Hej på er i skärgårdssommaren. Nu är augusti här, kräftorna, fullmånen och den härliga badtemperaturens tid. En del av er är redan tillbaka på jobbet igen, men glöm inte bort att skärgården finns kvar - fortsätt att komma ut till oss och njut! 
 

 

Bli inspirerad av filmer med utflyktstips

Vi har sammanfattat utflyktstips i fem filmer som handlar om vad du kan göra i skärgården. Tips du kan ta med dig in i sensommar och höst. Få härlig inspiration på Skärgårdsstiftelsens Youtube och Facebooksida  Dela gärna inläggen och tipsa fler!

Augustibesök på skärgårdskrogen

Du missar väl inte att besöka någon av alla våra skärgårdskrogar i sommar. Vad vore sommaren utan en härlig skärgårdstallrik eller en ordentlig seglartoast? På Fejan står en foodtruck öppen och väntar ihop med en trevlig bar. Missa inte det, eller alla andra härliga ställen som väntar på ditt besök!

Kajinformatörerna på plats en vecka till

Nästa vecka är sista veckan för våra kajinformatörer. I ett samarbete mellan Skärgårdsstiftelsen och Waxholmsbolaget har sommarjobbande ungdomar informerat turister och besökare om när båtarna går och vad de kan göra i skärgården. Passa på och besök dem på Strömkajen mellan 9 och 15 fram till den 11e augusti.

Gör som Oskar plogga på sjön

Du har väl hört talas om den nya trenden att plogga? (plocka skräp medan du joggar). Gör som äventyrararen och skärgårdsvännen Oskar Kihlborg – plogga från din båt eller kajak. Ta med ett eller flera skräp hem! Så här mycket plastbollar och annat skräp hittade Oskar under en tur med kajaken. 

Skärgårdsstiftelsens stångmärke i silver

...det kom ett brev med en överraskning. Silversmeden och trogne skärgårdsvännen Torbjörn Bogaeus överraskade stort med sin fina sommargåva, ett vackert stångmärke i silver som han smitt till oss. ”Hoppas att ni kan få glädje av den, somriga hälsningar Torbjörn” stod det i brevet. Tack för det Torbjörn vi fortsätter nu att sprida din glädje!

Besök en fyr på fyrdagen 

19-20 augusti arrangerar Svenska Fyrsällskapet internationella fyrdagen/helgen. I samband med det kommer flera av Skärgårdsstiftelsens fyrar att vara öppna för allmänheten. Följ oss på facebook och kolla in vår hemsida för uppdaterad information om vilken fyr du kan besöka. 

Havstulpanvarningar

Augusti bjuder inte bara på varmare vatten att bada i för människan. Det bjuder även havstulpanen att ”settla” sätta sig fast på skrovet. För att veta när du ska tvätta din båt anmäl dig till sms-tjänsten. Läs mer om hur du anmäler dig
www.skargardsstiftelsen.se

Välkommen till Skärgårdsstiftelsen

Skärgårdsstiftelsens områden finns för att ge möjligheter till alla att uppleva och njuta av Stockholms skärgård med sin unika natur och sitt vackra kulturlandskap. Ett fyrtiotal områden från Örskär i norr till Landsort i söder står öppna året om för dig som besökare. Områden som stiftelsen äger och förvaltar för att alla ska få tillgång till vår vackra skärgårdsnatur!

LÄS MER OM VÅRA OMRÅDEN
 

Följ oss

Facebook Instagram YouTube  

Stöd oss

Bli skärgårdsvän Skaffa servicemärket Ge en gåva
 

Kontaktuppgifter

Besöksadress
Svensksundsvägen 5
111 49 Stockholm

Postadress
Box 7669
103 94 Stockholm

Växel 08-123 124 00

kansliet@skargardsstiftelsen.se