Copy

Agenda

Ledenbijeenkomsten

 

Bestuursbijeenkomsten

Vergadering dagelijks bestuur
12 augustus @ 19:30 uur

Column BAJK bestuurder Rowena de Weert: 'Boeren doe je niet meer alleen op eigen erf!'Boeren doe je niet meer alleen op eigen erf! Dat is de afgelopen tijd wel gebleken. Menig burger heeft in haar hele leven nog nooit zo veel tractoren gezien. De boer is uit de anonimiteit getreden. De boer werd zichtbaar en dat werd tijd. In mijn directe omgeving weten mensen vaak wel iets van ‘het boerenleven’ af, maar het grootste deel van de Nederlandse bevolking heeft nog nooit een tractor of een koe van dichtbij gezien en weet al helemaal niet dat we in de wereldtop staan als het gaat om voedsel produceren. Lees hier verder.


Trotse Jonge Boeren zorgen voor licht in de duisternisVorige week kwamen meer dan 180 jonge Brabantse boeren samen in Maarheeze om met trekkers een tekst te formeren in een weiland. Met deze publieksvriendelijke actie is aandacht gevraagd voor de positie van jonge boeren in Brabant en hun zorgen over de toekomst. De actie werd opgezet door Trotse Jonge Boeren. Lees hier verder. 


Poll inzake Groen Ontwikkelfonds BrabantBAJK is onlangs benaderd door het Groen Ontwikkelfonds Brabant. Het Groen Ontwikkelfonds ondersteunt bij de realisatie van Natuurnetwerk Brabant. Natuurnetwerk Brabant is opgezet om de Brabantse natuurgebieden te vergroten en onderling te verbinden middels ecologische hoofdstructuren. Wij als jonge boeren vallen met onze gronden binnen het Natuurnetwerk Brabant. Om deze reden heeft het Groen Ontwikkelfonds contact met ons gezocht. Op verschillende manieren willen zij het gestelde doel van 10.000 ha. nieuwe aaneengesloten natuur realiseren. Hier hebben ze ons toelichting op gegeven en ze willen graag verder met ons er over in gesprek. Wij zijn benieuwd wat jullie ervan vinden en vragen jullie daarom om hier een poll in te vullen. Op basis van de uitslag nemen wij een standpunt in. Voor meer info kun je een mail sturen naar info@bajk.nl.


Nieuwe belangenbehartiginggroepen gaan in september van start! 


Met onze nieuwe belangenbehartigingstructuur willen we jouw inbreng als lid vergroten door belangrijke thema's in kerngroepen bespreek te maken! Op deze manier kan BAJK een onderbouwde strategie inzetten om de belangen van de jonge boeren en tuinders op het provinciehuis kracht bij te zetten! Er hebben zich veel geïnteresseerden gemeld voor deelname aan een kerngroep. We zijn dan ook verheugd dat we kunnen melden dat we per september van start gaan! Voor het thema Arbeid zijn we nog op zoek naar aanvulling. Heb jij interesse? Stuur dan een mailtje naar info@bajk.nl.


Trotse Jonge Boeren gaat verder als stichtingPer aankomend seizoen gaat Trotse Jonge Boeren verder als stichting. De afgelopen drie jaar is Trotse Jonge Boeren onder de vleugels van BAJK opgericht en hebben wij samen binnen de projecten geslaagde activiteiten kunnen organiseren, zoals Liefde voor de BOERderij, Toer de Boer met SFYN en de samenwerking met de Koksopleiding in Bergen op Zoom. Lees hier verder. 


Hoe veilig boer jij?Als ondernemer wil je natuurlijk het beste halen uit jezelf, het bedrijf en de mensen met wie je samenwerkt. Maar wel op een zo veilig mogelijke manier. En niet alleen nu, maar ook in de toekomst met de volgende generatie. Wil je weten hoe je er voor staat? Dan zijn er verschillende mogelijkheden waarop je dit zelf kunt toetsen. Lees hier verder en test jouw bedrijf!


Afgelopen activiteiten

De afgelopen twee weken zijn er diverse avonden georganiseerd door de diverse AJK's. In deze Informail de afgelopen activiteiten op een rijtje

Ledenbijeenkomsten

 

Bestuursbijeenkomsten

Trotse Jonge Boeren- vergadering
8 juli @ 20:30 uur

 
Copyright (C) 2020 BAJK All rights reserved.
Email Marketing Powered by Mailchimp


This email was sent to <<Email Address>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
BAJK · Onderwijsboulevard 225 · Den Bosch, Noord-Brabant 0 · Netherlands

Email Marketing Powered by Mailchimp