Copy

Ne vidite ispravno sadržaj newslettera? Pogledajte ga u Vašem pregledniku.

mojarijeka


[VIDEO] Riječko pankersko proljeće s Parafima
Grupa Paraf, koju su u originalnom tročlanom sastavu činili Valter Kocijančić, Zdravko Čabrijan i Dušan Ladavac, svoj je prvi službeni nastup imala 22. ožujka 1978. u prostoru dvorane Talijanske zajednice Circolo. Taj trenutak danas prepoznajemo kao početak riječke punk scene.

Pročitajte kako djevojčica Vita vidi Rijeku!
Briljantan učenički rad o našem gradu

Vita Tijan, učenica 6.a razreda OŠ Brajda napisala je literarni rad na temu Putujemo u najljepši europski grad, u najtopliju europsku priču. Njezin rad naslovljen "Rijeka - grad po mjeri čovjeka" nagrađen je na Županijskom natjecanju učenika i mladeži „Europa u školi 2018.“, dobne skupine 5.-8. razreda, i upućen Europskom domu u Zagreb na državno natjecanje.

Dinko Peračić za projekt novog MMSU-a Rijeka osvojio prestižnu arhitektonsku nagradu

Projekt rekonstrukcije Muzeja moderne i suvremene umjetnosti Rijeka u nekadašnjem "Benčiću", arhitekta Dinka Peračića, osvojio je prestižnu Nagradu Bernardo Bernardi za najuspješnije ostvarenje na području oblikovanja i unutrašnjeg uređenja za 2017. godinu.
Partizanka Ana: Pametnija od nas, ona se nije predala

Šarena dugmad, veseli konci, mekana vuna, zujavi patentni otvarači/zatvarači, rastezljive gumene trake (lastike), bockave igle za šivanje, dugačke igle za pletenje i stotine sličnih čudesa punile su moje oči od malih nogu u toj prodavaonici.
Planovi stadiona Kantrida: Tribine na kamenoj litici

Zaronim li 60 godina unatrag i izronim li pored stadiona, na mjestu gdje se jučer prostirala lijepa šljunčana plaža na kojoj sam se kao dječak brčkao, ali su je zbog nogometa uništili, što vidim? Stadion pun radova.


     


Izložba "Transnacionalizmi" kustosa Jamesa Bridlea otvorila festival "Moje, tvoje, naše"

Izložba je održana u sklopu festivala „Moje, tvoje, naše“ udruge Drugo more koja se u svom trinaestom izdanju bavi temom transnacionalizma, društvenog fenomena koji proizlazi iz sve veće povezanosti među ljudima i opadajućom ekonomskom i društvenom važnosti granica između nacionalnih država.
Novo ruho povijesne vodospreme na Svetom Križu

Uoči Svjetskog dana voda u utorak, 20. ožujka, svečano je predstavljena obnovljena riječka vodosprema Križ, smještena nedaleko od Astronomskog centra Rijeka.
Osniva se Poslovni klub EPK: Inicijativa koja će spojiti kulturu i poduzetništvo

U foyeru HNK Ivana pl. Zajca u ponedjeljak, 5. ožujka 2018., održalo se predstavljanje inicijative Poslovnog kluba EPK u nastajanju, koji RIJEKA 2020 d.o.o. razvija u suradnji sa Savjetom za konkurentnost riječke Urbane aglomeracije.


     


Izložba sportskih automobila, kartinga i motocikala otvorena na Vežici

U bivšoj robnoj kući Vežica, u utorak 20. ožujka, otvorena je četvrta međunarodna izložba sportskih automobila, kartinga i motocikala, oldtimera i pratećih sadržaja.
U Galeriji Principij otvorena izložba "Fotografkinje 2018."

Povodom Međunarodnog dana žena, u utorak, 6. ožujka 2018., u galeriji „Principij“ otvorena je izložba fotografija pod nazivom „Fotografkinje 2018.“, na kojoj već devetu godinu zaredom sudjeluju samo žene - autorice.
Riječka doula Tatjana: Žene su uvijek rađale uz druge žene

Povodom svjetskog tjedna doula, koji se obilježava u posljednjem tjednu ožujka, u Središnjem odjelu Palača Modello 29. ožujka, Gradska knjižnica Rijeka ugostila je doulu Tatjanu Ljuštinu Milaković.


     


Nove linije iz riječke Zračne luke: Eindhoven, Frankfurt, Katowice...

S otoka Krka može se letjeti u 50 destinacija: od sljedećega tjedna nova su odredišta nizozemski Eindhoven, poljske Katowice te njemački Frankfurt, zahvaljujući novim avionskim agencijama "Small Planet","Trans Adria" i "Condor".
Pogledajte otvorenje novog Intersparovog hipermarketa na Rujevici!

Hipermarket se prostire na parceli ukupne površine od 16.066 kvadrata, a u samo osam mjeseci, prema Turatovom arhitektonskom rješenju, realizirao ga je SPAR-ov graditeljski tim u suradnji s lokalnim izvođačima, predvođenima GP-om Krk.
Ove godine u Rijeku stiže 11 kruzera s više od 16 tisuća gostiju

S ciljem promocije i uvrštavanja Rijeke na kartu svjetske kruzing destinacije, Grad Rijeka će i u 2018. godini surađivati s Lučkom upravom Rijeka te Turističkom zajednicom grada Rijeke na promociji Rijeke kao kruzing destinacije, rečeno je na gradonačelnikovom kolegiju.


     


Copyright © 2018 Grad Rijeka All rights reserved.

Email Marketing Powered by Mailchimp
 
 
 
  Odjava sa liste
  Ažurirajte svoje podatke