostvarenja u 2018. godini, a nagrada Viktor Kovačić za životno djelo uručena je akademiku Dinku Kovačiću. Nagrada Bernardo Bernardi dodijeljena je Ani Boljar i Idi Križaj Leko za unutarnje uređenje prostora RiHuba.
VIDEO: Za Svjetski dan voda obnovljena povijesna vodosprema Podvežica

Uoči Svjetskog dana voda, predstavljena je obnova treće od četiri za planirane povijesne vodospreme u Rijeci – vodosprema Podvežica na Sv. Križu.


     


Foto đir: Nastavljaju se radovi na uređenju Dječje kuće

Punom parom nastavljaju se radovi na preuređenju tzv. Ciglene kuće u Dječju kuću, koja će sadržajima u potpunosti biti namijenjena djeci.
Sredstvima iz EU fondova kupljena 22 nova autobusa

Grad Rijeka, Komunalno društvo Autotrolej te dobavljači, tvrtke Autobus i Auto Hrvatska, potpisali su ugovore za nabavu ukupno 22 nova dizel autobusa sredstvima iz EU fondova.
Održavanje terena i okoliša u HNK Rijeka: travnjaci poput onih na svjetskim stadionima

HNK Rijeka nije Real Madrid, Ajax ili Athletic Bilbao, ali zato ima iste terene, upravo takvih, svjetskih, kvaliteta, uključujući i onaj glavni na kojem se igraju službene utakmice.


     


Daroviti riječki informatičari na državnom natjecanju osvojili čak pet medalja

Na Državnom natjecanju iz informatike, što se u Primoštenu održalo od 20. do 22. ožujka, daroviti riječki informatičari, učenici osnovnih i srednjih škola, osvojili su čak pet medalja!
VIDEO: Koncertom snažnih žena u Palachu proslavljen Osmi mart

U OKC-u Palach 8. ožujka održao se koncert pod nazivom „Osmi mart - koncert za Dan žena“ na kojem su nastupili ženski zbor VINS, Nelaay s vodećom vokalisticom Jelenom, karlovački Me As Well s basisticom Majom i Kraj Programa s vokalisticom Đinom.
Žene u riječkoj muškoj industriji

Nisam od onih koji misle kako je sve što se odnosi na žene potpuno zasebna priča, bome niti od onih koji bi sve ženske posebnosti utrpali u opći, zajednički koš. Mi smo dva lica istog novčića, zasebne strane zajedničke priče. Što to znači iz perspektive govora o riječkoj industrijskoj baštini? Ima li ženskom pogledu u toj temi uopće mjesta?


     


Riječki punk pioniri Paraf predstavili box set svojih sabranih djela

Riječ je o jednom od najiščekivanijih diskografskih projekata na ovim prostorima, u izdanju Dallas Recorda, koji konačno donosi sve originalne snimke i čak četiri albuma, među kojima i dosad neobjavljeni Paraf Live.
Riječki puhački trio u Astronomskom centru otvorio sezonu "skrivenih koncerata"

Bio je to pravi koncertni užitak na mjestu na kojem publika još nije imala prilike čuti ni vidjeti članove riječkog orkestra. Riječki puhački trio, odnosno oboist Antonio Haller, klarinetist Matej Pavić i fagotist Ivan Vargoš pripremili su program kao glazbeno putovanje u kojemu su se izmjenjivala djela hrvatskih i stranih kompozitora.
Rijeka sreće: Za djecu sa sindromom Down s Molo longa pušteno dvije tisuće lampiona

Dvije tisuće lampiona poletjelo je s Molo longa tijekom humanitarne akcije Rijeka sreće, organizirane u povodu obilježavanja Svjetskog dana osoba s Downovim sindromom.


     


Copyright © 2019 Grad Rijeka All rights reserved.

Email Marketing Powered by Mailchimp
 
 
 
  Odjava sa liste
  Ažurirajte svoje podatke