Copy

Ne vidite ispravno sadržaj newslettera? Pogledajte ga u Vašem pregledniku.

mojarijeka


Izlet u Rijeku – europsku prijestolnicu kulture
Video reportaža

Rijeka 2020 u utorak, 29. svibnja 2018., povela je novinare u obilazak najvažnijih prostora u kojima se priprema i ostvaruje projekt Europske prijestolnice kulture. Što nas sve čeka do 2020. godine, ali i nakon nje, pogledajte u video prilogu

Novi park Pomerio po mjeri svih generacija
Video reportaža

Park je zamišljen kao javna površina koja omogućava ugodan boravak svima, bez obzira na dob ili interese. Omeđen je ulicama Pomerio, Ivana Rendića i Ive Marinkovića te se prostire na pet tisuća kvadratnih metara.

Grad Rijeka za uređenje plaža izdvojio 5,17 milijuna kuna

Grad Rijeka trenutno održava 22 plaže – od čega 13 na Kantridi i Kostabeli te 9 na Pećinama – koje se prostiru na ukupnoj površini od 108 tisuća metara kvadratnih.
Kultura kao turistički proizvod: Na Sveučilištu održan okrugli stol o "Galebu" i Palači Šećerane

U Akvariju Sveučilišta u Rijeci u petak, 25. svibnja 2018., održao se okrugli stol o projektu “Turistička valorizacija reprezentativnih spomenika riječke industrijske baštine“, koji se bavi obnovom i prenamjenom dvaju zaštićenih spomenika kulture – broda “Galeb“ i Palače Šećerane u sklopu bivšeg industrijskog kompleksa Rikard Benčić.
Foto đir: Na Korzu otvoren festival mora i pomorstva Fiumare 2018.

Festival, koji je opisan kao praznik mora i pomorstva u Rijeci, županiji i regiji, nastoji promovirati čuvanje prepoznatljivog lokalnog identiteta kroz njegovanje pomorske, ribarske i brodograditeljske baštine te njegovo usklađivanje s turizmom.


     


(In)visible Love Stories: LGBT parovi na fotografijama Martine Šalov

Posjetitelji su u prepunom izložbenom prostoru mogli vidjeti desetak fotografija, a cilj izložbe je kroz vidljivost i prisutnost LGBT ljubavi u društvu smanjiti predrasude i diskriminaciju.
"Nogomet i politika" Dražena Lalića: Rijeci je 1999. godine oteto prvenstvo

U antikvarijatu Ex libris u utorak, 15. svibnja 2018., zagrebački sociolog Dražen Lalić predstavio je svoju knjigu „Nogomet i politika“.
Izložba "Upute za gledanje – Što bi tijelo htjelo?" za 70. rođendan riječkog MMSU-a

U Muzeju moderne i suvremene umjetnosti Rijeka (MMSU) u petak, 4. svibnja, otvorena je izložba "Upute za gledanje - Što bi tijelo htjelo?", postavljena povodom 70. godišnjice osnutka muzeja, a na njoj se prvi put u novom prostoru u kompleksu Rikard Benčić predstavljaju izlošci iz muzejske kolekcije.


     


Ex-port Delta pucala po šavovima, Bajaga oduševio riječku publiku

Prvog dana najveće studentske zabavi u regiji prostor Ex-port Delte bio je na momente mali da bi primio sve željne dobre zabave pod svoje okrilje.
Veliki humanitarni koncert "Sve za našu djecu" na Trgu Riječke rezolucije

U četvrtak, 10. svibnja 2018. godine, održao se vrhunac trodnevnog festivala humanosti "Sve za našu djecu" velikim humanitarnim koncertom na Trgu Riječke rezolucije.
Kortil uživo: Volonterskom akcijom uređen trg i oslikane stepenice na Sušaku

Cilj projekta “Kortil uživo” bio je urediti trg u Ulici Podhumskih žrtava kao zajednički javni prostor i učiniti ga pristupačnijim i ugodnijim za prolaznike i stanare okolnih zgrada.


     


Monodrama "Down, by Law": Životna priča roditelja djeteta s Downovim sindromom

Predstava "Down, by Law" je, kako kaže autorica, „pedeset i pet minuta bliskosti, povezanosti, skrbi, nježnosti i razumijevanja prema svim obiteljima osoba s Down sindromom i svih nas.“
Bunt 1968. u Rijeci i svijetu: Godina kada su studenti i radnici pokrenuli revoluciju

U Rijeci je u srijedu 23. svibnja 2018. godine započeo trodnevni program „`68. u Rijeci i svijetu“ kojim će se obilježiti 50. obljetnica revolucionarne 1968. godine koja se smatra društvenom i teorijskom prekretnicom u novijoj svjetskoj povijesti.
Hod za slobodu u Rijeci: Dosta je zatiranja ljudskih prava!

"Hod za slobodu", skup čija se poruka zasniva na jednakosti, tjelesnoj autonomiji žena te očuvanju stečenih ljudskih prava, uz bogati program u subotu, 19. svibnja 2018., na Korzu je okupio brojne građanke i građane Rijeke.


     


Copyright © 2018 Grad Rijeka All rights reserved.

Email Marketing Powered by Mailchimp
 
 
 
  Odjava sa liste
  Ažurirajte svoje podatke