Copy
Veltion
Beste <<Voornaam>>,

Vlak voor de zomer lanceerden we met trots ons nieuwe initiatief, de Veltion-Cluster: 10 actieve verbeteraars uit evenveel bedrijven komen op maandelijkse basis samen op de werkvloer om te leren uit elkaars verbeterervaringen.

Vorige dinsdag werd de allereerste Veltion-Cluster op gang getrokken bij Haelvoet te Ingelmunster. Gastheer Rob Hanne nam ons mee in zijn wereld van bedden, relax-zetels en nachttafels voor zorginstellingen. Als interne projectleider heeft hij een hele kluif aan de verbeteruitdagingen binnen Haelvoet: het vergt heel wat organisatie om een goede flow te organiseren binnen de historisch gegroeide afdelingen. Binnen de Veltion-Cluster vindt hij nu heel wat enthousiaste klankborden terug.

Zin om ook deel te nemen, samen met bedrijven als Colruyt, Toyo Ink Europe, maatwerkbedrijf 't Veer,...? Vul dan snel dit online inschrijvingsformulier in!

Flow or relax(zetels)?

De geoefende verbeteraars uit de cluster strooiden rijkelijk met ideeën tot verbetering na de inspirerende rondgang op de werkvloer. Thema’s als Quick Response Manufacturing, voorraadrotatie, Chaku Chaku werden toegelicht, gewikt en gewogen!Uiteindelijk kreeg de gastheer nog ruim het podium om één van zijn actuele verbeteruitdagingen voor te leggen aan het team. We zijn alvast blij dat Rob met een aantal verse tips aan de slag kan om de 5S oefening in de houtafdeling goed op te starten. Het enthousiasme van de groep was groot; getuige het aantal foto’s dat achteraf werd doorgestuurd door de deelnemers met toepasselijke voorbeelden van hun eigen werkvloer!

We kijken uit naar de case van oktober bij Drukkerij Dejonghe en zijn zeer benieuwd om daar te vernemen of de tips voor Haelvoet hun effect hebben gehad.
 

Wat vonden de deelnemers ervan?

  • "Eindelijk een netwerk voor verbeteraars! Ik was al een tijd op zoek naar zo’n lerend netwerk voor continuous improvement!"
  • "Zeer nuttige interactie waaruit vele inzichten en ideeën komen"
  • "Interessante groep: van zalm over flexibels tot een hogeschool-omgeving!"
 

Zelf participeren in een Veltion-Cluster?

Momenteel vullen we de laatste plaatsen voor onze tweede Veltion-Cluster in. Wil jij graag een van de laatste zitjes te pakken krijgen en binnenkort reeds van start gaan, vul dan snel dit online inschrijvingsformulier in!
 

Contact

Benieuwd hoe Veltion je kan helpen bij het opstarten en begeleiden van een Lean verbetertraject in uw organisatie? Contacteer ons en wij komen vrijblijvend eens met jou praten.

Welkom Bart!

Sinds augustus is de Veltion-familie een telg rijker: Bart De Clercq verliet zijn job als productie ingenieur bij Toyota Boshoku om als Lean Trainer/Coach bij Veltion aan de slag te gaan.

Aangezien Bart voorheen verantwoordelijk was voor de begeleiding bij productiviteitsverbetering en implementatie van TPS/Lean bij de Tier 2 leveranciers van Toyota, brengt hij een enorme verbeterbagage en Kaizen mindset met zich mee.

Misschien een goed idee om jouw productievloer eens door zijn Toyota-bril te laten auditeren? Geef ons gerust een seintje!

Komende events

Komende evenementen

Hierbij geven we een overzicht van enkele interessante evenementen of opleidingen waar wij ook aanwezig zullen zijn.

5/10 ABISS Summit
9u, XXL | Kortrijk Xpo

18/10 Demonstrator combineert operatorondersteuning, QRM en transparantie op de werkvloer
17u, UGent campus Kortrijk

8/11 Slimme samenwerking in West-Vlaanderen
17u, De Oude Melkerij, Gits

8-9/11 European Lean Educator Conference 2017
HAN University of Applied Sciences, Nijmegen

16/11 Start lessenreeks "Lean in de Bouw" (binnenkort meer info)
13u30, WTCB | Sint-Stevens-Woluwe

16/11 Agoria Academy: Partnership Driven Innovation
10u, Holiday Inn Gent Expo
 
Copyright © 2017 Veltion, Alle rechten voorbehouden.
Email Marketing Powered by Mailchimp