Copy

Ne vidite ispravno sadržaj newslettera? Pogledajte ga u Vašem pregledniku.

mojarijeka


Otvoren novi riječki kulturni centar RiHub - rasadnik kreativnog grada
VIDEO

U prostorima bivšeg Bernardija osvanuo je novi kulturni centar RiHub. Kao dio projekta Rijeka 2020 – Europska prijestolnica kulture, funkcija RiHuba bit će povezivanje građanstva i kulturnog sektora Rijeke, te olakšavanje prijave i provedbe različitih građanskih projekata.

Lajavci dobili novi park, uređeno i Groblje kućnih ljubimaca
FOTO ĐIR

Na području Lukovića Grad Rijeka uredio je postojeće Groblje kućnih ljubimaca u okviru kojeg je uređen i novi park za pse.

VIDEO: Ri rock papiri: 30 godina rokerskog dizajna

Stipanovićev vizualni izričaj obilježio je rock scenu Rijeke kroz omote nosača zvuka, plakate te razne popratne materijale ikonskih albuma i singlova.
VIDEO: "Rigojanči - ljubav kao slatko nadahnuće": Otvorena izložba o kultnom riječkom kolaču

U Guvernerovoj palači otvorena je izložba "Rigojanči - ljubav kao slatko nadahnuće" o nastanku generacijama Riječana omiljenom kolaču, ali i o urbanom životu i kavanama ovoga grada krajem 19. i početkom 20. stoljeća.
VIDEO: Ulaganjem u kulturnu baštinu potičemo razvoj gospodarstva

Upravljanje kulturnim dobrom traži mudrost, hrabrost i poduzetnost, jer novac utrošen u baštinu ima višestruki pozitivni efekt – zapošljava, podiže vrijednosti imovine i posljedično razvija turizam.


     


FOTO: I učenici 7. i 8. razreda osnovne škole dobili priručnik za građanski odgoj

U Gradskoj vijećnici Grada Rijeke održano je predstavljanje priručnika za Građanski odgoj i obrazovanje „Učenici građani: informirani, aktivni i odgovorni“ namijenjen učenicima 7. i 8. razreda.
Otvoren prvi riječki integralni hotel "Molo Longo"

U Rijeci je službeno otvoren prvi integralni hotel naziva „Molo Longo“ koji s jednog mjesta, odnosno recepcije upravlja desecima soba i apartmana na kvarnerskom području.
VIDEO: Rijeka Nautic Show donio niz noviteta

Šesti Rijeka Nautic Show, na kojem do 30. rujna sudjeluje više od 70 domaćih i inozemnih izlagača, otvoren je na Gatu Karoline Riječke.


     


VIDEO: Druženje u Ciottinoj s RiLitovcima i sviračima Pachamama Street Connection

U sklopu programa obilježavanja Europskog tjedna mobilnosti u četvrtak, 20. rujna, u Ciottinoj ulici održao se glazbeno-književni program. Zagrijavanje publike krenulo je nastupom riječkog uličnog benda Pachamama Street Connection.
VIDEO: Veliki broj Riječana s interesom popratio Dan židovske baštine

U prostorijama Riječke sinagoge u nedjelju, 2. rujna, održala se manifestacija Dani židovske baštine. Manifestaciji su prisustvovali gradonačelnik Rijeke Vojko Obersnel, glavni rabin RH Luciano Prelević, predsjednik Židovske općine Rijeka Ranko Špigl i koordinatorica Rina Brumini.
VIDEO: Na Delti otvoren 2. festival hrane i glazbe Porto Etno

Drugo izdanje festivala Porto Etno, dvodnevne manifestacije koja povezuje glazbu i gastronomiju različitih kultura Europe i svijeta započelo je u petak, 7. rujna, u prostoru bivšeg skladišta Exportdrva na riječkoj Delti.


     


Plivačkim polumaratonom na Kantridi završila humanitarna akcija "Koga briga"

U organizaciji udruge „Koga briga“, u nedjelju, 9. rujna, na plaži kod beach bara Morski prasac na Kantridi održao se humanitarni plivački polumaraton „S prasca na prasca“, kojim su uspješno prikupljena sredstva za 42 riječka mališana koja žive ispod granice siromaštva.
Foto đir: Čari srednjeg vijeka na Trsatskoj gradini

Malik fest – festival legendi i mitova Istre i Kvarnera na Trsat je privukao velik broj građana, ponajviše onih najmlađih, koji su imali priliku naučiti mačevati, streličariti, baviti se kaligrafijom, postati vitez ili dama, igrati razne igre, pogledati spektakularnu bitku za Kaštel, vidjeti brojne predstave, stare zanate te slušati i gledati legende i mitove Istre i Kvarnera.
Premijera filma "Srbenka" otvorila novu sezonu u Art-kinu

Nakon ljetne pauze otvorena je nova sezona u Art-kinu Croatia uz kino-premijeru filma "Srbenka". Nakon uspješnog festivalskog opticaja, dokumentarac se vraća u grad u kojem je i snimljen.


     


Copyright © 2018 Grad Rijeka All rights reserved.

Email Marketing Powered by Mailchimp
 
 
 
  Odjava sa liste
  Ažurirajte svoje podatke