Copy
Bekijk deze mail in je browser


Present
Aanwezig, hier en nu, als cadeau voor de ander. 

 


Eindelijk de gordijnen weer open

Een omgewaaide boom, hoog opgeschoten onkruid, een kapotte lamp en een poortdeur die niet meer open of dicht ging. Dit waren enkele uitdagingen die een groep vrijwilligers onlangs met volle inzet te lijf ging. Met groot succes, want bewoonster Marieke toonde zich erg blij: ‘Ik ben lang bezig geweest om iemand voor de tuin te regelen, maar dat lukte mij niet. Ik ben dankbaar voor wat deze mensen voor mij gedaan hebben op hun vrije zaterdag.’

Marieke is een alleenstaande moeder met twee tienerkinderen. Ze heeft een heftig verleden en dat heeft een grote invloed op haar. Regelmatig wordt ze bezocht door Astrid, ambulant begeleider en maatschappelijk werkster bij Abrona: ‘Marieke heeft nauwelijks een sociaal netwerk, zit financieel krap en loopt soms vast in haar dagelijks leven. Dat was bijvoorbeeld te zien aan haar verwaarloosde tuin. Door een zomerstorm was een grote boom omgewaaid en die blokkeerde alles. Het gezin kon afgelopen zomer niet in de tuin zitten. Om de rotzooi maar niet te zien, hield Marieke dag en nacht de gordijnen dicht. Dat had natuurlijk impact op het gezinsleven.’

Lees hier verder hoe de vrijwilligers zich hebben ingezet en hoe Marieke de gordijnen eindelijk weer open deed.


Bedrijvenevent

Heb je een bedrijf in Soest, Amersfoort, Leusden of directe omgeving? Wil je graag iets meer doen voor de mensen die dat nodig hebben in deze regio? Wil je weten wat voor jou en je medewerkers kan inhoud? Wij organiseren een bedrijvenevent op 3 februari met o.a. Ben Tiggelaar. Klik hier.

Vrijwilligersorganisaties slaan de handen ineen

     

Tien organisaties, waaronder Present Amersfoort, die vrijwilligers inzetten bij maatjesprojecten in Amersfoort, gaan nauw samenwerken. Bestuurder Patrick Donath tekende namens Present Amersfoort de samenwerkingsovereenkomst op 17 oktober. Wethouder Cees van Eijk was bij de ondertekening aanwezig. Lees meer.

Team stelt zich voor


Afgelopen jaar heeft ons team wat wijzigingen uitgevoerd.
Karin, Ina en Sanja hebben ons verlaten in 2019. We bedanken hen hartelijk voor hun inzet.
Graag stelt het ni
euwe team zich voor:
vlnr Marin (coördinator Samen Oplopen), Arjanne (coördinator gezinnen), Marijke (coördinator projecten) Hilda (coördinator projecten) Wiljon (coördinator gezinnen).
Tot slot

Present Amersfoort wenst jou goede kerstdagen en een gelukkig, gezegend 2020!

Meld je aan

Ook zin om een groot verschil in het leven van een ander te maken?
 

Klik hier om je aan te melden


T: : (033) 4658324

E: info@presentamersfoort.nl

W: www.presentamersfoort.nl

Webversie             Uitschrijven