Derk Jan Eppink en Sander Loones (N-VA) in debat - 16 maart 2015 

Wordt deze e-mail niet goed weergegeven? Klik dan hier.
Een kritische blik op de werking van Europa
Derk Jan Eppink kent het Europees Parlement als zijn broekzak. Hij is immers voormalig rechterhand van Europees Commissaris Frits Bolkestein en zetelde zelf ook vijf jaar in dit parlement. Over het instituut, de werking en de entourage schreef hij nu het kritische boek Het rijk der kleine koningen. Achter de schermen van het Europees Parlement.
 
Aan Sander Loones heeft het Europees Parlement nog niet al zijn geheimen prijsgegeven, gezien de N-VA ondervoorzitter er nog maar sinds oktober 2014 zetelt. Maar over de uitdagingen waar Europa voor staat, de werking van de vele Europese instellingen, de eurocrisis, de representativiteit van het Europees Parlement … kan hij wel een aardig mondje meepraten. Ook zijn verhouding met Guy Verhofstadt en Bart De Wever komen aan bod.

En dus gaan beide heren, naar aanleiding van het verschijnen van het boek, op maandagavond 16 maart 2015 met elkaar in debat. Rik Van Cauwelaert  stelt de vragen en leidt alles in goede banen.
 
Plaats van afspraak is auditorium D in de faculteit Letteren en Wijsbegeerte, Blandijnberg 2, Gent. We starten stipt om 19.30 uur.
 
Ben je er graag bij? Geef dan snel je naam op aan Lut Lambert (lut.lambert@pelckmans.be). De toegang is gratis.
 
Na afloop kun je nog even napraten bij een drankje, het boek Het rijk der kleine koningen aankopen en desgewenst laten signeren.
 
De Blandijnberg is gelegen vlakbij het Sint-Pietersplein waaronder zich een zeer ruime ondergrondse parking (P10) bevindt. Meer info vind je hier.
Wie met het openbaar vervoer komt, neemt tram 1 en stapt af aan Verloren kost. Vanaf deze halte is het nog 500 m stappen. Meer info: www.delijn.be
 
Ook voor andere geïnteresseerden houden we graag een zitje vrij. Je kunt hen uitnodigen door onderaan op de knop ‘doorsturen’ te klikken.  
In samenwerking met 
Derk Jan Eppink
Het rijk der kleine koningen.
Achter de schermen van het Europees Parlement



Formaat: 15 x 23 cm
Omvang: 264 blz.
Prijs: € 22,50
ISBN: 978-90-289-8088-4

[Bestel hier]


Derk Jan Eppink (1958) was Europees Parlementslid en vicevoorzitter van de fractie van Europese Conservatieven en Hervormers (ECR). Voorheen was hij kabinetsmedewerker van Europese Commissarissen Frits Bolkestein en Siim Kallas. Hij was ook jarenlang politiek verslaggever bij NRC Handelsblad en De Standaard. Momenteel werkt hij bij de Amerikaanse denktank London Policy Center in New York en is columnist van De Volkskrant en Jalta

Ook op de boekenplank

Erik de Bom (red.)
Europese gedachten 
Omvang: 248 blz.
Prijs: € 21,50
978-90-289-7659-7

[Bestel hier]
Wilfried Dewachter
De trukendoos van de Belgische particratie
Omvang: 292 blz.
Prijs: € 21,50
978-90-289-7972-7
[Bestel hier]
Mark Van de Voorde 
Help! Ik ben gelukkig
Omvang: ca.180 blz.
Prijs: ca. € 17,50
978-90-289-8091-4
Verschijnt eind maart 2015
[Bestel hier]
Benieuwd naar wat er dit voorjaar verschijnt bij onze uitgeverij? Blader dan door onze catalogus

Uitschrijven uit deze lijst | Deze uitnodiging doorsturen naar een vriend/collega

U kreeg deze nieuwsbrief omdat u klant bent of zich ingeschreven hebt op onze nieuwsbrief via onze website.