Copy

Beste <<Voornaam>>,

Een fundamentele vraag die velen zich stellen bij een Lean-implementatie: hoe snel brengt het op? Verbazingwekkend genoeg was dit nooit eerder op grotere schaal onderzocht. Eindelijk is er echter een wetenschappelijke studie die de Lean-implementatie bij 45 sites binnen de Volvo Group heeft onderzocht. Het resultaat was opmerkelijk: het patroon blijkt sterke gelijkenissen te vertonen met hoe een besmettelijke ziekte zich verspreidt! Meer details lees je hieronder.

Verder willen we je ook uitnodigen voor de kick-off van Lean Lead, het grootste Lean netwerk van Vlaanderen. Sluit je aan en kom vier maal per jaar best practices uitwisselen op de Gemba met andere experten uit meer dan 100 bedrijven. Mis de opstart niet op donderdag 20 februari!

Lean implementeren: hoe snel brengt het op?

Over het algemeen is men ervan overtuigd dat een investering in een Lean-programma zichzelf terugbetaalt indien dit correct wordt geïmplementeerd. Aangezien er geen eindpunt is aan een Lean-implementatie, moeten de voordelen gemeten worden tijdens de uitvoering. Het is echter vaak onduidelijk hoe (snel) deze voordelen zichtbaar zullen worden. Ook in de literatuur was er weinig bekend over de productiviteitswinst die je kan verwachten bij start van een Lean-implementatie.
Daar besloot prof. Netland van de Noorse Universiteit NTNU in 2016 verandering in te brengen: hij ging met zijn team op zoek naar een onderbouwde theorie om het verbeteringspatroon te verklaren van bedrijven die Lean implementeren. En dat gaf een opmerkelijk resultaat!

Lees hier verder: het opbrengsteffect van Lean volgt een S-curveKom kennis opsnuiven en best practices delen in het grootste Lean netwerk van Vlaanderen


We merken dat velen onder ons, zelfs na tal van succesvolle veranderingen, steeds zoeken naar nieuwe inzichten en ideeën. Dat is ook nodig, want snelle en voortdurende veranderingen worden het nieuwe "normaal". Het Lean Lead netwerk helpt jou daarbij! In dit experten-netwerk vind je stuk voor stuk Lean-believers. Hun kracht: het delen van elkaars "best practice” in diverse clusters van bedrijven met dezelfde maturiteit en uitdagingen. Wil ook jij in technologische innovatie en economische concurrentie mee aan het roer staan? Word dan ook een Lean Lead believer in het grootste Lean-netwerk van Vlaanderen! 

Meer info en inschrijven? Klik hier.

Agenda

Hierbij geven we een overzicht van enkele interessante evenementen of opleidingen waar wij ook aanwezig zullen zijn.

30/01
ETION Winterevent: Symfonische droom van een rationele dirigent
19u00, Claerhout Communicatiecampus, Gent

12/02
ETION Jongeren tussen feit en fictie: Lukas Bossuyt doet het witte doek uit de doeken
18u30, De Traagheid, Tielt

19/02
Factory of the Future Awards 2020
10u, Papier Quartier, Zaventem

20/02
Lean Lead: Kick-off 2020
13u30, BluePoint, Antwerpen
Veltion ondersteunt kleine en (middel)grote bedrijven bij het structureel verbeteren van hun productie en administratie. Veltion heeft daarvoor een wetenschappelijk onderbouwd raamwerk ontwikkeld. Een halvering van de doorlooptijd en een productiviteitsverbetering met 16% zijn typische resultaten dankzij onze begeleiding op mensenmaat bij de implementatie. Veltion is een spin-off van UGent.

Logflow helpt u bij het optimaliseren van uw logistieke processen en uw gehele supply chain. Een partner die samen met u meedenkt, van strategisch ontwerp to go-live, vanuit een grote expertise op het vlak van IT, automatisatie en warehousing.
Logflow kan dankzij de Veltion divisie enerzijds een totaalaanbod bieden bij de implementatie van haar eigen trajecten, anderzijds is het de ambitie om dit Lean team verder uit te bouwen als een krachtige divisie binnen Logflow.

Copyright © 2020 Veltion, All rights reserved.


Want to change how you receive these emails?
You can update your preferences or unsubscribe from this list

Email Marketing Powered by Mailchimp