Bekijk deze mail in je browser

Inhoud van de CALorie nieuwsbrief eind maart 2019

  • Duurzaamheidsbeurs in Expo Haarlemmermeer
  • Vacature voor administratieve betaalde klus
  • Gezocht: meedenkers in de Werkgroep Winde
  • Pas op voor wetenschappelijke onzin

Duurzaamheidsbeurs in Expo Haarlemmermeer

Leo Lubbers, Hans Disselhorst en Anton Visser zijn naar de Duurzaamheidsbeurs Solar Solutions  geweest, deze was van 19 t/m 21 maart in Expo Haarlemmermeer. Deze beurs wordt inmiddels beschouwd als de op een na grootste beurs op dit onderwerp in Europa. Het zijn twee enorme hallen, een gevuld met apparatuur voor zonnepanelen en een met alle apparatuur voor warmte opwekking.


Vacature voor administratieve betaalde klus

CALorie is op zoek naar een (aanstaande) ZZP-er die een (tijdelijke) klus kan klaren. Het gaat om een deels administratieve betaalde klus voor in totaal 80 werkuren (8 uur per week, 10 weken). Je gaat helpen om de diensten en informatierijkdom van CALorie over het verduurzamen van woningen te stroomlijnen. Taken die hierbij horen zijn onder meer veel bellen en mailen met bewoners en het ordenen van gegevens in de database.

  • je hebt minstens MBO-niveau
  • je bent goed in communiceren met mensen én gegevens opslaan en toegankelijk maken
  • je houdt van aanpakken en resultaten bereiken
  • je wilt net als CALorie, bijdragen aan het verduurzamen van Castricum
  • je voorstel is welkom tot 15 april 2019
Het liefst op korte termijn beschikbaar. 
Mail bij interesse naar manuel@calorieenergie.nl

 

Gezocht: meedenkers in de Werkgroep Wind

Zoals je misschien al weet is de provincie Noord-Holland zeer terughoudend in het toestaan van windmolens op land. De regel is ongeveer: je mag er alleen  plaatsen als deze 2 anderen vervangt en ze moeten in een rij geplaatst worden. Echter gezien de opgave waar Nederland voor staat moet deze houding gaan veranderen, (hopelijk ook ondanks de meerderheid van Forum voor Democratie in de provincie).
Om op deze omslag van beleid voorbereid te zijn willen we alvast aan de gang gaan. We willen de werkgroep wind nieuw leven inblazen. Je gaat  je bezig houden met de vragen rond windmolens, onderzoeken wat de problemen en de mogelijkheden zijn en zo veel mogelijk voorbereiden van een toekomstige molen.
Lijkt deze uitdaging jou leuk en wil je samen met anderen in een CALorie werkgroep wind zitten? Stuur dan een mail naar anton@calorieenergie.nl

Pas op voor wetenschappelijke onzin

door Anton Visser en Jan Beens

Op de Solar Solution beurs stond ook Isobooster. Dit is een alternatief voor de vloer isoleren met Tonzon. Ook met aluminium folie, maar nu met bubbelfolie er tussen. Isobooster geeft de werking van hun product een wetenschappelijk tintje door er allerlei moeilijke kreten aan te hangen. Jan Beens, een chemicus, maakt hier gehakt van. Lees verder hoe.

NB. Solar Solution is een Duurzaamheidsbeurs. Deze beurs wordt inmiddels beschouwd als de op een na grootste beurs op dit onderwerp in Europa. Het zijn twee enorme hallen, een gevuld met apparatuur voor zonnepanelen en een met alle apparatuur voor warmte opwekking.


 

 
 
Facebook
Website
Copyright © 2019 CALorie Energie
U ontvangt deze nieuwsbrief omdat u geïnteresseerd bent in wat CALorie doet.

CALorie zal uw gegevens alleen gebruiken voor intern gebruik. De gegevens zullen zonder uw toestemming niet aan derden worden overgedragen. CALorie volgt hiermee de lijn van de AVG wetgeving, zoals beschreven op onze site.
Facebook
Website
Copyright © 2019 Calorie Energie


Bewerk je voorkeuren of schrijf je uit

Email Marketing Powered by Mailchimp