Copy
View this email in your browser

Geachte,

Graag informeren wij u over het 8-puntenplan voor betere preventie van seksueel geweld in de gemeente. Deze publicatie van Rutgers biedt gemeenten concrete aanbevelingen voor een aanpak die werkt. Het geeft munitie om structurele preventie van seksueel geweld te agenderen en te realiseren.

Het voorkomen van seksueel geweld betekent minder beschadigde levens, minder kosten en een veiligere gemeente én samenleving voor huidige en toekomstige generaties.

Seksueel geweld is een omvangrijk probleem en komt overal voor, dus helaas ook in uw gemeente. De cijfers zijn schokkend: meer dan de helft van de vrouwen en 1 op de 5 mannen heeft te maken gehad met seksueel geweld en ongewenste aanrakingen. Soms met levenslange, ernstige psychologische en lichamelijke schade als gevolg, die ook nog eens leidt tot hoge economische en maatschappelijke kosten. Seksuele gezondheid en veiligheid vallen voor een groot gedeelte onder gemeentelijk beleid. Door in te zetten op preventie van seksueel geweld kan je de komende vier jaar echt een verschil maken.

Gelukkig zien steeds meer gemeentes en regio’s de urgentie om in te zetten op preventie van seksueel geweld en gebeurt er al veel goeds. Het 8-puntenplan geeft handvatten deze acties te versterken en te verduurzamen en om samen met alle stakeholders tot een intergraal beleid te komen.

Direct aan de slag

De organisatie Regioplan kan ondersteunen bij het in kaart brengen van wat speelt in uw gemeente rond seksueel geweld, de inventarisatie van partners en al lopende acties en bij het opstellen van een ambitiueze en haalbare doelen. Bekijk hun aanbod hier.

Meer weten?


Op dinsdag 21 juni van 10:00 – 11:15 uur organiseren Rutgers en Regioplan samen een webinar over de preventie van seksueel geweld in de gemeente. U en andere geinteresseerden zijn van harte welkom om deel te nemen en met ons in gesprek te gaan. U kunt zich hier aanmelden. Mocht u vragen hebben over het 8-punten plan, dan kunt u ons per e-mail bereiken via k.deblecourt@rutgers.nl.
 

Arthur van Schendelstraat 696
3511 MJ Utrecht
Postbus 9022
3506 GA Utrecht

+31 (0)30 231 34 31
receptie@rutgers.nl
Over Rutgers

Vrij zijn om te genieten van seksualiteit en relaties draagt bij tot ieders geluk, dat is waar Rutgers voor staat. Rutgers is het toonaangevende Nederlandse expertisecentrum voor seksualiteit. We werken zowel nationaal als internationaal. Samen met onze partners werken we aan verbetering van seksuele rechten, toegang tot voorlichting en informatie over seksualiteit, toegang tot anticonceptie en veilige abortussen en preventie van seksueel geweld.
Twitter
Facebook
Website
LinkedIn
Instagram
Copyright © 2021 Rutgers, All rights reserved.

Our mailing address is:
receptie@rutgers.nl

Want to change how you receive these emails?
You can update your preferences or unsubscribe from this list.