Copy
Bekijk deze mail in je browser

"Hier heb ik geen woorden voor! Geweldig dat er mensen zijn, die zich helemaal voor niets inzetten!
(Esther, hulpverlener)

 


Gezin in de Buurt


Dankzij Gezin in de Buurt kan het ene gezin zich voor langere tijd inzetten voor een ander gezin dat daar behoefte aan heeft. Daniëlle bijvoorbeeld vangt één keer in de twee weken na schooltijd TJ, de zoon van Mylène, op.

Regelmatig vragen hulpverleners aan Stichting Present om gezinnen te helpen met het uitbreiden of steunen van hun netwerk. Dit kan door een kind uit een kwetsbaar gezin af en toe op te vangen, door een gezin te laten mee-eten of een jongere een rustige huiswerkplek te bieden. Deze vrijwillige, duurzame gezinsinzet duurt één jaar. Omdat dit zo goed mogelijk aansluit op het gezinsleven kost het de gezinnen weinig tijd en is het laagdrempelig. Na dat jaar kan het contact tussen de gezinnen worden afgesloten of zonder begeleiding worden voortgezet.
 
Meer aandacht
Door depressieve klachten had de oudste zoon (10) van Mylène veel zorg en aandacht nodig. Met als gevolg dat haar jongste zoon (TJ van 6) soms op het tweede plan kwam. ‘Om hem toch voldoende aandacht te laten krijgen, adviseerde het wijkteam mij om hem een paar uurtjes per week te laten meedraaien in een vrijwillig gezin. Daardoor kon ikzelf meer aandacht aan mijn oudste zoon geven.’ Mylene stond daar niet meteen voor open: ‘Het wijkteam noemde stichting Present en het initiatief ‘Gezin in de Buurt’. Lees hier het verhaal van Daniëlle en Mylene.
 


 

Project Samen Oplopen

Sinds dit jaar draait het project Samen Oplopen onder de vlag van Present Amersfoort. Samen Oplopen is voor ouders en kinderen van 0-23 jaar. Het gaat om gezinnen of jongeren die moeilijk alleen uit de negatieve spiraal komen en waar zorgen om zijn ontstaan. Denk aan: gezinnen met opvoedtekorten, in een minimumsituatie, met financiële problemen, vluchtelingen met een status, alleenstaande ouders, gezinnen of jongeren met een klein sociaal netwerk. Maar ook gezinnen waar sprake is van scheiding, eenzaamheid, een beperking of bijvoorbeeld een depressie.
Samen Oplopen koppelt passende vrijwilligers als gezinsondersteuner aan de gezinnen. Lees verder...


Wil je als vrijwilliger uit Amersfoort iets betekenen voor een ander via Samen Oplopen, neem dan contact op met Marin Duman, maatschappelijk werker en coördinator Samen Oplopen. marin.duman@presentamersfoort.nl of 06-15366437.

Present in 2018

Ons jaarverslag over 2018 is uit en laat zien hoeveel moois Present Amersfoort vorig jaar tot stand heeft gebracht. Ruim 1000 vrijwilligers hebben totaal 6900 uur gevuld met hulpontvangers (en zichzelf) blij maken. De meeste projecten vonden plaats bij particulieren thuis. Heel wat Amersfoorters zijn geholpen door groepen die gingen schilderen, laminaat leggen, opruimen, schoonmaken, dozen uitpakken, verhuizen en tuinieren. Vrijwilligers die iets minder praktisch aan de slag wilden, zijn te gast geweest in diverse zorginstellingen waar ze bewoners (en zichzelf) een leuke tijd bezorgden met spelletjes doen, samen de keuken in gaan om iets lekkers te maken, wandelen bij mooi weer en boeiende gesprekken te voeren. Lees verder...

Wil jij dat het werk van Present wordt gecontinueerd met kwaliteit? Word dan donateur

Beste vacature ever (video)

Ben je tussen de 15 en 30 jaar en wil je écht bijdragen aan de maatschappij en je cv + cursussen en een vrijwilligersvergoeding?
Bekijk de video en app MDT en je naam naar Arjanne 0611490182 of lees hier eerst meer. 

Ook zin om een groot verschil in het leven van een ander te maken?
Meld je aan als groep of gezin. 


 
Meld je aan


T: : (033) 4658324

E: info@presentamersfoort.nl

W: www.presentamersfoort.nl

Webversie             Uitschrijven