Copy
Verwacht! Tentoonstelling 'Verborgen verhalen. Waarom archeologen bewaren'
View this email in your browser

Verborgen verhalen. Waarom archeologen bewaren
VANAF 16 JANUARI 2015

De tentoonstelling Verborgen verhalen. Waarom archeologen bewaren is een tentoonstelling over objecten en hun verhalen, gemaakt door studenten van de opleiding Archeologie van de RUG.

Onder begeleiding van twee docenten zochten de studenten in de vier collecties van het Groninger Instituut voor Archeologie naar aansprekende objecten en verhalen over bewaren, onderwijs en onderzoek.

Nieuwe onderzoekstechnieken worden uitgelegd aan de hand van voorbeelden uit de praktijk. Wat kunnen we leren van oude objecten en welke nieuwe gegevens brengen ze nog steeds voort?

www.rug.nl/museum


Veel bezoekers!
In 2014 bestaat de Rijksuniversiteit Groningen 400 jaar! Dat moet uiteraard gevierd worden. Een maand lang, van 15 mei t/m 15 juni, wordt Groningen ondergedompeld in een feestelijk programma rondom het RUG400-thema For Infinity (4∞). - See more at: http://www.rug400.nl/nl/rijksuniversiteit-groningen-400-jaar#sthash.FXw46ctW.dpuf

Het afgelopen jaar, waarin de Groningse universiteit haar 400 jarig bestaan vierde, mochten we ons verheugen in veel bezoekers:

  • de tentoonstelling For Infinity - 400 jaar wetenschap trok zo'n 14.000 bezoekers
  • de tentoonstelling Uit de Schaduw - 400 kunst zo'n 11.000 bezoekers

Hier vindt u een foto-impressie van beide tentoonstellingen en andere lustrumactiviteiten.

Ander nieuws
100 jaar Academisch Ziekenhuis (AZG) aan de Munnekeholm
In het hoofdgebouw van het UMCG is een kleine tentoonstelling ingericht over het AZG, dat van 1792 tot 1903 gevestigd was aan de Munnekeholm in de stad. Dertig foto's en een aantal objecten uit de collectie van het Universiteitsmuseum tonen het ziekenhuis in de negentiende eeuw. De tentoonstelling is gemaakt door geschiedenisstudente Mariska de Bone. Meer informatie
Collectie Van Baaren
In de nieuwe studieruimte voor studenten van de Faculteit Godgeleerdheid en Godsdienstwetenschappen is een kleine vaste expositie van voorwerpen ingericht uit de collectie van theoloog Theo van Baaren (1912-1989), samengesteld door het Universiteitsmuseum. Meer informatie

 
Bovenzaal en anatomiekamer weer open
De bovenverdieping van het museum was een tijdje gesloten wegens herinrichting. De kasten zijn nu weer gevuld en te bezichtigen!

Natuurspreekuur
Ook is er vanaf woensdag 4 februari weer elke eerste woensdag van de maand een natuurspreekuur.
Studenten vormen al 400 jaar een kleurrijk, opgewekt en kritisch element in de stad Groningen. Aan de hand van voorwerpen, originele foto's en filmbeelden worden allerlei facetten van het studentenleven in Groningen belicht. - See more at: http://www.rug400.nl/nl/agenda/400-jaar-studentenleven#sthash.cdInsndt.dpuf
Copyright © 2015, Universiteitsmuseum, Rijksuniversiteit Groningen, All rights reserved.
U ontvangt deze e-mail omdat u zich heeft aangemeld voor de nieuwsbrief van het Universiteitsmuseum Groningen (verschijnt ca. 4 keer per jaar). Wanneer u de nieuwsbrief niet meer wenst te ontvangen, dan kunt u zich hieronder afmelden.

Ons adres:
Universiteitsmuseum Groningen
Oude Kijk in 't Jatstraat 7a
9712 EA Groningen

universiteitsmuseum@rug.nl