Tänk, det är redan i slutet av september och idag är det höstdagjämning… Den perfekta tiden för skärgårdsutflykter! Följ med på vänresa till Hjälmö eller gör en egen resa, på fastland eller ö. Vi har tipsen!  Känner du någon som ännu inte är skärgårdsvän? Värva en vän och få en snygg vattenflaska att ta med på din skärgårdsutflykt.

 
 

Följ med till Hjälmö och fira med oss


I hela 40 år har Skärgårdsstiftelsen arrangerat vänresor, det vill vi fira med dig. Följ med oss till Hjälmö sista lördagen i september. Det blir kalas ombord och väl i land är det gårdsförsäljning, servering och utställning på Västergården. Helt enkelt en kul båtresa och en härlig dag på ett av våra skärgårdsjordbruk.
 
LÄS MER
 

Värva en skärgårdsvän och få snygg flaska


Du som redan är skärgårdsvän – känner du någon som gillar skärgården och  vill stödja vår verksamhet? Värva en skärgårdsvän och få en snygg vattenflaska (värde 120 kr) som tack. Vi är glada för alla våra vänner, men vi behöver bli fler. Ju fler vi är desto större möjligheter har vi att göra ett bra arbete året om, från norr till söder i Stockholms skärgård. 
 
LÄS MER
 

Vi söker driftig entreprenör till sälstationen på Gålö


Nu söker vi dig som vill driva verksamhet på Gålö. Sälstationen är en militärhistorisk plats från andra världskriget som nu får nytt liv. Genom EU-stöd från Central Baltic renoveras sälstationen och en digital besöksguide ska berätta den fantastiska historien om sälar i krigstjänst. Anläggningen ska öppnas under 2018. 
LÄS MER
 

Missade du sommarens utflyktstips?


Under hela sommaren har vi lanserat filmer om våra besöksmål. Låt dig inspireras och tipsa gärna dina vänner.
 

Höstweekend i Stockholms skärgård


Det är nu det är som bäst i skärgården, basta, fiska, promenera och njut av lugnet. Våra entreprenörer välkomnar dig ut på en höstweekend.
LÄS MER
 

Sea of love - om kärleksliv under ytan


 I somras kunde besökare på Gålö Havsbad och Finnhamn se en spännande utställning om kärlekslivet i Östersjön. Skärgårdsstiftelsen berättade i två små bodar om blåstångens och havstulpanens romantiska liv. Syftet var att blanda humor och kunskap för att dela med sig av roliga fakta om livet under ytan. Till våren 2018 kan du se utställningen i Björnö naturreservat.
 

Ansök om bidrag till skärgårdsresa


Tack vare vårt projekt Utbildningsplats Skärgården har många hundratals barn kommit ut i naturen och till havet. Nu kan vi även erbjuda bidrag till buss/båt som tar er ut. Du som pedagog bokar besöket via kansliet@skargardsstiftelsen.se I bokningsbekräftelsen finns ansökningsblankett om resebidrag. Den fyller skolan i och skickar tillbaka.
 
LÄS MER

Välkommen till Skärgårdsstiftelsen

Skärgårdsstiftelsens områden finns för att ge möjligheter till alla att uppleva och njuta av Stockholms skärgård med sin unika natur och sitt vackra kulturlandskap. Ett fyrtiotal områden från Örskär i norr till Landsort i söder står öppna året om för dig som besökare. Områden som stiftelsen äger och förvaltar för att alla ska få tillgång till vår vackra skärgårdsnatur!

LÄS MER OM VÅRA OMRÅDEN
 

Följ oss

Facebook Instagram YouTube  

Stöd oss

Bli skärgårdsvän Skaffa servicemärket Ge en gåva
 

Kontaktuppgifter

Besöksadress
Svensksundsvägen 5
111 49 Stockholm

Postadress
Box 7669
103 94 Stockholm

Växel 08-123 124 00

kansliet@skargardsstiftelsen.se