Copy

Ne vidite ispravno sadržaj newslettera? Pogledajte ga u Vašem pregledniku.

mojarijeka


Paljenjem prve adventske svijeće i nove rasvjete započeo Advent u Rijeci
Video reportaža
 

Paljenjem prve adventske svijeće na Koblerovom trgu i nove blagdanske rasvjete nad Korzom, u subotu, 1. prosinca, započeo je čarobni Advent u Rijeci!

Novim svjetlima i ugođajem zasjao je ove godine i Riječki tunel.


Vatrometom i raskošnom rasvjetom započela adventska bajka na Trsatu
Video reportaža

Otvoren je Advent na Gradini kojim će se do 6. siječnja na Trsatskoj gradini obilježavati božićna sezona. Prvi dan Adventa bio je iznimno vizualno atraktivan zahvaljujući vatrometu i paljenju 100 tisuća lampica koje su kitile Kaštel i zidine.

VIDEO: Kvart za 5! Građanskom inicijativom uređen park na Školjiću

U petak, 23.studenog, održalo se otvorenje parka na Školjiću s novim spravama za djecu i obnovljenim klupama za sjedenje.
VIDEO: Grafike nizozemskih umjetnika oživjele izloge Studija Kamov u Križanićevoj

U Studiju Kamov u subotu, 3. studenoga 2018., predstavljen je projekt Kreativnih ambasada (Creative Embassies) između Rijeke i Leeuwardena, nizozemskog grada koji je ovogodišnja europska prijestolnica kulture.
Završetak radova na kružnom toku Martinkovac

Radovi na kružnom toku Martinkovac privedeni su samom završetku. Ovaj složeni projekt izvodio se u kontinuitetu bez zatvaranja prometa tijekom cijelog vremena trajanja radova na gradilištu.


     


FOTO: Građani okitili bor 'kuglicama dobrih želja' za Azil za pse i Dječju bolnicu Kantrida

Riječki studenti volonteri pripremili su preko 700 kuglica za građane Rijeke koji su imali želju okititi bor na Korzu i pritom sudjelovati u prikupljanju donacija.
Dani Voje Radočića protkani vizijom grada koji teče

U Rijeci su se od 5. do 20. studenog prvi put održali Dani Voje Radoičića, u organizaciji Grada Rijeka, Sveučilišta u Rijeci, Studentskog Centra Rijeka i Akademije primijenjenih umjetnosti u Rijeci.
VIDEO: Dodjelom nagrada otvorena izložba fotografija "Županija u jednom danu 2018."

Ove godine prva nagrada pripala je Rebeki Legović za kolekciju fotografija „Ni na nebu ni na zemlji“. Drugu nagradu osvojio je Goran Grudić za fotografiju „Ispovijed“, a treću Đordano Bucci za set podvodnih fotografija.


     


Uljanikov "Galeb"

Rijeka i Pula. Aktualan gordijski čvor što su ga poslovnim odnosima spleli 3. maj i Uljanik pokazao se povodom da mi na stol slete podaci o sponama Rijeke s pulskim brodogradilištem uspostavljeni prije skoro 70 godina.
VIDEO: Rijeka Tattoo Expo: Ivan Marić Ica odnio nagradu za najbolju tetovažu

Od 23. do 25. studenog, u Sportskoj dvorani u Kostreni održalo se osmo izdanje riječke tattoo konvencije. Posjetitelji su imali priliku pogledati stvaranje pravih umjetničkih djela na koži te predati se u ruke jednom od stotinjak domaćih i inozemnih tattoo artista iz petnaestak zemalja Europe, koji su se tijekom tri dana borili za čak 31 nagradu.
VIDEO: Glavno jelo: Premijera filma riječke redateljice Kristine Barišić napunila Art-kino

Mlada riječka redateljica Kristina Barišić, inače poznata po video spotovima, može se ponositi iznimno uspješnim premijernim prikazivanjem svog prvog kratkometražnog filma Glavno jelo. Premijera je okupila veliku publiku, u potpunosti napunivši dvoranu Art-kina Croatia.


     


Riječka webdizajnerica Nela Dunato predstavila svoju knjigu "The Human Centered Brand"

U utorak, 27. studenoga 2018. godine, u Poslovnom kutku Gradske knjižnice Rijeka održalo se predstavljanje knjige „The Human Centered Brand“ riječke webdizajnerice Nele Dunato.
ZUS Biotech startup: Riječki studenti razvijaju probiotik za pčele

Četvero studenata Sveučilišta u Rijeci - Vladimir Zrnić, Filip Uljanić, Danijel Selgrad i Denise Paulišić – pokrenulo je startup ZUS Biotech koji se bavi razvojem probiotika za pčele, proizvoda koji bi jačao imunitet ovih marljivih kukaca.
Boris Štok oduševio u Pogonu kulture

U petak, 23. studenog, u Pogonu kulture, održao se prvi samostalni riječki koncert Borisa Štoka. Bivši frontmen grupe Quasarr tim je povodom predstavio svoj prvi samostalni album “Ispod kože” objavljen početkom prošlog mjeseca u izdanju Aquarius Recordsa.


     


Copyright © 2018 Grad Rijeka All rights reserved.

Email Marketing Powered by Mailchimp
 
 
 
  Odjava sa liste
  Ažurirajte svoje podatke