Copy

Beste <<Voornaam>>,

Recent werd Veltion overgenomen door Logflow. Indien je dit nieuws zou gemist hebben in de pers en social media, lees dan zeker nog eens volgende aankondiging. De mooie synergie tussen beide bedrijven laat Veltion toe om als divisie van Logflow een nog grotere impact realiseren op onze industrie en onze klanten nog verder te ontzorgen.

Daarnaast willen jou uitnodigen op een interessant event rond MES van UGent op 9 december. In het kader van de digitalisering in productie valt MES-software in de (nabije) toekomst bijna niet meer weg te denken. Maar de enorme mogelijkheden van dergelijke systemen creëren net ook heel veel vragen en onzekerheden, zeker bij kmo's. Daar wil Universiteit Gent op inspelen met onderstaand "MES4SME" event, in samenwerking met Veltion en heel wat technologiepartners.

Een Manufacturing Execution System (MES) is productiesoftware om de efficiëntie en transparantie van een productieproces te optimaliseren. Typische functionaliteiten die hiertoe behoren zijn: scheduling, tracking & tracing, productie rapportering, digitale werkinstructies, knowledge management, materiaal- en taakregistraties, automatische datacollectie, enz.

Twijfel je of MES iets voor jou kan zijn? 

Sta je aan de start van een MES-implementatie? Ben je een Vlaamse kmo? Schrijf je dan snel in voor het kick-off event van MES4SME op maandag 9 december te Waregem!

Samen met verschillende technologiepartners organiseert Universiteit Gent een discussieforum voor kmo's om, naast een aantal algemene inzichten en een technologie overzicht, heel wat industriële succesverhalen te bespreken en te demonstreren. Een ideaal moment dus voor wie met vragen of uitdagingen zit.

Meer info en inschrijven? Klik hier.

Kmo-portefeuille update: vanaf 1 december verlagen de steunpercentages!

Wellicht heb je het al via de algemene pers vernomen of via één van jouw opleidings- of adviespartners: Vlaams minister van Economie, Innovatie, Werk, Sociale Economie en Landbouw, Hilde Crevits, heeft zeer recent een wijziging van de kmo-portefeuille goedgekeurd. De steunpercentages in het kader van de kmo-portefeuille worden vanaf 1 december 2019 aangepast.

Een kleine onderneming die tot nu toe via de kmo-portefeuille in opleiding en adviezen investeerde, kreeg 40% steun van de Vlaamse overheid. Een middelgrote onderneming kreeg 30%. Vanaf 1 december worden deze percentages respectievelijk naar 30% en 20% bijgestuurd.
Ook het plafondbedrag wordt aangepast. Daar waar het steunplafond voorheen maximum €10.000 voor kleine ondernemingen en €15.000 voor middelgrote ondernemingen bedroeg, zal het maximum plafond voor alle kmo’s vanaf 1 januari 2020 €7.500 bedragen.

Klik hier voor meer informatie over deze wijziging

Agenda

Hierbij geven we een overzicht van enkele interessante evenementen of opleidingen waar wij ook aanwezig zullen zijn.

3/12
ETION Jongeren: Bezoek aan BeerSelect
18u30, BeerSelect, Gent

4/12
Digital Connect Forum
14u, BluePoint, Brussel

9/12
Discussieforum MES4SME
13u30, Renson, Waregem
Veltion ondersteunt kleine en (middel)grote bedrijven bij het structureel verbeteren van hun productie en administratie. Veltion heeft daarvoor een wetenschappelijk onderbouwd raamwerk ontwikkeld. Een halvering van de doorlooptijd en een productiviteitsverbetering met 16% zijn typische resultaten dankzij onze begeleiding op mensenmaat bij de implementatie. Veltion is een spin-off van UGent.

Logflow helpt u bij het optimaliseren van uw logistieke processen en uw gehele supply chain. Een partner die samen met u meedenkt, van strategisch ontwerp to go-live, vanuit een grote expertise op het vlak van IT, automatisatie en warehousing.
Logflow kan dankzij de Veltion divisie enerzijds een totaalaanbod bieden bij de implementatie van haar eigen trajecten, anderzijds is het de ambitie om dit Lean team verder uit te bouwen als een krachtige divisie binnen Logflow.

Copyright © 2019 Veltion, All rights reserved.


Want to change how you receive these emails?
You can update your preferences or unsubscribe from this list

Email Marketing Powered by Mailchimp