Copy
Veltion

Lean voor kmo's

Beste <<Voornaam>>,

Ideeën om het beter te doen in een bedrijf, blijven soms om financiële redenen op de plank liggen. Herkenbaar? Misschien vind je in ons subsidieoverzicht wel een oplossing. We hebben de Vlaamse en Europese regelingen opgelijst die je bij ons kan gebruiken. Die laatste zijn vanwege de interessante bedragen zeker het uitzoeken waard. 

Bij Veltion kan je van vier verschillende subsidieregelingen gebruik maken. Waar je bedrijf gevestigd is, maakt een verschil. En of je onderdeel bent van de reguliere of de sociale economie. Samengevat ziet het er als volgt uit. Scroll naar beneden voor meer informatie.

Van welke subsidie kun je gebruik maken bij ons? 

 

  KMO-portefeuille Subsidie voor mngtadviezen KMO-groeisubsidie ESF-subsidie
Sociaal economiebedrijf   x   x
Kmo gevestigd in Vlaams Gewest x   x x

Subsidiewijzer voor onze klanten

KMO-Portefeuille
Veltion is een erkend dienstverlener voor de KMO-portefeuille. Er zijn binnen die portefeuille een aantal pijlers gedefinieerd maar bon, what’s in a name. Voor onze klanten betekent het dat ze voor een advies en een opleiding van ons subsidie kunnen aanvragen. Denk bijvoorbeeld aan het beheer van je voorraad en het verkorten van doorlooptijd van je productie.

Over hoeveel euro gaat het? Dat kan je hier lezen.

De aanvraag gebeurt altijd online. Omdat dit toch vaak makkelijker lijkt dan het is, hebben we een korte handleiding gemaakt voor onze klanten en staan we natuurlijk altijd klaar om te helpen. Op de website kmoportefeuille.be vind je meer info over de regeling. Bellen naar de Vlaamse overheid kan ook via het het gratis nummer 1700. (Al heb je ons misschien wat sneller aan de lijn: 0472 35 95 16)

Kmo-groeisubsidie
Bedrijf met ambitie? Check. Ook van de kmo-groeisubsidie kan je bij Veltion gebruik maken, meer specifiek voor een extern advies om je groeitraject in gang te steken. Bij een aanvraag wordt je op vier criteria beoordeeld: visie op groei, kantelmoment, onderbouwde aanpak en noodzaak aan kennis. Als dat nog niet helemaal helder is of het moet nog op papier worden gezet, we kunnen je ook hier mee helpen. 

Over hoeveel euro gaat het? Dat kan je hier lezen.

Deze subsidie vraag je via een digitaal formulier aan. We hebben een quasi volledig ingevulde template als je bij ons een traject start, dus dat scheelt alweer heel wat tijd. Meer informatie over de kmo-groeisubsidie vind je op deze website van het Agentschap Innoveren en Ondernemen.

Subsidie voor managementadviezen voor sociale economiebedrijven 
Sinds begin 2017 is er specifiek voor sociale economiebedrijven een subsidiëring van managementadviezen. Deze adviezen zijn schriftelijk en snijden een bepaald thema aan. Bij Veltion kunnen we je onder deze subsidieregeling verder helpen met je innovatiebeleid, hoe ga je je productie innovatiever organiseren bijvoorbeeld, en met je kwaliteitsbeleid, hoe introduceer je een kwaliteitscultuur in jouw organisatie.

Over hoeveel euro gaat het? Dat kan je hier lezen.

De aanvraag voor deze subsidie vraagt iets meer administratie. Op www.werk.be/managementadvies vind je de verschillende stappen terug, samen met alle informatie over de regeling. Ook hier steken we vanzelfsprekend graag een handje toe als we je kunnen helpen met de aanvraag. Contacteer ons per mail of telefonisch als je nog vragen hebt.

ESF-subsidie voor duurzaam loopbaanbeleid en anders organiseren
Tot slot kan je voor onze projecten ook beroep doen op Europese subsidie, met name de regeling van het Europees Sociaal Fonds (ESF). Zij werken binnen zo’n regeling met zogenaamde oproepen. Zie het als een inhoudelijk en financieel kader waarbinnen opgeroepen wordt om projecten in te dienen. Voor onze diensten kan je van deze subsidie gebruik maken: 
  • Duurzaam loopbaanbeleid
  • Geïntegreerd strategisch loopbaanbeleid
  • Opleidingen in bedrijven
  • Anders organiseren
Wil je meer te weten komen over welke acties hieronder vallen en welke steunbedragen hiermee gepaard gaan, dat kan je allemaal hier lezen.
 

Contact

Benieuwd hoe Veltion u kan helpen bij het opstarten en begeleiden van een Lean verbetertraject in uw organisatie? Contacteer ons en wij komen vrijblijvend eens met u praten.

BIR event bij Unilin

Op donderdag 11 mei vindt de volgende editie van het jaarlijkse BIR-event plaats, een ontmoetings- en informatieavond van de postgraduaat Bedrijfskundige Ingenieurstechnieken. Veltion ondersteunt wegens haar band met UGent dit event graag als sponsor.

Dit keer gaan we op bezoek bij Unilin in Wielsbeke, vooral bekend om zijn Quick-Step laminaatvloeren. We krijgen eerst een rondleiding door hun productiesite. Daarna komt Paul Peeters, program manager van "Made Different" bij Agoria, een gastlezing geven over de toekomst van de maakindustrie in Vlaanderen. Afsluiten doen we met een netwerkreceptie waar je naast nakaarten over deze avond, kan bijpraten met oude bekenden en nieuwe contacten kan leggen.

Het programma ziet er als volgt uit:

  • 17:00 uur: ontvangst en verwelkoming
  • 17:30 uur: rondleiding doorheen Unilin-site
  • 19.00 uur: gastlezing Paul Peeters
  • 20.00 uur: korte voorstelling van de BIR-opleiding
  • 20.15 uur: netwerkreceptie

Inschrijven kan via deze link.

Komende events

Komende evenementen

Hierbij geven we een overzicht van enkele interessante evenementen of opleidingen waar wij ook aanwezig zullen zijn.

11/5 BIR-event bij Unilin
17u, Unilin, Wielsbeke

31/5 SBM opleiding: Kostprijsberekening in Productie
18u30, Gent
Copyright © 2017 Veltion, Alle rechten voorbehouden.
Email Marketing Powered by Mailchimp