Copy
Nosaltres volem uns Països Catalans i un món

econòmicament pròsper, socialment justos,

políticament lliures, espiritualment rics i

ecològicament sostenibles.
si aquest correu no el veieu correctament?
Veure al navegador

Som escola
onada verda a Barcelona en defense de l'escola catalana

"Desobediència"
Veure reportatge

 â€œLa Lomqe és una declaració
de guerra i l'hem d'aturar”
 

“Espanya fa com els imperis a les colònies: imposar la llengua dels vencedors”
“Els tribunals fan el joc a l'extrema dreta. En són còmplices”

Llegir entrevista a FÈLIX MARTÍ PRESIDENT DE LINGUAPAX INTERNACIONAL
La Generalitat, obligada a pagar 6.057 euros anuals per cada alumne que vagi a un centre privat per estudiar en espanyol

El Ministeri d'Educació espanyol ha fixat en 6.057 euros la compensació per a les famílies que escolaritzin els fills en centres privats per estudiar en espanyol. Una despesa que assumirà inicialment el ministeri i que posteriorment anirà a càrrec del govern de la Generalitat.
Vilaweb + informació
'N'hi ha que haver-hi' més hores de castellà
 
Aquestes cinc famílies consideren els seus fills com una mena d'incapaços mentals i culpen el sistema educatiu de la incapacitat que els atribueixen.

Fa un any, la meitat dels alumnes de magisteri de la Universitat de Lleida havien suspès el català per 'excés de faltes d'ortografia'.


 
La cançó diu que la immersió garanteix que tots els alumnes acabin l'ensenyament obligatori amb igualtat de competències en la llengua pròpia i en l'altra, la que 'nunca fue lengua de imposición'.
 
Llegiu l'article de la Marta Rojals


Juan Carlos Moreno Cabrera: 'Madrid vol imposar un sistema de supremacia de l'espanyol'


Entrevista al catedràtic de lingüística general de la Universitat Autònoma de Madrid


 
'Com que no pot imposar el castellà, el govern espanyol utilitza instruments jurídics i polítics de tota mena per evitar l'escola catalana que volen els catalans.' Ho diu Juan Carlos Moreno Cabrera, catedràtic de lingüística general de la Universitat Autònoma de Madrid, que fa temps que ha esdevingut una de les poques veus crítiques contra el nacionalisme espanyol excloent. En aquesta entrevista (vídeo) diu que es considera marxista però que, per damunt de tot, és demòcrata i per això defensa el dret de decidir dels catalans. En el darrer llibre, 'Los dominios del español. Guía del imperialismo lingüístico panhispánico' (2014), descriu i esmena els arguments lingüístics que fa servir el nacionalisme espanyol per imposar la seva llengua sobre les altres.
Vilaweb veure entrevista
Santiago Vidal:

“No hi ha manera legal d’impedir la consulta del 9N”

 
El jutge assegura que el govern espanyol va fer "5.000 indults a banquers, polítics, i policies el 2013"
En declaracions a Catalunya Ràdio

 

Els set pecats capitals de la justícia
 
Presentació a Sabadell ANC, al casal Pere Quart


 
Supèrbia, peresa, ira, gula, enveja, cobdícia, luxúria: la justícia ha pecat i un dels seus membres més il·lustres i amb millors dots comunicatius, el magistrat Santiago Vidal, ens explica quan i com. Amb casos reals, amb noms i cognoms, amb atreviment: la doctrina Parot, el dret a votar, el cas Nóos, el tancament del diariEgunkaria, el jutge Garzón, el cas Gürtel, el cas Palau, els GAL, les detencions d’’independentistes a Barcelona 92, les nenes d’’Alcàsser… A partir d’’aquests casos i de molts altres, Santiago Vidal fa una anàlisi valenta i entenedora de com treballa la justícia actual, de quines coses funcionen i quines han fracassat estrepitosament. Amb Els set pecats capitals de la justícia, Santiago Vidal ens proposa un nou model de justícia per al futur del país.- La Comissió de Drets Humans de l'ONU ja va declerar l'any 2001 que totes les lleis de punt final aprovades arreu del món, amb especial referència a l'Amèrica Llatina, vulneraven el principi de persecució i imprescriptibilitat punitiva dels crims contra la humanitat, i àdhuc l'any 2012, una resolució de l'alta comissionada per a Europa va recomanar al Congrés de Diputats espanyol que la derogués.

