Copy

Ne vidite ispravno sadržaj newslettera? Pogledajte ga u Vašem pregledniku.

mojarijeka


VIDEO Rijeka, moj grad – održan koncert s posvetom gradu
Građani Rijeke i okolice na koncertu Rijeka, moj grad upoznali se s najvažnijim dijelovima programa Rijeke 2020 – Europske prijestolnice kulture i uživali u pravom riječkom rock zvuku u izvedbi Ri-Vala, Leta 3, Turista, Norda i Gerile.

VIDEO: I u mraku katkad nikne divan cvijet: Igor Zenko i rožice od otpadnog metala
Igor Zenko, trećemajac već 12 godina, uskoro i 13, samohrani otac, a sada i kipar. Dok je na poslu u 3. Maju čekao stečaj, odlučio je od nekoliko hrđavih komada metala, vijaka i matica napraviti cvijet i u čast stečaju prozvati je „Stečajnom rožicom”

VIDEO: Old Night na Ri Rocku: Riječki doom metal bend najbolji izvođač godine

Najbolji izvođač godine, riječki doom metal bend Old Night, nastupio je na trećoj večeri 41. Ri Rock festivala u Pogonu kulture.
VIDEO: Budućnost je u knjižnici: Na Trsatu održan prvi mini festival za geekove

U Ogranku Trsat Gradske knjižnice Rijeka održano je prvo izdanje #geeksmakerscreativitydaya, edukativnog mini pop-up festivala posvećenog stvaralačkim novim tehnologijama, kreativnosti i budućnosti, a u izdanju Gradske knjižnice Rijeka i American Cornera Rijeka.
VIDEO: Otvorena izložba "Violinom iznad granica/Stradivari u Rijeci – Kresnik i Cremona"

U Pomorskom i povijesnom muzeju Hrvatskoj primorja otvorena je izložba Violinom iznad granica/Stradivari u Rijeci – Kresnik i Cremona, posvećena riječkom liječniku i graditelju violina Franji Kresniku.


     


FOTO: Hotelski Resort Hilton Costabella prve goste primit će u ljeto 2020.

Ovaj kompleks na šest katova s 132 hotelske sobe i 66 apartmana u vilama, odnosno 280 soba s 560 ležaja, te Wellness centrom koji će se prostirati na preko 4000 četvornih metara, natkrivenim i otvorenim bazenom te plažom, pružit će i najzahtjevnijim gostima usluge na visokoj razini.
Riječki vrtići "Morčić" i "Đurđice" u deset najljepših dječjih vrtića u Hrvatskoj

U konkurenciji 56 vrtića iz 42 grada, a prema izboru pratitelja portala Gradonačelnik.hr, riječki vrtići Đurđice i Morčić odabrani su među deset najljepših vrtića u Hrvatskoj.
Novim kombijem i učionicama poboljšani uvjeti rada Centra za odgoj i obrazovanje

Specijalizirani kombi služit će za potrebe prijevoza učenika s teškoćama u kretanju Centra za odgoj i obrazovanje te zametskog Područnog odjela Baredice.


     


KOLUMNA: Kavana Četrnaestica

Nekadašnja kavana Neboder, popularno nazivana Četrnaestica, šuti zatvorena na posljednjem katu sušačkoga nebodera, pozicije pretočene u vlastiti neformalni naziv. Četrnaesti kat, hej, to se u Rijeci zove bingo kada je riječ o spektakularnom pogledu na grad ispod sebe i zaljevsku morsku plohu što se bljeska pred gradom.
VIDEO: Predstavljena monografija "Neka bude Orijent" Marinka Lazzaricha

U Gradskoj vijećnici predstavljena je monografija HNK-a Orijent 1919 ‘’Neka bude Orijent’’ autora Marinka Lazzaricha. Klupska monografija nastala je povodom stote obljetnice osnutka jednog od najstarijih nogometnih društava na Sušaku i u gradu Rijeci, a obuhvaća povijesni pregled, portrete igrača i trenera te statistički pregled prvenstvenih sezona.
Rijeka uvrštena u Top 50 turističkih destinacija svijeta 2020. godine

Na listi 50 najboljih destinacija za putovanje u 2020. godini specijaliziranog turističkog portala Travel+Leisure našla se i Rijeka.


     


KOLUMNA: 35 godina art punk bratstva

Rokenrol je više od obavljanja života, to je prilagodba emocija i tjelesnih mogućnosti, borba s prirodom. Ah, dobro, shvatio sam, odgonetat ću križaljke u sobi umjesto staviti uši u službu uživancije.
VIDEO: Dodijeljene nagrade najboljim volonterima u 2019. godini

Povodom Međunarodnog dana volontera, Udruga za razvoj civilnog društva SMART, u suradnji s Gradom Rijekom i Primorsko-goranskom županijom, dodijelila je nagradu „Volonteri godine“ u nekoliko kategorija, za 2019. godinu.
"Rijeka ili smrt!" Tea Perinčić predstavila knjigu o D'Annunzijevoj okupaciji Rijeke

Knjiga povjesničarke i muzeologinje Tee Perinčić "Rijeka ili smrt!" o D'Annunzijevoj okupaciji Rijeke 1919. - 1921. predstavljena je u petak, 20. prosinca, u antikvarijatu Ex Libris, u sklopu projekta Europske prijestolnice kulture.


     


Copyright © 2020 Grad Rijeka All rights reserved.

Email Marketing Powered by Mailchimp
 
 
 
  Odjava sa liste
  Ažurirajte svoje podatke