Copy
View this email in your browser

Arvoisat Uudenmaan Bioanalyytikot


Uudenmaan Bioanalyytikot on aloittanut syksyn toiminnan uuden hallituksen voimin. Tavoitteenamme on järjestää jäseniä kiinnostavaa toimintaa sekä toimia vuoropuhelun edistäjänä eri toimijoiden välillä Uudenmaan alueella asuvien ja työskentelevien bioanalyytikoiden tarpeiden mukaisesti.

Tässä kirjeessä:
  • UBI:n uusi hallitus 2020-2022
  • JÄSENTILAISUUS: Bioanalyytikoille työkaluja työhyvinvointiin poikkeusaikana
  • Muista päivittää jäsentietosi
  • UBI:n ehdokkaaksi Bioanalyytikkoliiton hallitukseen?
  • Lähde mukaan yhdyshenkilötoimintaan

UBI:n uusi hallitus 2020-2022


UBI vuosikokouksessa 21.9.2020 valittiin uusi hallitus seuraavalle kaksivuotiskaudelle. Uusi hallitus on nyt järjestäytynyt ja aloittanut työskentelyn tarmokkaasti. Vaikkakin toimijat ovat vaihtuneet on joukossamme runsaasti yhdistystoiminnan kokemusta, yhteenlaskettuna yli 100 vuotta.

Hallituksessa toimivat:

Sina Nordman, puheenjohtaja: Olen vantaalainen bioanalyytikko ja terveystieteiden maisteri. Työskentelen tällä hetkellä kansanedustajan avustajana. Tavoitteenani Ubin puheenjohtajana on toiminnan kehittäminen jäsenten toiveiden mukaisesti. Ollaan yhteydessä!

Eija Kaila, varapuheenjohtaja: Olen toiminut aikaisemmin sekä liiton että UBIn hallituksissa erilaisissa tehtävissä, joten yhdistystoiminta on minulle tuttua. Pyrkimyksenäni on yhdessä hallituksen kanssa edesauttaa Uudenmaan alueyhdistyksen toiminnan aktivointia ja alueella toimivien laboratorioihoitajien ja bioanalyytikoiden tietoisuutta sen toiminnasta. Olen bioanalyytikko ja terveystieteiden maisteri, tällä hetkellä työskentelen Helsingin yliopistossa. 

Piia Säteri, sihteeri: Työskentelen tällä hetkellä Pihlajalinnassa palveluvastaavana laboratoriossa. Koulutukseltani olen bioanalyytikko. Opiskelen lisäksi  Vaasan yliopistossa hallintotieteen maisteriksi pääaineenani sosiaali - ja terveyshallintotiede.

Jaana Anttila, opiskelijavastaava: Olen Lohjalainen terveystieteiden maisteri ja toimin lehtorina Metropolian AMK:ssa. Vastuullani on mm. Preanalytiikan ja immunohematologian opintoja ja lisäksi ohjaan tulevien bioanalyytikoiden harjoittelujaksoja ja opinnäytetöitä. Tavoitteenani yhdistyksessä on nostaa bioanalyytikoiden arvostusta työelämässä ja painottaa heidän laaja-alaista preanalytiikan osaamistaan myös näytteenottotyössä. 

Hanne Ahola, hallituksen jäsen: Helsinkiläinen bioanalyytikko (YAMK) ja kliininen asiantuntija. Päivätyö Helsingin yliopistolla Lab Managerina tutkimuslaboratoriossa, osa-aikainen yrittäjä, "yhdistystoiminnan ammattilainen". Tavoitteenani on nostaa ammattimme monipuolisuus kaikkien tietoon ja pyrkiä siihen, että UBI palvelee jäseniään mahdollisimman tarkoituksenmukaisesti.

Päivi Hanhinen, varajäsen: Olen laboratoriohoitaja ja teen allergian erikoisanalytiikkaan HUS Tulehduksessa.

Lisäksi hallituksessa toimii Tuula Salmivaara.

JÄSENTILAISUUS: Bioanalyytikoille työkaluja työhyvinvointiin poikkeusaikana

 

Bioanalyytikot ovat joutuneet venymään paljon. Koronatestausstrategian jalkauttamisessa suuren työn ovat tehneet laboratoriohoitajat ja bioanalyytikot. Koronatartunnoista kolmasosa on ollut Helsingin ja Uudenmaan alueella, joka on vaikuttanut erityisesti UBI:n jäsenten työhön.
 