- La corrupció sempre és bidireccional, necessita corruptors i corromputs.

- Més llum i taquígrafs és el que falta al nostre sistema judicial.

- Una vegada més, escau recordar que independència no és igual a arbitrarietat.

Fragments del llibre Llegiu-lo no té pèrdua


Només una justícia percebuda com a servei a la societat que regula i ordena aconseguirà recuperar la confiança necessària per minimitzar els fantasmes de la instrumentalització i politització que ara campen arreu, en aquest com en molts altres serveis públics, també en el periodisme.
Fragment del pròleg de la Mònica Terribas
 
Veure reportatge
Els castells s'enlairen amb el clam

#CatalansWantToVote
Veure reportatge dels Xics de Granollers a Berlín
Carregats i descarregats a vuit ciutats europees els castells a favor de la consulta del 9-N
Vilaweb

Cap pacte, cap rei

El poble català decideix
Una trentena d'organitzacions polítiques, sindicals i socials han convocat aquest matí una marxa ciutadana a Barcelona contra la proclamació del nou rei espanyol, Felipe VI.
Veure reportatge
 

Dues banderes per a la mateixa Espanya

@Joanlluislluis

Em conviden a una manifestació en favor de la república espanyola. Dic que no, gràcies. Tot i el patetisme de la monarquia espanyola, no veig res en una molt hipotètica futura república espanyola que garanteixi a Catalunya ni un mil·ligram més d'autonomia; i no cal ni parlar, és clar, d'independència. Molts articulistes ja ho han dit, i millor que no pas jo, però val la pena, a vegades, de reblar alguns claus, quan són claus brillants per fora i rovellats per dintre. Una república espanyola, en l'Espanya d'avui, amb les elits polítiques i els poders fàctics, seria una mica de brillantor posada al rovell de sempre, aquell de l'arrogància, del centralisme i dels reflexos racistes envers tot allò que és català.
 

I si no sembla evident, cal tornar a citar dos dels més insignes dirigents republicans espanyols del segle XX: Manuel Azaña i Juan Negrín. Trobo les citacions en un article d'Enric Vila del número 29 de 'Sàpiens' (març del 2005, p. 13), a propòsit de les memòries del diputat del PSOE Julián Zugazatoitia. Azaña, president de la república espanyola del 1936 al 1939, va dir, i ho tradueixo de l'espanyol per als catalanoparlants que no l'entenen: 'Si aquesta gent vol esquarterar Espanya, prefereixo Franco. Amb Franco ja ens entendríem, nosaltres o els nostres fills.' Negrín, president del govern del 1937 al 1939, va declarar: 'Abans d'acceptar campanyes nacionalistes que ens portaran a desmembraments, que no accepto de cap manera, cediria el pas a Franco, amb l'única condició que es desfés d'alemanys i d'italians.' Així doncs: dues banderes possibles, però una unitat indissoluble.
 


 

És clar que si un hipotètic referèndum instituís una república espanyola, la nova constitució intentaria refundar la relació entre Catalunya i Espanya, però ho faria en benefici de la unitat d'Espanya. I això encara que aquella nova constitució ja no desprengués el tuf de caserna de l'actual. Algun article diria si fa no fa allò que diu la constitució vigent: 'La riquesa de les diferents modalitats lingüístiques d'Espanya és un patrimoni cultural que serà objecte d'especial respecte i protecció.' I alguns, a Catalunya, al País Valencià, a les Illes i a la Franja, farien veure que s'ho creuen tot promovent exactament el contrari. Res, però, absolutament res, no garantiria a priori ni el dret d'autodeterminació de Catalunya ni la transformació d'Espanya en estat federal. La bandera republicana no és res més que una altra bandera d'Espanya. L'Espanya de sempre i per sempre.

