Copy
Veltion
Beste <<Voornaam>>,

Meten is weten” – Verbeteren organiseer je het best op basis van facts & figures. Als je de Industrie 4.0-apostelen mag geloven, kan “meten” via machine learning zelfs leiden tot autonome verbetering, zonder nog enige menselijke tussenkomst. Maar waar begin je? Er wordt vandaag de dag vaak teveel gemeten, zonder dat men iets met die data doet: machines schrijven iedere 10 seconden hun status weg in een logboek, operatoren scannen iedere minuut aan welk product ze starten, … Kortom, big data is everywhere.

Wat leidt tot de vraag: hoe vang je deze overvloed aan data best op? Schaf je meteen een duur Business Intelligence (BI)-pakket aan om data te transformeren tot informatie, die dan hopelijk voor de juiste inzichten zorgt? Of kan het anders?

Weg met de generieke dashboards

Bij Veltion hebben we hier een andere kijk op: in plaats van te vertrekken van de generieke dashboards die vaak beschikbaar zijn in MES of BI systemen, vertrekken wij vanuit de verbeter-nood: “Wat willen we anders?” En we stellen bij uitbreiding de vraag: “En welke data kunnen ons hierbij helpen om de juiste keuzes te maken?”. 

Op die manier gebruik je de aanwezige data in functie van jouw werkelijk doel, Operational Excellence, en pas je geen Operational Excellence toe in functie van de data die je hebt. Klinkt logisch, niet?
 

Zoek het niet te ver: Excel is jouw grootste BI-vriend!

Vaak is de nodige data reeds aanwezig in diverse databases of logbestanden. Het komt er dan gewoon op aan om deze te visualiseren, én te gebruiken! En waarom doen we dat niet gewoon in tools die reeds voor iedereen beschikbaar zijn? Excel is niet voor niets de nr. 1 concurrent van de meeste Business Intelligence tools.

Onderstaand dashboard ontwikkelden we bijvoorbeeld voor het bespreken van de machineperformantie met de operatoren aan het einde van de shift. Met een klik op de knop haal je de laatste resultaten op uit de logbestanden van de machines. Handig, niet?


 

Monitor je meest kritische parameters

Heb je procesparameters die zo kritisch zijn dat je ze ieder uur / shift / dag meet? Heb je een idee wat de kracht kan zijn indien je ze visualiseert in een controlegrafiek zoals hieronder?Op basis van deze visualisatie kan je eenvoudig afspraken maken met de operatoren: in geval van een “rode” meting doe je … En jawel, ook dit is standaard Excel, eenvoudig te connecteren op je database of logbestanden waar je de data herbergt.
 

En zo werd een nieuwe Veltion-expertise geboren…

De laatste jaren hebben we met Veltion steeds meer de nood gemerkt aan dergelijke digitale proof-of-concepts. Meestal wil men geen tijd verliezen door te wachten op de komst van "het allesomvattende dashboard". Daarom hebben we ons verder verdiept in deze materie om onze klanten snel op weg te zetten met digitale dashboards die steek houden!

Zie je ook meteen toepassingen in je eigen werkomgeving of wens je beroep te doen op onze expertise in het opzetten van dashboards in Excel of Power BI? Aarzel dan niet om ons te contacteren!

Welkom Jason!

Ons team werd onlangs versterkt door Jason Ashton. Zijn expertise op vlak van productiviteitsverbetering binnen de volledige supply chain zorgt niet alleen voor een versterking, maar ook voor een verbreding. Op die manier willen we inspelen op de groeiende vraag naar betere planningsmethodieken bij onze klanten.

'Samen werken naar een betere performantie’ is de leuze die Jason overal en altijd toepast, en past dus perfect binnen de Veltion filosofie. Zijn professionele carrière startte hij als adviseur gefocust op het verbeteren van processen aan de hand van Lean principes en technieken. Een tussentijdse zijsprong van de adviesverlening naar AB-InBev bracht hem praktische en operationele kennis en inzichten mee in verschillende domeinen. Jason is bovendien een ervaren en gecertificeerd docent voor alle APICS cursussen binnen de domeinen van supply chain, productie- en voorraadbeheer.

Vind je het hoog tijd om de planning binnen jouw bedrijf eens grondig onder handen te nemen? Geef ons gerust een seintje!
Komende events

Komende evenementen

Hierbij geven we een overzicht van enkele interessante evenementen of opleidingen waar wij ook aanwezig zullen zijn.

24/5 Oesterbank Roadshow Event
17u, Mainfreight Logistic Services, Oostende

29/5 3IF Annual Conference: Internet of Things & Digital Transformation for Industry
8u30, Antwerp Engineering Company, Antwerpen

30/5 Maatwerk 4.0: Aan de slag met een actieplan op maat van je bedrijf [Woodwize]
12u30, Puurs

15/6 ETION Zomert (Oost-Vlaanderen)
18u30, New Zebra Gent, Gent

19-20/6 QRM World Conference
9u, Van der Valk Hotel, Eindhoven
Copyright © 2018 Veltion, Alle rechten voorbehouden.
Email Marketing Powered by Mailchimp