Copy

Ne vidite ispravno sadržaj newslettera? Pogledajte ga u Vašem pregledniku.

mojarijeka


Centar Rijeke zablistao u blagdanskom ruhu
Video reportaža

Nastupima riječkih mažoretkinja i Koktelsa te paljenjem blagdanskih lampica na Korzu i trgovima Starog grada u petak, 1. prosinca 2017. godine, i službeno je započeo program Rijeka Adventa

Art-kino - riječko okupljalište ljubitelja filma
Video reportaža

Art-kino javna je ustanova koja djeluje u području filmske umjetnosti i kulture koju je osnovao Grad Rijeka

Adventska bajka na Trsatu uz tisuće lampica

Prvi Advent na Gradini, koji donosi brojna događanja za sve uzraste, održat će se od 9. prosinca 2017. do 7. siječnja 2018. godine. Blagdanskom ugođaju na Trsatskoj gradini pridonijet će čak 11 kilometara božićne rasvjete.
Doček Nove godine na Korzu uz Crvenu jabuku, Jinxe i Borisa Štoka

Grad Rijeka će i ove godine organizirati tradicionalni doček Nove godine na otvorenom, a Riječane će u 2018. godinu uvesti Crvena jabuka, Jinxi i Boris Štok.
VIDEO: Nova riječka glazbena priča: Turisti održali svoj prvi koncert u Klub.u

Turiste čine poznata riječka glazbena imena: Iva Močibob (vokal), Vlado Simcich Vava (gitara), Robert Jovanović (bas) i Bobo Grujičić (bubanj).


     


VIDEO: Informatička povijest Rijeke prvi put obrađena u knjizi Kristiana Benića

U Muzeju informatike Peek&Poke u petak, 24. studenog, održalo se predstavljanje knjige “Kako čitati grad kroz bajtove i piksele” Kristiana Benića, koja obrađuje povijest informatike i digitalne kulture u Rijeci.
VIDEO: Rijeka minijaturne umjetnosti u Galeriji Juraj Klović okupila radove više od 190 autora

Izložba više od 280 umjetničkih radova malih dimenzija pod nazivom Rijeka mini art otvorena je 16. studenog u Galeriji Juraj Klović, u organizaciji Hrvatskog društva likovnih umjetnika Rijeka.
Rikarde Benčiću, tko si ti?

Nakon što se mladi Riječanin Rikard Benčić zaposlio 1941. u Strojarskoj radionici Rafinerije nafte, postao je dijelom jedne od nekoliko antifašističkih grupa što su djelovale u tom proizvodnom pogonu na Mlaki.


     


VIDEO: 7. Rijeka Tattoo Expo okupio čak 80 majstora tetovaže iz 11 zemalja

U sportskoj dvorani Kostrena održala se do sada najveća konvencija tetoviranja - 7. Rijeka Tattoo Expo. Ove godine sudjelovalo je 80 artista, a posjetitelji su imali priliku uživo pogledati kako nastaju mala remek-djela na koži.
VIDEO: Sajam 3N: Čudnovate naprave umjetnika i inovatora ispunile Filodrammaticu

Veliki Expo Sajam 3N: Napusti normalne naprave, što se u subotu, 11. studenog 2017. godine, održao u velikoj i maloj dvorani Filodrammatice, okupio je entuzijaste, umjetnike i inovatore, koji su tehnologiju iz svoje neposredne okoline prekrojili i prilagodili sebi.
Akcija Znate li što su nam rekli? Prijavi seksistička pitanja na razgovorima za posao

Akcija je svojevrsna reakcija na sadašnju sliku društva i perpetuirajući nepovoljan položaj žena na tržištu rada, a odvija se istodobno u čak tri države - u Italiji, Austriji i Hrvatskoj.


     


Foto đir: Za mališane uređen okoliš Dječjeg vrtića Maestral

U sklopu Riječkog programa lokalnog partnerstva uređen je okoliš Dječjeg vrtića Maestral.
Foto đir: Primorska kuća u Starom gradu

Smještena u riječkom Starom gradu, nedavno obnovljena i uređena, Primorska kuća predstavlja jedini sačuvani objekt tog tipa u gradu.
Urbanistički plan koji će promijeniti izgled dijela Krnjeva uskoro na javnoj raspravi

Prema predloženom planu, na tom prostoru trebao bi se izgraditi poslovno-stambeni sklop, odnosno trgovački centar i stambeni objekti, a velik dio prostora obuhvatit će uređene javne zelene površine, od čega će park zauzimati 3.100 m2.


     


Copyright © 2017 Grad Rijeka All rights reserved.

Email Marketing Powered by Mailchimp
 
 
 
  Odjava sa liste
  Ažurirajte svoje podatke