Copy
Bekijk deze mail in je browserNederland zou Nederland niet zijn als niet overal 
mensen spontaan in actie zouden komen." 

(Koning Willem-Alexander)  

Present tijdens de coronacrisis. 

Wat een bijzondere tijd beleven we met elkaar. Alles is onzeker geworden. Heel veel mensen werken thuis en mensen in de zorg zijn bijzonder druk. Ook voor Present hebben de maatregelen rond de crisis gevolgen. Gelukkig kunnen we gewoon Present zijn, alleen werken we nu net iets anders dan normaal gesproken. We zijn dankbaar dat we de beweging om meer naar elkaar om te zien gaande kunnen houden. 

Corona projecten 

Nu gaan we voor ontmoetingen in de vorm van: een appje, een telefoongesprek, skypegesprek e.d. Maar ook aanbod voor bijvoorbeeld: een hond uitlaten, boodschappen doen, bloemetje brengen, ramen lappen (buiten), tuintje doen met maximaal 2 personen, huiswerkbegeleiding, kinderopvang. Wij koppelen dit aanbod aan cliënten van hulpverleners die, om welke reden dan ook, niet zo makkelijk toegang hebben tot hulp, maar die dit wel hard nodig hebben.  Daarbij hopen we dat deze ‘aangepaste’ ontmoetingen leiden tot meer ontmoetingen na afloop van deze crisis.
Twee verhalen van matches die gemaakt zijn: Yassin kan weer naar school en een 85-jarige dame elke week opgevrolijkt

Wil je helpen?
Organisaties, kerken en vriendengroepen kunnen zich in deze tijd aanmelden via deze link.
Voor hulpverleners 
Heb je als hulpverlener een hulpvraag, meld deze aan via deze link.

Jaarcijfers 2019

Met trots presenteren wij onze jaarcijfers van 2019! Dit alles is mogelijk gemaakt door de inzet van vele vrijwilligers en maatschappelijke organisaties. 

"Ik hou van organiseren en verbindingen leggen"

Clara de Bruin is projectbegeleider bij Present en begeleidt projecten van begin tot eind. ‘Mijn belangrijkste drijfveer is mijn extreem grote rechtvaardigheidsgevoel. Veel mensen hebben het moeilijk door schulden, eenzaamheid, noem maar op en kunnen daardoor niet echt meedoen in de samenleving. Omdat iedereen erbij hoort, zijn de projecten van Present een prachtig middel om deze mensen toch iets van een menswaardig bestaan te geven. Ik vind het fantastisch om daaraan bij te dragen.’ Lees hier hoe Clara het ervaart om projectbegeleider te zijn.

Heb je ook zin in zo’n toffe functie? Op dinsdag 9 juni van 19.45 tot uiterlijk 21.00 is er voor geïnteresseerden een informatiebijeenkomst. Wil je komen? Meld je dan aan via info@presentamersfoort.nl! Alvast lezen over deze functie kan hier.

Vacature flex-groep project 

Ben jij de handige vrijwilliger die graag helpt met praktische zaken? Misschien is de flex-groep dan wel wat voor je. Denk aan het opruimen en schoonmaken van een verwaarloosde huishouding, een overwoekerde tuin weer toonbaar maken, wegbrengen van spullen naar de stort of kringloop, een woonkamer sauzen of laminaat leggen, etc. Je voert de projecten altijd uit met andere vrijwilligers van de flex-groep.

Op dinsdag 16 juni van 19.45 tot uiterlijk 21.00 is er voor geïnteresseerden een informatiebijeenkomst over deze vacature. Wil je komen? Meld je dan aan via info@presentamersfoort.nl. Alvast lezen over deze functie kan hier.

Wist je dat: 
  • De Homies en Gezin in de Buurt trajecten met kinderen onder de 12 jaar op dit moment gewoon doorgaan? En dat je met jouw gezin ook een Homie  kan zijn? 
  • We per maand bekijken wat de mogelijkheden voor onze projecten zijn? En dat deze ontwikkelingen via onze website gecommuniceerd worden?  
  • Present Amersfoort zich heeft verbonden met #nietalleen, een landelijk netwerk, ontstaan ​​vanuit kerken en kerkelijke organisaties, waar zowel hulpvragers als organisaties die hulp willen kunnen melden. En dat #nietalleen ook dagelijks te volgen is via een uitzending op NPO1? #NIETALLEEN
  • Present deze zomer een zomerpakkettenactie organiseert, zodat wij met jullie de zomer net een stukje zonniger kunnen maken voor kwetsbare gezinnen. Meer informatie over deze actie kun je in de loop van de maand mei lezen op de website. 

Ondersteun ons!

Onze unieke aanpak bij het koppelen van hulpaanbod aan hulpvraag is echt mensenwerk en blijkt al jaren heel waardevol en effectief. Onze aanpak bewijst zich ook in deze Corona-tijd. Maar onze inzet is niet kosteloos. Om te blijven bestaan is het belangrijk dat ons werk ook nu financieel gesteund wordt. Dit kan door een eenmalige gift, of een partnerschap. 
Door jou wordt ons werk mede mogelijk gemaakt, bedankt! 

Doneer hier
Deel deze mail met je netwerk en help mee om de missie van Present breder bekend te maken! Volg ons ook via Social Media.
 
Facebook
Instagram
LinkedIn
Website
Email

Je ontvangt deze nieuwsbrief omdat je in het verleden interesse hebt getoond in onze stichting en we je graag op de hoogte willen houden van de laatste ontwikkelingen. Laat het ons gerust weten wanneer je dit niet op prijs stelt.
Webversie             Uitschrijven