Copy
Vlaanderen Departement Dienst Diversiteitsbeleid Mail onleesbaar?
Bekijk de online versie
 
 
 
Nieuwsbrief Mozaiko
Juli 2019
 
 
Belevingsdag Mozaiko

Op 11 juni vond de geslaagde belevingsdag van Mozaiko plaats in de Plantentuin van Meise. Tijdens deze dag leerden deelnemers op een interactieve manier omgaan met racisme. Lees het verslag, raadpleeg de presentaties en bekijk enkele sfeerbeelden op de webpagina ‘Belevingsdag Mozaiko’.
 

 
Sensibiliseringscampagne Bonte Bende: met een divers team kan je scoren

In mei werd de Bonte Bende gelanceerd. Deze sensibiliseringscampagne staat in het teken van diversiteit op de werkvloer en zet de kracht van een divers team in de kijker. Bekijk de campagnevideo op de webpagina ‘Bonte Bende’.  
 
Wil jij de Bonte Bende ook vertegenwoordigen? Verspreid de video en webpagina dan zo breed mogelijk via de gebruikelijke communicatiekanalen binnen je departement of agentschap. Je kunt ook de e-mailfooter in je handtekening plaatsen.
 
Wil je ook actief aan de slag gaan? Stimuleer je collega’s om samen met de informatie op de webpagina aan de slag te gaan (bijvoorbeeld tijdens een teamdag) of neem deel aan de wedstrijd.

 
Diversiteitsopleidingen

Schrijf je nu al in voor de vormingen in het najaar: 

Lees meer over het opleidingsaanbod op de webpagina 'Diversiteitsopleidingen'. Heb je nog vragen of opmerkingen? Stuur een e-mail naar diversiteitsbeleid@vlaanderen.be.

 
A Seat At The Table

Vorig jaar richtte sociaal ondernemer en opiniemaker Youssef Kobo ‘A Seat At The Table’ op: een project met een mentoring en leadership programma dat kansarme studenten en jongeren in contact brengt met de bedrijfswereld en politiek. Onder begeleiding van ambassadeurs worden zij geïnspireerd om hun ambities waar te maken.
 
Wil je graag meer weten over dit project? Neem een kijkje op de website van A Seat At The Table.

 
Theatertip

‘A Seat At The Table’ is ook een voorstelling van theatermaker Saman Amini. Saman brengt in dit stuk een ontroerend, actueel verhaal gebaseerd op eigen ervaringen met alledaags racisme.

Op zaterdag 7 september kun je de voorstelling bekijken in Gent. Lees meer op de webpagina van het Theaterfestival.

 
Agenda
 
12 sep
Mozaiko-bijeenkomst: de verbindende kracht van circus
Schrijf je nu in!
Ellipsgebouw, Brussel
 
13 dec
Dag van de Migrant
Herman Teirlinckgebouw, Brussel
 
 
icon-contact.png Contact
 
Agentschap Overheidspersoneel

Havenlaan 88
1000 Brussel
diversiteitsbeleid@vlaanderen.be