Copy
Nieuwsflits december 2018
Informatie voor vrijwilligers
Is de nieuwsflits niet goed leesbaar?
Bekijk hier de online versie.
In deze nieuwsflits blikken we o.a. terug op de feestelijkheden voor de vrijwilligers vanwege het ActiVite lustrum. Met onze vrijwilligers vierden we natuurlijk onze 10e verjaardag.

 

Op 14 september gingen we met bijna 80 vrijwilligers onder leiding van een gids wandelen door Leiden. Vrijwilligers konden kiezen of ze de Rembrandtwandeling wilden doen, of de wandeling die werd verzorg door schrijver Jeroen Windmeier, genomineerd voor de Gouden Strop, die voorlas uit zijn boek. Zijn thriller speelt zich af in Leiden, en zijn wandeling was daarop afgestemd. We hebben het getroffen met een heerlijk zonnetje, droog weer en weinig wind. De ideale ingrediënten voor een stadswandeling.Ter afsluiting hebben de vrijwilligers van de Rembrandtwandeling een schets/tekenboek van Rembrandt meegekregen. De vrijwilligers van de Stadswandeling van Jeroen Windmeijer ontvingen zijn boek, welke ter plekke werd gesigneerd.
 
De vrijwilligers werden ontvangen met koffie met taart in Grand-café de Burcht en vanuit de directie van ActiVite zijn de aanwezige jubilarissen in het zonnetje gezet. Bekijk hier de foto's. 

 

Op 20 september vierden we met meer dan 100 vrijwilligers het lustrum tijdens een theateravond in Alphen aan den Rijn. Theatergezelschap 'Het Huistheater' verraste de vrijwilligers met de voorstelling "Ode aan de Vrijwilliger", liedjes van onder andere Annie M.G. Schmidt en andere meezingers. De ontvangst was in de Adventskerk, welke feestelijk was aangekleed voor deze gelegenheid. De avond werd geopend door de directie. Daaropvolgend zijn alle aanwezige jubilarissen geëerd. Toen kon de voorstelling beginnen. De avond werd afgesloten met een feestelijk glas champagne en een hapje. Bekijk hier de foto's. 

 

In ons lustrumjaar hebben we al vele hartenwensen mogen vervullen voor onze cliënten.
Zo wilde een meneer zo graag een keer naar de Arena, naar een voetbalwedstrijd van Ajax. Een mevrouw wilde zich eens echt mooi laten maken door een professional. Een andere meneer heeft jarenlang op lijn 41 van Leiden naar Noordwijk als buschauffeur gereden en wilde nog een keertje deze rit maken met de bus, samen met zijn vrouw en dochter. En een cliënt wilde graag racen op het circuit op Zandvoort. Niets was te gek! Bent u benieuwd naar de compilatiefilm van de hartenwensen? Bekijk hem hier! 

 

“Je doet er veel mensen een plezier mee, maar óók jezelf!”

Al dertig jaar is ze een graag geziene gast in de verpleeghuizen van ActiVite, mevrouw Homan. Koffieschenken, een spelletje doen, even een goed gesprek… als ervaren vrijwilliger draait ze haar hand er niet voor om. “Mijn man zei wel eens tegen mij: “Altijd maar in de weer, denk je dat ze dat ook voor jou doen als je straks oud bent?” Maar dan zei ik: “Dat maakt niet uit, ik leef nu en ik vind het fijn om te doen!”  Lees verder 
U ontvangt deze nieuwsflits omdat u staat ingeschreven als vrijwilliger bij ActiVite. Bent u geen vrijwilliger meer? Schrijf u dan uit via de onderstaande link of neem contact met ons op.
vrijwilligerswsc@activite.nl (071) 516 14 15.

Schrijf u uit voor deze nieuwsflits I  Werk uw gegevens bij I  Schrijf u in voor de nieuwsbrief

.