Copy
Nytt från BID Malmö


 
View this email in your browser
Fyra första elskåpen på plats med historia
Nu uppdaterar vi hemsidan om alla kulturinsatser inom BID Malmö för att öka flödet av besökare, boende och med fokus på barn och familjer. I juni kommer vårt nyhetsbrev ut till alla hushåll och verksamheter i våra område. Det är bra om nyhetsbrevet (som kommer digitalt också)  och även dessa korta nyhetsbrev sprids i era organisationer.
  • Efter möte kring Ängelholmsgatan så tittar Heimstaden, Massive, Victoriahem och Stena fastigheter tillsammans med BID Malmö på hur trivseln längs gatan kan stärkas - mer information kommer
  • Imorgon lördag invigs sommartorget på Sevedsplan och så öppnar NGBG trädgård
  • Sofielund får nytt medborgarlöfte
  • Ni vet väl att ni även kan få stortavlor på era fastigheter?  Nu finns möjligheten att hyra ut plats för större affischtavlor. Kulturreklam och BID Malmö erbjuder en möjlighet med stortavlor på fasader.
Första fyra elskåpen på plats - kan ni se var?
Nu är de första fyra elskåpen på plats på fyra gator med folierade historiska bilder med texter som tagits fram av Jeanette Rosengren på Kira förlag och som ska bidra till att berätta mer om områdets och fastigheters historia.

- Jag blev så glad när jag såg ett folierat skåp idag på min gata, såg riktigt bra ut! Kul. Dessa skåp brukar oftast vara prydda med graffiti, affischer och så står det en vinpava och ett bananskal ovanpå, men nu är det ju konstverk som jag hoppas Malmöborna är rädda om, säger Jeanette, som dessutom hyllar BID Malmö för att det är en verksamhet som vågar nytt!

Bakom arbetet med att foliera elskåp står BID Malmö och medlemmen E.ON med tillstånd av Malmö stad att testa den här modellen med att sprida lokal historia.

- Vi tror att det här kan inspirera och att det kan motverka en del klotter och illegal affischering, så vi hoppas verkligen att det här uppskattas och vi fortsätter inom kort med fler gator och fastigheter, säger Hjalmar Falck,verksamhetschef BID Malmö.
Foliering och uppsättning av serieramar, kulturinformation sker med Kulturreklam som nu arbetar för högtryck med att runt 500 elskåp ska prydas av olika spännande motiv.
 
- Våra killar har lyckats väldigt bra tycker jag och det var en hel del spontana besökare som stod och läste på skåpen direkt efter folieringen.  Det är vår övertygelse att detta generellt kommer att uppskattas över lag och att vi kan fortsätta utveckla konceptet med nya skåp och kanske i fler stadsdelar, säger Mats Jensen på Kulturreklam.


          
Här finns även en lista på var våra tecknare visar serier:
Almbacksgatan 6 & 10, Friisgatan 28, Henrik Smithsgatan, Spångatan 18, 21, 24, 30, 30 och 32 – här är ett exempel på två elskåp på Spångatan 18 och Henrik Smithsgatan och i kvarteren runt Rasmusgatan/Jespersgatan.
 
Fotnot: Även medlemmen Stena Fastigheter lanserar inom kort elskåp med historiska bilder runt Trikåfabriken.


Fastighetsägare BID Sofielund och Fastighetsägare BID Möllevången samverkar under samlingsnamnet BID Malmö för att öka trivseln i våra områden. BID-processen är ett verktyg i stadsutveckling med fokus på seriös fastighetsförvaltning och goda boendemiljöer. BID i Malmö står för Boende, Integration och Dialog och är ett partnerskap mellan fastighets­ägare, verksamheter, staden, bostads­rätts­föreningar och byalag. BID Malmö bygger på nära samverkan med boende, staden, föreningslivet, myndigheter och forskning.

Våra medlemmar: ABF, Atrium Ljungberg, Brinova, Brf Cirkeln, Brf Cykeln 10, Brf Drivan 5, Brf Friden, Brf Gillet, Brf Glädjen, Brf Glädjen 2, Brf Grängeshus, Brf Idet 9, Brf Kaninen 33, Brf Klara, Brf Lotten, Brf Lönngården, Brf Lönnen, Brf Sevedsgården, Brf Sommarhagen 1, Brf Stenbocken, Brf Svenstorp2, Brf Urbilden, Brf Västmanland, Brf Ängen, Byalaget Sofia, Carlssons Europeiska Konsult AB, Carpings Fastigheter, Celica Fastighetsförvaltning Aktiebolag, E.ON, Fastighetsägarna Syd, Gamla Sofielunds Byalag, Handelsbanken, Heimstaden, HSB Malmö, JYMA Fastigheter, Kungsleden, Kvarteren framåt, Lifra, Länsförsäkringar Skåne, Malmö Grunden 8 AB, Malmö stad, Massive Entertainment, MKB, Nyfosa, Pågen, Riksbyggen, Rikshem, Rosengård fastigheter, Sandbergs Fastigheter, Sofielunds Företagsgrupp, Stadex, Stena Fastigheter,Svenska Hus, Thomas Leijon Fastighets AB, Trianon, Vasakronan, Victoria Park, Willhem, Ödet 10
Läs mer här!
Facebook
Website
Instagram
LinkedIn
Copyright © 2023 Fastighetsägare BID Sofielund & Möllevången, All rights reserved.


Want to change how you receive these emails?
You can update your preferences or unsubscribe from this list.

Email Marketing Powered by Mailchimp