Copy
Met onze nieuwsbrief blijft u op de hoogte van onze activiteiten en van belangrijke gebeurtenissen op het vlak van de genealogie en aanverwante vakgebieden zoals erfgoed, heemkunde, bronbewerkingen, archieven...
Familiekunde
Brussel
Familiekunde Brussel vzw
Nieuwsbrief
Erfgoeddag
24.04.2016
Erfgoeddag zondag 24 april: De Begankenis van Brussel met rituelen
 
De Erfgoeddag staat dit jaar in het teken van rituelen. Naar goede traditie pakt ook Brussel uit met een waaier aan gratis activiteiten.

Erfgoeddag 2016 Rituelen

Met "De Begankenis van Brussel" leg je in de geest van de ware pelgrim op Erfgoeddag een cirkelvormige route af. Het belangrijkste is het ‘onderweg zijn’. Met een brief krijg je toegang tot verrassende locaties, waar je je kunt onderdompelen in tal van rituelen.

De "Begankenis" gaat onder andere langs bij het Archief en Museum voor het Vlaams leven te Brussel (AMVB). Laat je trakteren op een gevarieerd Brussels rituelenparcours met gids. AMVB, Familiekunde Brussel, Voem, Huis van de Mens, Epitaaf en Culturama verrassen je met een gepast ontvangstritueel.

We vieren het huwelijk met een bruiloftslied en een hennaritueel. Je kunt schuimwijn drinken op een huwelijksreceptie. De geboorte van een nieuw kindje vieren met een babyborrel en suikerbonen. Napraten tijdens een koffietafel op de begrafenis van een geliefd familielid.

Deze rituelen en andere overgangsmomenten worden bovendien in beeld gebracht met een tentoonstelling van objecten en documenten.

Klik hier voor een overzicht van de verschillende demonstraties.

Op Erfgoeddag zondag 24 april ben je van 10.00 tot 18.00 uur van harte welkom in het AMVB, Arduinkaai 28, 1000 Brussel. Familiekunde Brussel kijkt ernaar uit om je te ontmoeten.

De brochure met alle activiteiten die in het kader van de Erfgoeddag plaatsvinden, kun je afhalen in Muntpunt, Visit Brussels en Visit Flanders. Of je kunt de brochure downloaden op de website van de Erfgoedcel Brussel.Kent u iemand anders die mogelijk in de activiteiten van Familiekunde Brussel geïnteresseerd is? Stuur hem of haar deze nieuwsbrief door.
Copyright © 2016 Familiekunde Vlaanderen regio Brussel vzw, All rights reserved.
Email Marketing Powered by Mailchimp