Copy
Nieuwsbrief Remco Jonker -  Dierenarts Interne Geneeskunde
View this email in your browser

Elke dinsdag en donderdag in Dierenziekenhuis Groningen

Door het toenemende patiëntenaanbod in Groningen ben ik vanaf nu twee dagen per week aanwezig in Dierenziekenhuis Groningen. Afgelopen jaren was dinsdag mijn vaste dag in Groningen. Daar is nu de donderdag bij gekomen. Op woensdag en vrijdag werk ik, zoals de afgelopen jaren, bij Verwijscentrum voor gezelschapsdieren AniCura de Tweede Lijn, locatie Wilhelminaoord. 

Aan het concept verandert verder niets. U verwijst uw klanten naar mij toe in Groningen of Wilhelminaoord en ontvangt na het bezoek een verslag met de bevindingen en het behandeladvies.

Voor spoedgevallen blijft u contact opnemen met AniCura de Tweede Lijn.

Wat ik voor uw praktijk kan betekenen

Negen jaar geleden besloot ik zelfstandig verder te gaan als internistisch dierenarts waarbij ik koos voor een intensieve samenwerking met gerenommeerde praktijken en locaties in de regio. Deze gouden formule werkt nog steeds. Ik kan veel onderzoeken aanbieden en hoogwaardige veterinaire zorg bieden. Het echografisch onderzoek is hierbij een zeer belangrijk onderdeel. 
 
U kunt bij mij terecht voor verdere diagnostiek en behandeling van uiteenlopende internistische patiënten. Ik kan vooral meerwaarde bieden op het gebied van:
  • maag- en darmproblemen,
  • problemen van het respiratie apparaat,
  • cardiologie inclusief holteronderzoek,
  • gedegen echografisch onderzoek, 
  • endoscopisch onderzoek.
De klanttevredenheid staat voorop: van u als doorverwijzend dierenarts en van de eigenaar van de patiënt. Ik vind het belangrijk om samen met u en met de eigenaar te kijken waar de patiënt het beste bij gebaat is. Door mijn intensieve samenwerking met collega internisten en chirurgen kan ik bij iedere patiënt zorgen voor de beste aanpak en behandeling. Uiteraard houd ik u op de hoogte van de vorderingen van het onderzoek. Mijn doel is dat de patiënt na het inzetten van de therapie weer bij u als vertrouwde dierenarts onder behandeling komt.

Sterke toename aanbod hartonderzoeken

Begin 2018 ben ik lid geworden van het Collegium Cardiologicum, een Duitse groep van cardiologen, die samen streven naar gestandaardiseerd echografisch onderzoek van het hart bij honden en katten. Door dit lidmaatschap ben ik bevoegd om bij honden van verschillende rassen officiële hartscreening uit te voeren. 
 
PawPeds, een belangrijk overkoepelend platform voor raskatten, erkent leden van het Collegium Cardiologicum voor het echografisch onderzoek naar HCM en PKD. Zij hebben mij in de zomer van 2018 toegevoegd aan hun onderzoekerslijst met erkende dierenartsen voor onderzoek naar HCM en PKD/CIN. Dit heeft geleid tot vermelding op de onderzoekers lijsten van de verschillende rasclubs in Nederland.

Het resultaat hiervan is een sterke toename van dieren voor officieel hartonderzoek. Fokkers van honden en katten kunnen rechtstreeks contact opnemen met mij voor het maken van een afspraak. Ook de fokkers uit uw praktijk zijn van harte welkom.

Aanbod holter (24 uurs) ecg registratie

Sinds een paar maanden heb ik een eigen holter ECG waarmee ik gedurende 24 uur een registratie van het hartritme kan maken en dit zelf kan beoordelen. De eerste ervaringen ermee zijn goed. Het kastje is zo klein dat de patiënten er nauwelijks last van hebben. Een holter ECG geeft veel informatie over onderliggende hartritme stoornissen die met een 5 minuten ECG gemakkelijk gemist kunnen worden.
Afmelden voor deze nieuwsbrief
U ontvangt deze nieuwsbrief van:
JONKER-D.I.G.
Schiermonnikoog 10
Emmeloord, Flevopolder 8302ME
Netherlands

Add us to your address book


Want to change how you receive these emails?
You can update your preferences or unsubscribe from this list.

Email Marketing Powered by Mailchimp