Copy
Kan je deze nieuwsbrief niet lezen? Raadpleeg dan de online versie
b6483f01-88ae-4911-9740-459c9187dcce.jpg

Nieuwe raamcontracten catering en stand van zaken nieuw raamcontract warmedrankenautomaten

De aankoopcentrale van Het Facilitair Bedrijf is bezig met de vernieuwing van de raamovereenkomst voor warmedrankenautomaten. In dit bericht lees je wat de huidige stand van zaken is. We zetten ook een aantal andere nieuwe raamcontracten in de productcategorie catering even op een rijtje. 

Nieuwe raamcontracten voor frisdranken, wijn en mousserende wijn
De nieuwe raamovereenkomst voor dranken werd gesloten met de firma Horeca Logistic nv. Net als in de vorige overeenkomst vind je in deze raamovereenkomst een ruim assortiment aan frisdranken, waaronder nu ook gearomatiseerde waters en één biersoort.  

De belangrijkste wijziging ten opzichte van het vorige contract, is de verpakking: naast blik en PET-verpakking wordt er in het kader van duurzaamheidsmaatregelen, nu ook glas voorzien (zie bestekinfo). Het gaat niet om wegwerpglas maar om retourglas, dat wil zeggen dat de leverancier de lege glasverpakking terug komt ophalen (bijvoorbeeld bij een nieuwe levering). 

Alle informatie over dit nieuw raamcontract is terug te vinden op deze pagina

De aankoopcentrale vernieuwde ook de raamovereenkomst voor wijnen en mousserende wijnen. Deze overeenkomst werd gesloten met de firma Biodyvino bvba en bevat meerdere witte en rode receptie- en kwaliteitswijnen alsook een champagne en een mousserende wijn (cava). 

Alle informatie over deze raamovereenkomst is terug te vinden op deze pagina

Nieuwe raamcontracten voor voedingsproducten
Entiteiten met een eigen keuken kunnen een beroep doen op een aantal raamovereenkomsten voor de aankoop van voedingsproducten. Het afgelopen jaar werden de raamcontracten voor verse en diepvries vis, algemene voeding (droge voeding, pasta, sauzen, zuivel, diepvriesproducten) en koelverse aardappelproducten, groenten en fruit vernieuwd. 

Het volledig aanbod cateringproducten is terug te vinden op deze pagina

Warmedrankenautomaten
De aankoopcentrale bereidt de vernieuwing van het raamcontract voor warmedrankenautomaten voor. We ronden de marktverkenning af en onderzoeken welke aspecten we meenemen in het bestek. Hieronder lichten we toe wat we overwegen mee te nemen in het bestek

Full service of semi full service
Net als in de vorige overeenkomst zal het mogelijk zijn om automaten te huren met full service. Dit wil zeggen dat in de huurprijs ook de kosten voor onderhoud en het bijvullen inbegrepen zijn en je hier dus zelf niets voor hoeft te doen. In de nieuwe overeenkomst overwegen we ook de mogelijkheid tot semi full service. Dit wil zeggen dat je de automaten zelf bijvult en onderhoudt en de dienstverlener op vaste momenten (afhankelijk van het volume) een grondig onderhoud komt uitvoeren. Dit kan een oplossing zijn voor locaties met minder consumpties. 

Types automaten
De vorige overeenkomst bestond uit automaten voor instant koffie en voor bonenkoffie. Beide types konden besteld worden in een tafelmodel of een staand model, en konden afhankelijk van het type ook nog andere dranken dan koffie bevatten, zoals thee, chocolademelk, warm water… Dit voorzien we ook in de nieuwe overeenkomst. Het zal ook mogelijk zijn de automaten met een betaalsysteem uit te rusten. 

Naast de automaten bedoeld voor de werkplekken, zullen we in de nieuwe overeenkomst ook automaten opnemen met meer mogelijkheden voor grotere hoeveelheden, bijvoorbeeld snelle doorlopers om lange wachtrijen aan de koffieautomaat van auditoria te vermijden en automaten die ook een kan of thermos kunnen vullen in plaats van enkel kopjes. 

Koffie, melk en suiker en bekertjes
Voor de koffie, cacao en thee vragen we opnieuw een fairtradelabel. Bekertjes zullen enkel beschikbaar zijn in 100% gerecycleerd materiaal. 

Volgende stappen
Het aankoopprojectteam zal de onderzoeksfase in december afronden. Begin volgend jaar wordt dit in een bestek en bijhorende inventaris gegoten. We verwachten de nieuwe overeenkomst te kunnen sluiten in het begin van het derde kwartaal van 2021. 

Op de planning
Er staan ook heel wat cateringcontracten op onze planning. 

De aankoopcentrale bereidt de vernieuwing van het raamcontract vlees voor en voorziet ook in een nieuw aanbod vegetarische en vegan producten. 

Ook de contracten voor koffie uit eerlijke handel en het contract voor fruitmanden wordt in de komende maanden vernieuwd. Deze zitten respectievelijk in de beoordelingsfase en de onderzoeksfase. 

Tot slot verkennen we momenteel ook de markt voor een nieuw contract eventcatering. 

Inloggen?  
Als je de bovenstaande pagina’s bezoekt terwijl je ingelogd bent op je werk-PC en het VO-netwerk, dan ben je in principe automatisch ingelogd. Krijg je toch een foutmelding, dan kan je je rechtsboven de pagina inloggen. 
Als je de pagina’s van een ander netwerk bezoekt, zal je sowieso moeten inloggen met eID of burgertoken. Klik hiervoor rechts bovenaan op “Inloggen”. 
  
Meer informatie? Vragen? 
Indien je meer informatie wenst over bovenstaande, of een specifieke vraag hebt, aarzel niet hiervoor contact op te nemen met onze Facilipunt medewerkers via www.facilipunt.be of telefonisch op (02 55)3 20 00 of via mail naar facilipunt@vlaanderen.be

Feedback?  
Als je opmerkingen, suggesties… hebt bij deze raamovereenkomst of andere raamovereenkomsten van Het Facilitair Bedrijf, dan kan je dit melden via de Feedbackknop die je terugvindt op elke pagina in onze catalogus.