Copy

Ne vidite ispravno sadržaj newslettera? Pogledajte ga u Vašem pregledniku.

mojarijeka


Emotivno i energično: Anna Calvi nastupila u punom perivoju Guvernerove palače u Rijeci
Video reportaža

Anna Calvi održala je svoj prvi koncert u Rijeci, u sklopu Ciklusa Furioza Rijeke 2020 – Europske prijestolnice kulture.

Ponosno i glasno Rijeka živi duh antifašizma
V I D E O

Povodom trećeg maja, odnosno Dana oslobođenja Rijeke, u sklopu programskog pravca Kuhinja Rijeke 2020 – Europske prijestolnice kulture održan je niz događaja kojima se, osim slavlja povijesnog datuma, ukazuje i na važnost očuvanja duha antifašizma u gradu.

VIDEO: Zoran Žmirić predstavio svoju prvu zbirku priča "Kaleidoskop"

Nova knjiga riječkog književnika Zoran Žmirića, zbirka pripovijedaka "Kaleidoskop", koju je objavila izdavačka kuća Hena com, predstavljena je sredinom svibnja u prepunom Antikvarijatu Ex libris.
VIDEO: Borislav Božić: Što bijaše do sada ili brzi pogled unatrag

Kako zaljubljenost dječaka u osmom razredu može jednoga dana upravo njega dovesti do najprestižnije nagrade za fotografiju u Republici Hrvatskoj? Borislav Božić je kroz redoviti trud i inovativni umjetnički (ali i pedagoški) rad pokazao da se neke kreativne strasti s vremenom mogu jedino jačati.
VIDEO: Otvoren 12. sajam knjiga i festival autora Vrisak

Održano je svečano otvorenje 12. po redu riječkog sajma knjiga i festivala autora – Vriska. Ceremonija je bila smještena u Mramornoj dvorani Guvernerove palače gdje se odvijao središnji dio programa festivala.


     


VIDEO: Kako glazbu lokalne nezavisne scene dovesti u riječke klubove i kafiće?

„Zvuk zajednice“ naziv je teme Retox razgovora tijekom kojeg se u RiHubu probalo zamisliti Rijeku koja u svojim kafićima, institucijama i klubovima emitira recentnu nezavisnu glazbu nastalu u gradu, regiji i susjednim zemljama koja se nije probila do medija i građanstva.
VIDEO: Kortil uživo: Volonterskom akcijom nastavljeno uređenje trga na Sušaku

U sklopu projekta Kortil uživo, koji se već treću godinu zaredom uključuje u manifestaciju Hrvatska volontira, nastavlja se rad na uređenju trga između OŠ Centar i Građevinske škole, pokraj ulice Podhumskih žrtava.
VIDEO: Riječki znanstvenik David Blažević: Kretanje domaćih životinja iskoristiti za proizvodnju struje

Retox razgovori u RiHubu zasnovani su na promociji civilnih i zelenih dobrih praksi, tj. ekološki i društveno osjetljivih inicijativa i projekata. Ovim se povodom dr. sc. David Blažević, poznat i kao DJ dr. Smeđi Šećer, predstavio Riječanima i Riječankama i kao inženjer s fokusom na poljoprivredu i stočarstvo.


     


VIDEO: Riječki umjetnici oslikali nove Čistoćine solarne spremnike za otpad

Na riječke će ulice uskoro stići pametni solarni spremnici za otpad kojih uz povećani kapacitet karakteriziraju i vizuali riječkih umjetnika. KD Čistoća nabavila je sedam tzv. „bigbelly“ solarnih spremnika za prikupljanje reciklabilnog i miješanog otpada koji će uskoro biti postavljeni na najfrekventnijim lokacijama u gradu.
Završena izgradnja kontejnerskog terminala na Zagrebačkoj obali

Na najnovijem kontejnerskom terminalu Luke Rijeka održan je svečani program povodom završetka radova na izgradnji „Zagreb Deep Sea“, u što je uloženo 112,5 milijuna eura.
VIDEO: Građani rado mijenjali knjige za sadnice u Čistoćinoj akciji na Korzu

U sklopu Riječkog zelenog tjedna, Komunalno društvo Čistoća je na štandu pored zgrade bivše Pošte na Korzu organizirala akciju pod nazivom “Jednu knjigu odvoji, povrće na balkonu uzgoji!“ Sve knjige prikupljene ovom edukativnom akcijom bit će dodijeljene Domu za odrasle osobe Turnić te Dječjem domu Tić.


     


Foto đir: Veliki doček Rabuzinovog sunca na Korzu

Nakon pobjede nad Dinamom u Puli i osvajanja još jednog Rabuzinovog sunca, za nogometaše Rijeke organiziran je veliki doček na Korzu. Njihovo obraćanje s balkona Radija Rijeke mnogobrojni navijači popratili su pjesmom i ovacijama.
VIDEO: Studentski tulum za pamćenje: Vatra, Urban, Edo Maajka i Darius Syrossian oduševili u Exportdelti

Student Day Festival završio je u subotu, 18. svibnja, drugom koncertnom večeri, koja je ponovo ispunila bivša skladišta Exportdelte dobrom glazbom i tisućama mladih, ali i nešto starijih posjetitelja.
VIDEO Drag king Eclipse na Queer UP! Partyju u Crkvi

Treće izdanje Festivala queer i feminističke kulture Smoqua završeno je velikom zabavom u klubu Crkva. Ovogodišnji Queer UP! Party su upotpunili zvukovi Warrega Vallesa, slovenskog dvojca elektroničkih DJ-ica Nine Hudej i Nine Kodrič, a publiku je zabavljao drag king iz Belgije – fantastični Eclipse!


     


Copyright © 2019 Grad Rijeka All rights reserved.

Email Marketing Powered by Mailchimp
 
 
 
  Odjava sa liste
  Ažurirajte svoje podatke