Copy
Bekijk de nieuwsbrief online
Volg ons ook op:
Help ons! Wij gaan voor de grootste versierde paasboom ooit 🌳

Supervakantietip

Meestal zijn het de dieren die onze onverdeelde belangstelling krijgen, maar deze paasvakantie krijgen de hoveniers het hoogste woord. Zij kruipen de bomen in om ze te tooien met versierde paaseieren van bezoekers. Zo willen ze de grootste versierde paasboom ter wereld maken. Wist je dat het officiële record op 76 596 eieren staat? Dat proberen ze te evenaren. Help jij hen mee? Breng hen zoveel mogelijk eitjes.

Ontdek allerlei leuke knutseltips

Zie ze vliegen!

De lente is in het land en dat zal je geweten hebben. Naar jaarlijkse gewoonte hebben de ooievaars hun weg weer teruggevonden naar Planckendael. We verwelkomen hun klepperende snavels met open armen! Duimen voor een succesvol broedseizoen boordevol liefde. Benieuwd hoeveel nesten en jongen we dit jaar weer gaan tellen.

Bekijk de video

Minimaki's

Via een hut in het Afrikadorp wandel je het verblijf van deze publiekslievelingen binnen. Daar kan je nu twee kleine ringstaartmaki's bewonderen, omringd door nieuwsgierige familieleden. Goed kijken want de kleintjes verstoppen zich in mama's pels! Zie jij ze zitten?

Bekijk de video

Paasvakantie in zicht

Tijdens de paasvakantie is Planckendael open tot 18u, op zondagen en op paasmaandag zelfs tot 19u. Onze dieren zijn al op hun paasbest en ook de rest van het park maakt zich klaar. Vanop de tribune op het grasveld naast restaurant De Ooievaar kun je elke dag genieten van spectaculaire roofvogeldemonstraties. De Planckendael Express rijdt opnieuw uit en brengt je na je treinreis van station Mechelen rechtstreeks naar Planckendael. En nadien weer terug.

Dit heb je gemist deze maand

Tijd om de bloemetjes buiten te zetten! 🌸 Sabah en Senwe gaan op pad

Bekijk op Facebook

Strike a pose 📷
#Qiyo

Bekijk op Instagram

Kwam jij onze twee dames Miena en Corinna al bezoeken? #Tasmaanseduivels

Bekijk op Twitter

Koninklijke Maatschappij voor Dierkunde vzw | Koningin Astridplein 26, 2018 Antwerpen 
RPR Antwerpen – BTW BE 0407 186 105 | Alle rechten voorbehouden aan KMDA 
Copyright 2017

Update je gegevens hier | Schrijf je uit