Nieuwsbrief van ARhus
Is deze nieuwsbrief onleesbaar? Klik hier.

ARhus in januari

 Music for Life t.v.v. TEJO levert 2.423,44 euro op
Onze Music for Life acties leverden een mooie 2.423,44 euro op voor de vrijwilligers van TEJO Roeselare, therapeuten die gratis therapie bieden aan jongeren van 10 tot 20 jaar. Er werd enthousiast geboden op de kunstwerken for Life, gul gedoneerd tijdens de virtuoze concertjes van STAP en La Dolce Vita, vrolijk geposeerd voor de fotoshoot, en heel wat roste centjes vonden rinkelend hun weg naar onze rostpotten. Bedankt aan iedereen die bijgedragen heeft!
Lees meer.
 ARhus wint Bib Web Award
ARhus heeft met het project 'Week van het Hartritme' de gouden Bib Web Award gewonnen in de categorie 'Altijd Wijs'. In deze categorie bekroont Bibliotheekschool Gent de beste activiteiten of toepassingen rond mediawijsheid voor volwassenen en/of senioren.
Dankjewel AZ Delta, FibriCheck, collega's en al wie voor ons stemde!
 Kennismakers Jr. in nieuw jasje
Voor kinderen van 9 tot 12 jaar heeft ARhus de reeks ‘Kennismakers Jr.’. Tijdens deze interactieve lezingen op zondagvoormiddag vertellen creatieve talenten over hun passie en gaan de kinderen ook zelf aan het werk.

Vanaf voorjaar 2018 wordt het concept vernieuwd! De Kennismakers Jr.-sessie vormt telkens de start van een nieuwe activiteit in de workshophoek op verdieping +2 van ARhus De Munt. Kinderen vanaf 7 jaar kunnen, doorlopend tijdens de openingsuren, aan de slag gaan rond een specifiek thema gelinkt aan de Kennismakers Jr.-sessie.
Schrijfwonder Siel Verhanneman geeft op 14 januari de aftrap met Poëzie schrijven. Hoe doe je dat?
 Apps in de kijker: geldzaken
Voor januari hebben we enkele apps opgelijst waarmee je je geldzaken kunt regelen. Je vindt er niet alleen handige en veilige apps om betalingen uit voeren, maar ook toepassingen om je budget te beheren, kosten te delen of interessante aandelen op te zoeken.
We presenteren ook mooi vormgegeven en kindvriendelijke apps.
Lees meer.
 Collectie in de kijker: klassieke muziek
Wist je dat je in ARhus een rijke collectie klassieke muziek kan ontdekken? Die rijkdom zetten we graag in de verf met een fijne selectie: van kamermuziek tot orkest en van oude muziek tot experimenteel. Alles aanbevolen door ARhus’ muziekspecialiste Brigitte! We zetten ook alle tips en info om muziek en cd’s terug te vinden op een rij. Ontdek hier onze tips!
 Wist je dat?
 Verder nog in ARhus
02/01 Film in de kerstvakantie: Julius in Winterland
02/01 Nekmassage voor studenten
09/01 ARhus klap!
12/01 DIGIE Café in Rumbeke
13/01 Digidokter: Kook- en gastronomie-apps
13/01 Rondleiding achter de schermen
18/01 Broodje ARhus: Jan Nolf over ‘De Kracht van rechtvaardigheid’ (jammer, volzet)
25/01 ARhus klap! avondpraattafel
27/01 DIGIE Café
Volg ons   

Stuur deze nieuwsbrief door | Pas je gegevens aan | Schrijf je uit
 
© ARhus, Albrecht Rodenbach open kenniscentrum - De Munt 8, 8800 Roeselare Belgium.