Copy
Åpne e-posten i nettleser
Nyhetsbrev fra Uni Research Rokkansenteret

"Relevans og høy vitenskapelig kvalitet"

Slik ble forskningen vår karakterisert i en nasjonal evaluering av norske samfunnsvitenskapelige institutter.

For forskningsdirektør Ingrid Helgøy er det spesielt oppmuntrende å få uttelling for det som har vært en prioritering for senteret de siste årene – kvalitet og relevans.

–Først og fremst er vi svært tilfredse med at de samfunnsvitenskapelige instituttene generelt får god evaluering, og med at evalueringen konkluderer med at den samfunnsvitenskapelige instituttsektoren er en verdifull del av det norske forskningssystemet. Les hele saken.

Foto: Colourbox

Mye vold i Bergens rusmiljø etter at Nygårdsparken stengte

Voldssituasjonen i rusmiljøet i Bergen har ikke blitt bedre etter at Nygårdsparken stengte, og den nye store russcenen etablerte seg i en tunnel i bydelen Laksevåg. Ingrid Lundeberg og Kristian Mjåland avsluttet forskningen på de åpne russcenene i Bergen med konferanse og film. Les hele saken.
Foto: Andreas Graven.

Se filmen som oppsummerer forskningen på åpne russcener i Bergen:

Livet etter parken
Valgforsker Dag Arne Christensen deltar i regjeringsoppnevnt utvalg som skal vurdere endringer i valgordningen. Les regjeringens pressemelding.
Foto: Colourbox
MINISTERBESØK
Kunnskapsminister Torbjørn Røe Isaksen ble invitert til Uni Research i forbindelse med et Bergensbesøk. Ministeren benyttet anledningen til å få innspill til sin langtidsplan for forskning og høyrere utdanning.
PLACE-THEN-TRAIN
Uni Research har flere forskningsprosjekter knyttet til integrering i arbeidslivet. På vårt siste "Lunch & learn"-seminar ble to av disse prosjektene presentert. Kjetil Lundberg oppsummerte sitt prosjekt, som er gjort på oppdrag for NAV FOU. (Se også rapportlisten under.)
Foto: Rune Rolfsjord.
EUROPEISKE OPPFATNINGER AV KLIMAFORANDRINGER
Rapporten "European Perceptions of Climate Change" er basert på en stor europeisk spørreundersøkelse om klimaendringer i Storbritannia, Frankrike, Tyskland og Norge. Undersøkelsen ble finansiert gjennom et toårig prosjekt fra de fire landenes forskningsråd. Bildet er tatt under rapportlanseringen, som ble overført fra London.
Hør historiker Morten Hammerborg fortelle en bit av historien om Haukelands universitetssykehus. 
Hvorfor tok det 50 år før Sentralblokken på Haukeland stod klar?
VÅRE PROSJEKTER
PUBLIKASJONER

ROKKANSERIEN

SENTER FOR FORSKNING PÅ FRIVILLIGHET OG SIVILSAMFUNN
Ny bok
Ny bok
Kronikker
Copyright © 2017 Uni Rokkansenteret, All rights reserved.