 

I els mateixos, rigorosament els mateixos, que avui exalcen la figura de Juan Carlos i de Felipe, es convertirien al més abnegat republicanisme. Que no van passar, ja, del franquisme a la democràcia amb zel i unanimitat? És a dir, que una Espanya republicana seria liderada pels mateixos polítics, rigorosament els mateixos, que aquells que lideren l'Espanya monàrquica. I no en faltarien pas, de candidats a ocupar el càrrec de president de la república, per exemple entre els antics presidents de govern que semblen, avui, jubilats.

 

Espanya podria anar alternant cada vint anys o cinquanta, monarquia i república, república i monarquia. Ara, res no faria minvar l'obsessió espanyola de fer desaparèixer Catalunya.

 

Però si una república espanyola no tindria a priori res que anés a favor de Catalunya, al contrari Catalunya pot participar des de fora al restabliment d'una república espanyola, amb la consecució de la plena llibertat: a hores d'ara la independència catalana seria l'únic sotrac polític i psicològic prou fort perquè s'ensorrés, potser, la monarquia veïna.

Llegiu l'article d'en Joan-Lluís Lluís a Vilaweb

L'escandalosa fortuna
acumulada per Juan Carlos


Mitjans com The New York Times i la NBC han recollit dades sobre el patrimoni acumulat pel monarca

Vilaweb + informació

A LA DRETA, I MÉS ENLLÀ...
 
Que clar Xavier Vinader a
"la policia sap qui son i on estan, però miren cap un altre cantó... normalment cap a l'esquerra"
 
TV3 Sense ficció A la dreta i més enllà
Detinguts i multats amb més de tres mil euros perquè cantaven 'Els segadors' a les portes de Mestalla

Va passar a tres afeccionats del Nàstic · Ho han explicat a VilaWeb


Vilaweb + informació


La policia espanyola denega el passaport a un menor per haver fet 'la senyera' a la signatura

El noi ha escrit una carta que ha fet arribar a VilaWeb

Divendres, un noi de setze anys, Anthony C., i la seva mare van anar a la comissaria de la policia espanyola a Sabadell per a fer la renovació del passaport.

Vilaweb + informació

Un nena amb un estel i un noi amb 4 ratlles esquerden Espanya


Fa mesos un estel d'una nena com a signatura al DNI va enfurismar la Policia Nacional de Tàrrega i ara quatre ratlles d’un jove al signar el passaport ha provocat el mateix a Sabadell

 

Directe.cat + informació

Jorge Fernández Díaz:

'Una Catalunya independent seria terreny adobat per al terrorisme i el crim organitzat'


El ministre de l'Interior espanyol diu que quedaria for dels tractats de la UE, de la OTAN i sense els paraigües protector dels serveis de protecció internacional
El ministre de l'Interior espanyol ha fet aquestes manifestacions en el marc d'un dinar informatiu organitzat pel fòrum ABC on ha considerat que les amenaces cada cop són 'més globals i no entenen de fronteres'.
Vilaweb + informació
28 de juny a Sabadell
Veure darrers reportatges 2014 per ordre de publicació


No et limites a contemplar aquestes hores que ara vénen,

 baixa al carrer i participa.

No podran res davant d´un poble unit, alegre i combatiu"

 Vicent Andrés Estellés


Primer t'ignoren, després se'n riuen, després t'ataquen i finalment, guanyes.

Gandhi.

 
http://www.whatcatalanswant.cat/
   
 follow on Twitter | friend on Facebook | forward to a friend 
Copyright © 2014 Lluís Brunet fotògraf "traficant d'imatges i ètica", All rights reserved.
Email Marketing Powered by MailChimp
Copyright © 2014 Lluís Brunet fotògraf "traficant d'imatges i ètica", All rights reserved.


unsubscribe from this list    update subscription preferences 

Email Marketing Powered by Mailchimp