Olet tervetullut kuulemaan ja keskustelemaan maksuttomaan jäsentilaisuuteemme ke 18.11.2020 klo 17-18.30 kuinka voit tukea omaa jaksamistasi ja työhyvinvointiasi poikkeustilanteen jatkuessa. Tilaisuus järjestetään etäyhteydellä Teamsissa, ilmoittaudu tilaisuuteen oheisen LINKIN kautta ma 16.11 mennessä. Ilmoittautumisen yhteydessä voi lähettää ennakkoon kysymyksiä. Tilaisuuteen ilmoittautuneille laitamme tarkemmat ohjeet sähköpostitse sekä Teams linkin tilaisuutta edeltävänä päivänä. Tilaisuus on suunnattu kaikille UBI:n jäsenille ja soveltuu kaikille bioanalyytikoille ja laboratoriohoitajille työskentelitpä näyytteenottotyössä, analytiikassa, asiantuntijatehtävissä tai hallinnossa.


Tilaisuudessa luennoitsijana toimii aivojen hyvinvoinnin ja stressinsäätelyn asiantuntija, valmentaja, kouluttaja Anna-Helena Saariaho. Taustaltaan Saariaho on filosofian tohtori ja mikrobiologi ja hän tunteekin laboratoriotyöskentelyn eristyispiirteet.

Valmennuksen tavoitteena on laajentaa ymmärrystä stressin moninaisista vaikutuksista ja ilmenemistavoista. Valmennuksen jälkeen työntekijöiden on helpompi tiedostaa omat stressitekijänsä, tunnistaa stressin merkit ennaltaehkäisevästi itsessä, sekä ymmärtää kuinka stressi vaikuttaa omaan käytökseen sekä työn tuottavuuteen ja mielekkyyteen. Työntekijä tiedostaa asiat joihin voi itse vaikuttaa ja joilla voi selkiyttää omia toimintatapoja. Työntekijä oppii stressinsäätelykeinoja joilla voi vähentää stressiä ja parantaa elämänlaatua. Työntekijä ymmärtää työyhteisön merkityksen hyvinvoinnin luomisessa.
 

Muista päivittää jäsentietosi


Olemme saaneet paljon palautetta, kun yhdistyksen jäsenkirjeet ja tiedot toiminnasta eivät ole saavuttaneet jäseniä. Voit varmistaa yhteydenpidon UBI:n kanssa päivittämällä jäsentietosi oheisen LINKIN kautta. Voit myös vinkata yhteystietojen päivittämisestä kollegallesi. Toivomme, että mahdollisimman moni jäsen saa haluamansa tiedon UBI:n toiminnasta.
 

UBI:n ehdokkaaksi Bioanalyytikkoliiton hallitukseen?


Sunnuntaina 22.11 kokoontuu Bioanalyytikkoliiton liittokokous hybridimallilla. Liittokokouksessa käsitellään sääntömääräiset asiat ja valitaan liiton puheenjohtaja ja hallitus kaudelle 2021-2022. Lähtisitkö sinä mukaan hallitustyöhön? Ota yhteyttä sähköpostitse ubi.puheenjohtaja@gmail.com tai ubi.hallitus@gmail.com. Sunnuntaihin 1.11 liitolle ilmoitetut ehdokkaat pääsevät halutessaan mukaan esittäytymään liiton nettisivuilla ja sosiaalisen median kanavissa. Ehdolle voi asettua liittokokouksen alkuun 22.11 saakka.

Lue lisää Bioanalyytikkoliiton liittokokoussivuilta.
 

Lähde mukaan yhdyshenkilötoimintaan


Uudenmaan bioanalyytikot käynnistävät uudelleen yhdysjäsentoimintaa. Yhdysjäsen on tärkeä voimavara työpaikalla. UBI:n yhdysjäsenä toimit linkkinä työpaikkasi bioanalyytikoiden, yhditystyksen ja liiton välillä. Yhdyshenkilö vie viestiä jäseniltä yhdistyksen toimijoille. UBI järjestää yhdyshenkilötoimintaan perehdytyksen sekä säännöllisesti virkistysiltoja.
 

Jokainen UBI:n jäsen voi ryhtyä yhdysjäseneksi työpaikallaan. Kiinnostuitko? Ota yhteyttä UBI:n hallitukseen sähköpostitse ubi.hallitus@gmail.com!

Toimintamme kehittämiseksi jäsenten antama palaute on ensisijaisen tärkeää. Hallituksessa haluamme kuulla mielipiteenne. Ajatukset ja ideat ovat aina tervetulleita ja tärkeitä. Ollaan yhteydessä!

Syysterveisin Uudenmaan Bioanalyytikot ry:n hallitus

Sina Nordman, puheenjohtaja
Eija Kaila, varapuheenjotaja
Piia Säteri, sihteeri
Jaana Anttila, opiskelijavastaava
Hanne Ahola
Tuula Salmivaara
Päivi Hanhinen
 
Facebook
Website
Email
Copyright © 2023 *|LIST:COMPANY|*, All rights reserved.


Want to change how you receive these emails?
You can update your preferences or unsubscribe from this list.

Email Marketing Powered by Mailchimp