Copy
Veltion
Beste <<Voornaam>>,

We moeten Lean integreren in ons strategisch denken, om te verzekeren dat onze digitale transformaties ons werkelijk helpen om waarde toe te voegen en verspilling te elimineren. Als kmo's vandaag denken aan Industrie 4.0, stellen ze immers vaak doelen voorop die vrij algemeen zijn: "We willen een app om met de klant te communiceren", of "We zouden meer robots en automatisering in onze processen moeten introduceren", of "We moeten meer digitaal worden." Anderen neigen dan weer teveel op geïsoleerde tools te focussen, zonder een echt duidelijk doel voor ogen.

Benieuwd hoe je er best aan begint? Download gratis onze whitepaper, en leer wat de 4e industriële revolutie precies inhoudt, wat er al mogelijk is vandaag en hoe jij als kmo ermee aan de slag kan, inclusief stappenplan.

Daarnaast bieden we jou hieronder ook nog 5 tips van Flávio Picchi, Vice President van het Lean Institute Brasil, die al vele Latijns-Amerikaanse bedrijven heeft geholpen met hun digitale transformatie.

1. Start met een duidelijk doel

Technologieën bieden geweldige kansen, wellicht meer dan we al volledig kunnen begrijpen. Het is daarom normaal dat het idee van "een technologiegedreven transformatie" bedrijven en investeerders zo boeit. Hun doelen zijn echter vaak heel vaag, zoals "intensief gebruik van technologie". Mensen uit dergelijke organisaties zullen eerder overmatig investeren, waardoor ze complexe toestellen of apps kunnen maken zonder een duidelijk idee te hebben hoe ze zullen worden gebruikt. Ze zullen geen goede resultaten zien.

Lean leert ons dat verbetering begint met een duidelijk begrip van klantwaarde. Het gebruik van technologieën om producten, processen en bedrijfsmodellen te innoveren, moet worden gestuurd door specifieke, duidelijke doelen. Experimenten zijn de essentie van Lean, en ze moeten zeker worden gebruikt, maar altijd met een duidelijk omschreven doelwit.2. Leer van jouw klanten

Het begrijpen van de behoeften van de klant is altijd de eerste stap in Lean denken. De grootste kansen die nieuwe technologieën bieden, zijn ongetwijfeld verbonden aan de mogelijkheid om veel sneller en effectiever met de klant te communiceren, wat leidt tot snellere leercycli. Door intelligentie op te nemen in diensten en producten (via mobiele toestellen en IoT) genereer je een enorme hoeveelheid informatie over voorkeuren, gewoonten, gebruikspatronen en behoeften van klanten. Als het goed wordt gebruikt, kan het jou in staat stellen om voortdurend jouw producten, diensten en bedrijfsmodellen te herzien.

3. Herontwerp volledige waardestromen

Soms zien we initiatieven in productie- en administratieve processen, maar worden ze geïsoleerd uitgevoerd. Om het grote risico van het automatiseren van verspilling te voorkomen, is het onontbeerlijk om te starten met een analyse van de volledige flow, die elke stap in het proces in vraag stelt (wat niet altijd gebeurt). Value Stream Mapping tools, goed bekend bij Lean adepten, moeten worden gebruikt om de reis van de hele klant in kaart te brengen. Dit idee was in de jaren '90 zijn tijd ver vooruit, maar nieuwe technologieën kunnen de toepassing ervan echt ondersteunen.

Kom hier te weten wat de laatste 2 tips zijn.
Het volledige Engelstalige artikel vind je ook hier.
 

Contact

Benieuwd hoe Veltion je helpt bij het opstarten en begeleiden van een Lean verbetertraject in jouw organisatie? Contacteer ons en wij komen vrijblijvend eens met jou praten.

Whitepaper: Industrie 4.0 voor kmo's

Ervaar je als Vlaamse kmo ook veel concurrentie uit landen die goedkoper produceren? Wil je niet meer achter de feiten aanlopen?

Slimmer produceren, oftewel het toepassen van de 4e industriële revolutie, is de oplossing. Door de nieuwste technologieën te introduceren in je bedrijf, kan je opnieuw een voorsprong nemen in je markt. Haalbaar? Absoluut. Hoe? Dat lees je in deze whitepaper!

Is deze whitepaper iets voor jou? Ja, als je als kmo:
  • veel sneller wil reageren op klanten (levertermijn)
  • meer (of uitsluitend) unieke op maat gemaakte producten wil maken, aan lage kostprijs
  • en dit op de meest efficiënte en kwalitatief mogelijke manier (korte doorlooptijd, 100% first time right)
Komende events

Komende evenementen

Hierbij geven we een overzicht van enkele interessante evenementen of opleidingen waar wij ook aanwezig zullen zijn.

9-10/4 Industrie 4.0 Training
9u, Gent

11-12/4 Industrie 4.0 Training - Advanced Concepts
9u, Gent

24/4 Etion Jongeren: Employer Branding
18u30, Terre Bleue, Nazareth

25/4 IEOR Industry Day
13u, Het Pand, Gent

24/5 Maatwerk 4.0: Aan de slag met een actieplan op maat van je bedrijf [Woodwize]
12u30, Puurs
Copyright © 2018 Veltion, Alle rechten voorbehouden.
Email Marketing Powered by Mailchimp