Copy

Ne vidite ispravno sadržaj newslettera? Pogledajte ga u Vašem pregledniku.

mojarijeka


Rijeka gradi prvu Dječju kuću u Hrvatskoj
Riječka Dječja kuća četvrti je infrastrukturni objekt projekta Rijeka 2020 – EPK koji uskoro kreće u obnovu. Njen program zajednički kreiraju četiri riječke kulturne ustanove te nekoliko udruga i organizacija.

Stvara se palača riječke povijesti i kulture na ponos gradu i Riječanima
V I D E O

Radovi na Palači Šećerane, koja će po dovršetku rekonstrukcije i opremanja, stalnim postavom Muzeja grada Rijeke na 1200 m2 pričati priču o riječkoj povijesti, teku prema planu.

FOTO: Kroz bajku do škole – oslikane stube Malika Tintilinića

Autor ovog murala Ivan Blažetić Šumski i produkcijski tim Kreativnog kolektiva Kombinat, zasukali su rukave i prostor pretvorili u – pravu bajku! Sa smislom.
VIDEO: Vijeće građana: Ovo su projekti koje će Rijeka 2020 – EPK financirati s više od pola milijuna kuna!

„Vijeće građana“ odabralo je projekte „Civilnih inicijativa“ i Zelenog vala“ koje će Rijeka 2020 – Europska prijestolnica kulture financirati s više od pola milijuna kuna.
VIDEO: Kitten Safe House: Čuvarice riječkih mačaka

U privatnoj kući na Rujevici nalazi se utočište za životinje za koje se često (pogrešno) smatra da mogu samostalno i kvalitetno živjeti na ulici.


     


VIDEO: Izložba "Od emancipacije do Holokausta: Židovi u Rijeci i Opatiji" postavljena na Korzu

Povodom Međunarodnog dana sjećanja na žrtve holokausta, na gradskim panoima na Korzu postavljena je izložba fotografija autorice Sanje Simper “Od emancipacije do holokausta: Židovi u Rijeci i Opatiji 1867. – 1945”.
VIDEO: Zvuk kao umjetnički medij na Device Art festivalu u MMSU-u

Riječkoj publici predstavilo se petero europskih umjetnika, Mathias Loose iz Norveške, Valentin Durif iz Francuske, Jiska Huizing koja djeluje u Norveškoj i Nizozemskoj te Lucas Paris i Elio Libaude iz Francuske.
VIDEO: Maske s Paškog karnevala prošetale Korzom

Na Korzu se u subotu 26. siječnja održala prezentacija Paškog karnevala u sklopu Riječkog karnevala 2019. pod nazivom „Paški karneval u Riku“.


     


D'Annunzio, poeta istjerivanja

Ne volim izraz etničko čišćenje. Riječ je o ljudima, a kolektivno istjerivati ljude s nekog područja i nazvati to čišćenjem, kako se uobičajilo, značilo bi da su ljudi nečist koja se rješava valjda ekološkim činom, što mi zvuči degutantno.
VIDEO: Nikol Marelja Bošnjak nova kraljica Riječkog karnevala

Nikol Marelja Bošnjak iz Mesopusne Kumpanije Grada Grobnika 24. je Kraljica Riječkog karnevala. Dvadesetjednogodišnja studentica Učiteljskog fakulteta, četvrta je kraljica koja dolazi iz tog mjesta.
VIDEO: Kočani orkestar rasplesao rasprodani Pogon kulture

U Pogonu kulture, u subotu 19. siječnja 2019. godine, nastupila je internacionalna koncertna atrakcija Kočani orkestar.


     


Air Serbia dolazi u Zračnu luku Rijeka: uvodi se let Rijeka - Beograd

Nakon rekordne 2018. godine, uz već potvrđena tri nova avioprijevoznika za ljetnu sezonu 2019. godine, Lufthansu, Voloteu i TUI, potvrđen je i dolazak Air Serbie u Zračnu luku Rijeka.
Snježana Pejčić i Ivan Šarić najbolji sportaši grada Rijeke u 2018. godini

U organizaciji Riječkog sportskog saveza, krovne organizacije sportskih udruga na području Rijeke, na tradicionalnoj svečanosti proglašeni su najuspješniji sportaši grada Rijeke u 2018. godini.
Stadion HNK Rijeka na popisu deset zadivljujućih stadiona na svijetu

Stadion Hrvatskog nogometnog kluba Rijeka na Rujevici našao je svoje mjesto na popisu deset zadivljujućih stadiona na svijetu u izboru španjolskog lista AS.


     


Copyright © 2019 Grad Rijeka All rights reserved.

Email Marketing Powered by Mailchimp
 
 
 
  Odjava sa liste
  Ažurirajte svoje podatke