Copy
Wat is de komende maanden te doen in het Universiteitsmuseum?
Bekijk deze e-mail in uw browser

Natuurspreekuur


Op woensdag 6 april zitten onze natuurexperts weer klaar tijdens het natuurspreekuur. Heb je een steen, schelp, een dode vlinder of iets anders uit de natuur? En heb je er altijd al meer over willen weten? Breng het mee naar het Universiteitsmuseum tussen 13.30 en 15.00 uur.


 

Onderzoeksdagen


In april organiseren het Alfa-, Bèta- en Gammasteunpunt van de Rijksuniversiteit weer onderzoeksdagen voor middelbare scholieren.
 
Leerlingen ontdekken wat wetenschappelijk onderzoek inhoudt en krijgen volop inspiratie voor hun profielwerkstuk d.m.v. lezingen en een rondleiding door de exposities in het museum, waar verschillende voorbeelden
van alfa-, bèta- en gammawetenschap te zien zijn.

Nationale Museumweek 


Tijdens de Nationale Museumweek van 16-24 april presenteren de grote en kleine musea van Nederland  het 'goud' in hun collectie: een museumschat met een bijzonder verhaal.
Het Universiteitsmuseum schenkt aandacht aan Nobelprijswinnaar Frits Zernike.
 
 

Fietsroute langs universitaire kunst


In 2014 is er een fietsroute uitgezet langs het twintigjarig lustrumbeeldenproject van de Groningse universiteit. Het fietsroute-boekje is voor €2,50 bij de entreebalie van het Universiteitsmuseum te koop.
___
Afbeelding: Kunstwerk 'Low profile' (1995) van architect en kunstenaar Gunnar Daan, op het Zernike-complex.


 

Nacht van Kunst & Wetenschap 2016


Op zaterdag 4 juni is Groningen weer dé hoofdstad van kunst en wetenschap! Het Universiteitsmuseum doet weer mee als locatie voor allerhande activiteiten.
 
Als thema van De Nacht 2016 is gekozen voor het hart. Meer informatie over het programma wordt  in de komende maanden bekendgemaakt.
 

Kinderfeestjes


Vier je verjaardags-feestje in het proeflab, op de zolder van het museum. Hier ga je in een echte laboratoriumjas als onderzoeker aan de slag met... dat is een verrassing!
Nu te zien in het museum:'Copying the World' Gipskunst 1860-1960
Het Universiteitsmuseum toont het gebruik van gips voor het vastleggen en verspreiden van kennis. Uit verschillende belangrijke collecties, ook buiten Groningen, zijn bijzondere objecten met bijzondere verhalen te zien.

Speurtocht naar Graaf Adolf van Nassau. Een mysterie ontrafeld?
Het is een van de grote raadsels in de vaderlandse geschiedenis: waar bevindt zich het graf van graaf Adolf van Nassau, broer van Willem van Oranje, die in 1568 op 27-jarige leeftijd sneuvelde in de slag bij Heiligerlee? Aan de hand van geografische aanwijzingen, archiefonderzoek en ander bronnenmateriaal lijkt nieuw historisch onderzoek te wijzen op Oldenburg als mogelijke locatie voor Adolfs laatste rustplaats.
Universiteitsmuseum Groningen
Museum voor mens, natuur en wetenschap

Oude Kijk in 't Jatstraat 7a, Groningen
universiteitsmuseum@rug.nl
050 363 5083

Openingstijden: di t/m zo, 13 - 17 uur (m.u.v. feestdagen), toegang gratis
Copyright Universiteitsmuseum Groningen © 2015

Kloppen uw gegevens (e-mailadres) niet meer?
U kunt uw gegevens aanpassen 
Wilt u deze nieuwsbrief niet meer ontvangen?
U kunt zich hier afmelden