Copy
Bekijk de nieuwsbrief online
Volg ons ook op:
Familie-uitbreiding: welkom Tasmaanse duivels, klein girafje en bonobobaby!

Ooit al Tasmaanse duivels in het echt gezien?

Dat kan vanaf nu in Planckendael! Het gaat om twee dames, Miena en Corinna. Je vindt ze in continent Oceanië. Herbekijk de eerste verkenpartij van hun verblijf en maak kennis met deze bijzondere, vleesetende buideldieren.

Wist je dat...
De Tasmaanse duivel model stond voor het bekende tekenfilmfiguur Taz van Looney Tunes? Moeder Natuur bedeelde hen met niet de meest beminnelijke kenmerken zoals een stinkende adem en een akelig geschreeuw. Wij ontvangen hen met open armen! En een lekker stukje vlees.

Herbekijk de liveuitzending

Kersverse bonobobaby

Op dinsdag 31 januari beviel Busira van een prachtige baby. Het is haar eerste bevalling en ze doet het goed als nieuwe mama. We weten intussen dat het kleintje een meisje is. Onze verzorgers kozen de naam Sanza, wat maan betekent in de Afrikaanse taal Lingala. Welkom in onze familie, lieve Sanza!

Bekijk de video

Dubbel straf, een tweede giraf

Amper twee weken na giraf Megara is ook Barbie bevallen van een kleintje. Beide veulens zijn jongens en ze maken het goed. Ze staan flink op hun lange pootjes en wiebelen door de stal. Voorlopig blijven ze nog dicht bij hun mama, maar zelfs in hun binnenverblijf kan je ze bewonderen door de ramen van de lodge.

Bekijk de video

Jij hoort het als eerste!

We vroegen jullie hulp bij het kiezen van de naam van het eerste girafje, geboren op 19 januari. Via ons YouTube-kanaal konden jullie meestemmen op de top drie van de verzorgers. De naam die jullie kozen voor deze knappe jongen is... (tromgeroffel)

Sabah, wat ochtend betekent.
Bedankt voor jullie hulp!

Hou ons YouTube-kanaal zeker in de gaten voor alle updates over deze leuke baby's. 

Volg ons ook op:    

Koninklijke Maatschappij voor Dierkunde vzw | Koningin Astridplein 26, 2018 Antwerpen 
RPR Antwerpen – BTW BE 0407 186 105 | Alle rechten voorbehouden aan KMDA 
Copyright 2017

Update uw gegevens hier | U kan zich hier uitschrijven